![]() |
Preporuka mrezne kartice
trebo bi neku dobru mreznu karticu a bas se i nerazumije u njih , a da nije neka astronomska cijena :)
|
Daj budi malo precizniji, WLAN, LAN??!
Za sta ti treba prvenstveno "dobra" kartica? |
a da drito zaboravih . lan kartica . da budem iskren neznam zasto dobra onak dobra :) nekuzim se bas u mrezne pa onda . vidjeh samo da ima 10/100 i 10/10 0/1000 . pretpostavljam da je ova druga bolja :)
|
Svaka je dobra. Uzmi najjeftiniju.
|
:) hahaha to je moj covjek lol :)
|
Kupi ti bilo koju 10/100Mbit LAN karticu do 50kn i bit ces zadovoljan.
|
a ove me zanimaju sta imaju 10/100/1000 :) jel su te bolje od ovih ?
|
Jesu samim time sto podrzavaju Gigabitnu mrezu ali sto ce ti to kad ces se slabo imat s kim spojit u takvu mrezu, gotovo pa nikad...
|
inace imam dva kompa pa bi uzo 2 komada odma . to bi onda funkcijoniralo ?
|
Naravno. Ako imaš 2 kartice različite brzine, radit će po brzini sporije. Neka te to ne brine previše.
|
Ako imaš dva kompa i spojiš se direktno s crossover kablom u te dvije kartice onda imaš gigabitnu mrežu, i za razliku od ove za 50kn imaš 10 puta veću brzinu... To je uglavnom jedina razlika.... :kafa:
|
Citiraj:
Naravno i ako ti switch podržava takve brzine. No bilo koja 10/100 will do the job. Inače jesi li provjerio da ti ona nije već integrirana u matičnu? Već duže vrijeme matične izlaze sa integriranom mrežnom, tako da ne bi bilo... |
Koliko vidim, tvoja ploča već ima 10/100Mbit LAN. Što će ti onda 2 kartice?
http://www.gigabyte.com.tw/Products/...me=GA-7N400S-L |
Citiraj:
Je 10 puta brže ali i optereti procesor više nego obična mrežna. I isplati se ako treba prebacivat stalno neke ogromne filove, al za sve ostalo je dovoljna i 10/100 od 25Kn u Kvarku. |
10 puta veću brzinu ne možeš dobiti niti u laboratorijskim uvjetima.
najbolje što realno možeš postići od gigabitnog lan-a je 7-8x brže nego od 100 mbit i to samo i isključivo ako ti switch podržava jumbo frames i ako imaš dvije vrlo kvalitetne kartice (čitaj 500 kuna pa na više), na serverskoj ploči (PCI-X) itd. također treba razmisliti i o brzini PCI-a koji je teoretski 133MB/s a realno oko 60-70MB/s i to se dijeli na sve PCI uređaje zajedno. svi mi obični smrtnici imamo realno oko 3 puta veću brzinu nego na 100 mbit vezi (znači bez jumbo frameova sa dvije jeftine gigabitne kartice). a da ti odgovorim na pitanje, ako ti nije bed dati 50 kuna onda si kupi neku rabljenu 10/100 3com ili intel karticu, daleko manje procesorskog vremena će ti pojesti. |
Potpisujem sve šta su dečki rekli i naravno, moja preporuka je također 10/100 najobičnija LAN kartica i amen....
Ja imam 54mbps WLAN mrežu s 4 kompa i netom na mreži i brzina je taman.... Sve brzine preko 54mbps se mogu vidjeti samo u prijenosu podataka u smislu kopiranja velikih količina podataka s kompa na komp... Ostalo, poput igrica i sličnih gluposti sve preko 54mbps, a time o 100mbps je bezveze... :kafa: |
www.kvark.hr
tp-link 100mbit kartica sa realtek 8139 cipom - 25kn. radi savrseno. dobijes cak i tvrdu kartonsku kutiju, disketu (!) sa driverima, manual (!) antistaticku foliju i unutra karticu :) meni se cak ponekad cini da pakiranje dodje vise od kartice :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:33. |