![]() |
monitor problem... pitanje
ovako monitor mi je dobio kao neku pozadsku plavu boju, kad su sa strane ledice koje osvjeljavaju ekran. nije star ni 4 godine. marka je neka lijeva, TWIM as6s, bio je super do prije 1. mjesec dok se samo na tren nebi pojavilo to plavo, pokaže se i nestane ali sad kad upalim komp monitor je cijelo vrijeme plav. kablove sam sve provjerio, zna netko šta bi moglo biti?
:chears: |
mislim da bi slikica pomogla dosta. ;)
|
|
Katoda ošla u qurac, meni je bilo slično, ja gotovo da nisam imao crvene boje.
|
Fak, tu nema popravka tj ima al sigurno je skup?!:)
|
Kak su meni rekli, neisplativo..
Probaj neko vrijeme izdržat sa lupanjem (znam da zvuči čudno ali samo tak vrati boju na neko vrijeme), udari ga kad promjeni boju. |
otiso ti je jedan potenciometar ili kontakt na njemu, kad otvoris monitor imas na kraju ekrana neki limic koji stiti te sklopove, to maknes i imas 3 potenciometra (za 3 boje) vjerovatno ti je kontakt ili kondenzator od jedne boje otiso, popravak je lagan i nesmije bit skup, mozes i sam doma samo pazi jel je visoki napon tu. Tak se meni desilo samo je sve zuto bilo i prelemio potenciometar i radi normalno sad
|
Ma lupao sam ga u početku i vise ga ne lupam jer nema nikakvog efekta. Neću to sam popravljat niti mi se neda, u interesu mi je da se ne isplati popravak jer ću onda sa starim uzet neki drugi monitor.:D De mi recite jel valjaju oni Samsung lcd-i za ~1300kn? thx
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Uštedi par sto kuna i uzmi 940N. 17' je nekak premalo a kad već kupuješ novi monitor...
|
Ne treba mi više od 17". Taman.:D
Uštedio bi da mogu ali kad radim nešto i svaka kuna ode na to, tako stari ponudio i rekao ako se ne bude moglo popravit ili bude preskupo kupujemo novi.;) |
Citiraj:
|
Rađe ne, ne volim baš struju previše puta me stresla pa ono :)
Budem pitao starog ako će se njemu dat, istina prastari je monitor ali ako bi se popravio dao bi ga u donatore ovako samo smeta doma. |
Citiraj:
sad moguce da novi monitori imaju to drugacije, ma treba raskopat i pogledat, nije to neki bauk, ak te malo zdrma strom kaj sad |
Prčkanje po upaljenom monitoru je opasno po život! Unutra je preko 20 kV!
|
:eek: :eek:
To nisam znal. Nema šanse da idem prčkat po tome.:D ide na besplatni pregled i onda ćemo vidit šta je. thx ljudi |
da ali ne na tome dijelu po kojem treba prckat...
EDIT: evo o cem se radi: znaci di su zute strelice, od pinky nadalje ne dirat nista dok je upaljen, ovo za drmanje struje u polusali receno, ako se ne bavite tim nemojte se igrat http://img125.imageshack.us/img125/7...backbv2.th.jpg |
ok. thx
|
Citiraj:
ubiti te može mrežni napon (220V izmjenične). on topic: ako smanjivanjem kontrasta dobijaš čistu (ili čistiju, bolju, oštriju) sliku, ekran je otišao i nema tu podešavanja koji ti ga može ispraviti da radi kako treba. |
Viš toga se nisam sjetio: dumb
sam je malo manje plavo. thx |
Bego nadam se da se ne ljutiš ako ti malo upadnem u temu? ;)
Ovako, meni moj SyncMaster 793s zuji (izrazito visok i glasan ton) strašno kad se upali, točnije kad prikazuje bijelu pozadinu i žutu recimo, dok kod crevene i ostalih ne zuji. Nakon nekog vremena zujanje postaje sve glasnije i onda prestane (mislim da pređe frekvenciju koju mogu čuti, jer onda osjećam kao nekakav "pritisak" u ušima). U zadnje vrijeme to je sve izraženije i nije to prije radio. Monitor je star gotovo 3 godine. Je li to dovoljan razlog za reklamaciju? |
Nema ljutnje.;)
Ja mislim da je to i više nego dovoljno za reklamaciju.:) |
Eo gotov je. :(
možda je ovo odapelo, crno je ko vrag:( http://img508.imageshack.us/img508/495/sljika8bs6.jpg |
visokonaponski transformator? veliko sa žicama? on i treba biti crn.
zar ima nekakav oštećen/izgoren dio? ne vidim na slici. |
a mora da je kad je uzeo taj mobitel sretno viknio "mama mama, vidi....ima kameru" :D
ovo sto je crno je vise manje normalno za monitor koji je neko vrijeme radio ali mislim da je i uslikao krivu stranu, nije li receno da gleda kondezatore na plocici desno? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39. |