![]() |
2500+ problemi
jel tko imao problema sa bartonom 2500+ i 8rda+?komp mi se neprestano restarata otkada sam stavio bartona.a na 11*200 uopče ne diže sistem.
|
Najvjerojatnije je problem u memoriji. Probaj sa nekom drugom memorijom ili ucitaj defaultne fail-safe postavke u chipset dijelu BIOSa.
Meni se kolju PQI, Samsung i TwinMOS kada svi rade na 333 i malo agresivnijim postavkama, kada je solo TwinMOS sve radi.. |
Možeš malo pojasniti? Koja konfa, kad se restarta, jesi mijenjao postavke po BIOS-u, kad je flashnuta, koja revizija?
Ali miriše na memoriju... |
bios je najnoviji 8RDA3A17!memoriju imam več godinu dana (DDR333 Infinion) i radi savršeno!prije sam imao 2400+(11*200,32C).postavke u biosu su stavljene na defoult!Barton jedino radi kad je sabirnica na 266(133), temp. 28C!probat ču zamijenit procesor.
|
daj procu ili memoriji vise struje (ili jacu struju, sta god) :)
|
Voltaža (Volt) i struja (amprer) što je to ?
|
Citiraj:
|
Ja za tjedan dana pišem test iz toga:fuming:
|
Ima mi ga frend i najvisa frekvencija koju moze postici bez dizanja napona je 2100 Mhz, (10,5x200),
radi na FSB-u preko 230,maksimalni takt u njegovom slucaju bez dizanja naponaje 2100 |
Citiraj:
Struja je u ovim slucajevima jako mala. |
Ha , na čemu si ti, MALA struja :confused: !?
Ako proc emitira 70W topline na 1,65V sad ti meni izračunaj struju. hint: P=U*I , znači struja je 70/1,65 A , 40 Ampera nije slaba struja sigurno ;) |
Citiraj:
400 watna napajanja daju max struju od 15 ampera.... |
Citiraj:
Pogledaj Bartona na 3.2 :D |
Problem nije bio u napajanju,ni memoriji več u procesoru!!Dobio sam novi koji radi na 11*200 - 3200+ na defaltnom naponu.Inače napajanje je dtk 350W PFC!
|
ljudi amperaze kod elektronickih komponenata se bas ne racunaju pao P=U*I...treba puno toga unutra dodati...
tih 40A je unutar jezgre i svih vodova bla bla bla UKUPNO...ulazna je puno puno manja... i druga svtar koje se ja sjecam je da se jako malo puta struja spominjala u elektronici...uvijek naponi,otpori i ostatak drustva..a kad bi i uletila su bili nekakvi 10^-6 Amperi... |
Citiraj:
|
Ako sam N.T. onda tu nekima treba Edison da ih prosvjetli!
Pa ove gluposti oko ulazne i unutarnje struje (amperi) ne bi se dosjetio ni Crkvenac !!!!!!! |
Ajde ti meni reci, sad kad ganjas procesor sa 512k cachea, i prije kad si ganjao onaj sa 256 k cachea, na istoj frekvi (2200 Hhz)
Ima li tu uopce kakvih vidljivih razlika u real life i benchmarcima, imas kakve podatke? Citiraj:
|
A di si kupio tog bartona?
|
Citiraj:
|
Hvala Shteff spasio si me piskaranja , uopće mi se nije objašnjavalo, ali ti si to jako lijepo popisao i spasio me muka po gpremecu :)
|
Ljudi moji šta vi pišete heheheh :)
Rađe se držite onoga šta piše na napajanju :) hehehe Bruno i mene zanima ono šta si pitao, no koliko sam shvatio i nema neke full velike razlike između ta 2 proca, jer AMD to slabije iskorištava od Intela, naravno osim FX serije kod AMDa... |
1 privitaka
Procesor je kupljen u Linksu!Dobili su novu seriju koja na svu sreču nema zaključani množitelj!
Očito AMD nastavlja s proizvodnjom novih serija Bartona 2500+ i 2600+ koji nisu zaključani! Evo link za sve one koji namjeravaju kupiti Bartona!!!!!! http://ads.inetdirectories.com/banma...=1069888207546 Što se tiče preformansi, i nije velika razlika između T-Breda 2400+(13*166 >2700+) kojeg sam imao prije imao i Bartona! Razlika u 3dmarku (Sa Radeonom 9000Pro) je negdje između 50 i 100!Najviše ubrzanje se vidi kod kodiranja divx-a ili mpeg-a. Razlika u temperaturi je 4C T-bred>30 Barton>34. Ali Barton radi puno stabilnije i to bez dizanja napona(3200+ 11*200!To se najviše može primjetiti kod fsb-a na 200MHZ i više. Mislim da je od AMD-a trenutno najbolja kupnja, 2500+ za nekih 690kn,overclocking je dobar sa 1833 na 2200!Naravno ide i više od toga! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53. |