PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ne radi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6735)

Virus7 21.11.2003. 21:55

Ne radi

prebaci sam komponente iz starog kučišta u novo sve sam složio kako treba ali kad pritisnem dugme da se upali računalo cooler se samo malo zavrti i niš drugo se ne događa koji mu je k....:beer:

Bl@de 21.11.2003. 22:42

Ovak je tesko reci! Daj navisi o kojim komponentama je rijec koja matican i sl. podatke!

horza 21.11.2003. 22:49

Re: Ne radi

Citiraj:

Originally posted by Virus7
prebaci sam komponente iz starog kučišta u novo sve sam složio kako treba ali kad pritisnem dugme da se upali računalo cooler se samo malo zavrti i niš drugo se ne događa koji mu je k....:beer:
pa ne radi :-)
tu obično pribjegavam taktici "od kopačke"... znači sve rastavit i iskopčat pa ponovo sastavit. tuvokovskog objašnjenja nema... eventualno ako ti je kakav odstojnik viška pa nisi skužio pa ti sad radi šlus na donjem dijelu ploče (znalo se dešavati)

tor 21.11.2003. 23:02

Re: Re: Ne radi

Citiraj:

Originally posted by Horza
pa ne radi :-)
tu obično pribjegavam taktici "od kopačke"... znači sve rastavit i iskopčat pa ponovo sastavit. tuvokovskog objašnjenja nema... eventualno ako ti je kakav odstojnik viška pa nisi skužio pa ti sad radi šlus na donjem dijelu ploče (znalo se dešavati)

E, mamicu im upravo skoro spalio matičnu, ovu drugu iz siga zbog jebenog ODSTOJNIKA. Zaglavio ispod...
Nema druge, kao što Horza reče-sve dolje,sve gore ponovo.

Virus7 21.11.2003. 23:24

Matična Jetway P4MFU533
CPU Intel P4 Celeron 1700
2*256 ddr
Kučište EVER POWER CX-5859
to bi bilo to

Black Dragon 22.11.2003. 01:40

... probaj prvo sa napajanjem iz starog kućišta (posudi napajanje ako nemaš još jedno doma). Napajanje je obično ako sve složiš KAKO TREBA i onda upališ i cooler se zavrti i stane i to je to. Onda skačeš po gumbu On-off i nikaj se ne zbiva, zatim ištekaš iz zida malo pričekaš, ponovo uštekaš i stvar se opet ponovi, e tada ti je skoro 90% u pitanju napajanje ukoliko si siguran da sve ostalo dela ...

MadBoY 22.11.2003. 12:22

Sta je odstojnik? :confused:

Isus 22.11.2003. 14:01

Odstojnik, distancer
ti je onaj mali metalni šarafčić koje zašarfiš na mentalnu ploču u kušištu na koju ide matična, rupe na matičnoj sjednu na te šarafiče u koje onda zašarafiš ploču

horza 22.11.2003. 19:46

Citiraj:

Originally posted by Isus
Odstojnik, distancer
ti je onaj mali metalni šarafčić koje zašarfiš na mentalnu ploču u kušištu na koju ide matična, rupe na matičnoj sjednu na te šarafiče u koje onda zašarafiš ploču

.... uz to sve više se koriste odstojnici koje prvo umetneš u ploču s donje strane i onda ploču samo "ukližeš" u kućište/tray.
još se koriste i plastični odstojnici koji se umeću u ploču, ali se njima ne pričvršćuje ploča u kućište, nego samo odvaja od lima npr. ako treba full-atx ploču staviti u nestandardno kućište pa se rupe za odstojnike ne poklapaju.

i che guevara? jesi skužio zašto ne radi?

MadBoY 22.11.2003. 21:35

Aha. To je ono što ja imam 3 na cijeloj matičnoj jer su se nekako "skupili" pa se ne drže kako treba. Tako da mi se sad matična "pridžava" na tri šarafa. :D

Virus7 22.11.2003. 22:09

ma ploča je dirala lim pa nije tijela raditi pa sam stavio odstojnike da ne stoji na limu evo :beer: :beer: :smoke:

horza 22.11.2003. 22:19

Citiraj:

ma ploča je dirala lim pa nije tijela raditi pa sam stavio odstojnike da ne stoji na limu evo :beer: :beer: :smoke:
!damn! zgleda da je vrijeme za jedan Bug-oidan sastavi-svoje-računalo članak :eek:

mitzek 22.11.2003. 22:22

ma daj.......(ovo ide HOJZU...)

pa miškec,ne delamo svi u PROIZVODNJI da smo bezgrešni.....ko NEKI..........sjeti se Pere i slaganja MSI ploca....:D :D :beer:

A MORTI BI I MOGEL...kak je Kova napravil za vodenjače.....sam si ti too busy........:rolleyes: :rolleyes: :D

horza 22.11.2003. 23:38

Re: ma daj.......(ovo ide HOJZU...)

Citiraj:

Originally posted by mitzek
pa miškec,ne delamo svi u PROIZVODNJI da smo bezgrešni.....ko NEKI..........sjeti se Pere i slaganja MSI ploca....:D :D :beer:

A MORTI BI I MOGEL...kak je Kova napravil za vodenjače.....sam si ti too busy........:rolleyes: :rolleyes: :D

čuj, jel ti sušiš kosu dok si u kadi? NE. jel diraš žice od dalekovoda? NE! i znam da ne stavljaš ploču drito na lim. mislim ono... sve je ok, takvi se propusti mogu desiti i to sve... zato nisam napao ko bijesni pitt-bull.
pero je poseban slučaj :D ... iz posebnih izvora znam da je ovaj tjedan igro nogomet s ispravnim modemom (nakon toga baš i nije bio ispravan :eek: )
a za pisanje shita nisam mislio na sebe... zapravo nisam niti mislio ozbiljno :gringo:

Rivi 24.11.2003. 07:50

Citiraj:

Isuse, nisi stavljao distancere? Budi sretan da ti još uvijek radi. Znam dvojicu koji još plaču radi 6 mm odstojnika (distancera, graničnika).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36.