![]() |
(riješeno) 7300GT crkla?
poceli su se javljat problemi sa ovom mojom gigabyte 7300gt. naime, pocela je bacati artefakte u igrama, nakon cega bloka. npr. u 3dmarku03 pocne bacati nekakve zute tockice, u troll's lair testu sjene i teksture odu u k*rac, nakon cega komp zabloka i onda kad restartiram vidim te tocke po ekranu dok loada windowse. ugasim, upalim, sve u redu, ali samo dok sam u 2d.
dakle u windowsima i 2d igrama sve je ok. na grafi je moddani vf700. da li je otisla u vjecna lovista, ili je mozda do neceg drugog? temperatura je konstantno ispod 50. probao sam izvadit, pobrisat konektore, prasinu, itd, no effect. |
da probas vratit na stock frekve? ako opet ima artova, onda se pozdravi s njom :di mi je smajli koji mase?:
|
Citiraj:
evo atitool test.. http://img114.imageshack.us/img114/1...tledai2.th.jpg na slici se ne vidi bas ali tockice su zute |
pa nije sama od sebe crkla, koji joj je bog?
imam garanciju, još da nadjem šarafe od stock coolera :P |
a vjerovatno neka srot memorija na njoj kojoj je brzo istekao rok trajanja. nadji sarafe, vrati cooler i posalji na reklamaciju, nema druge.
inace al su sarene te 7300GT, gledam tvoje clockove i sve mi nesto cudno :) |
evo jedna pohvala vemilu na brzo rjesenoj reklamaciji, dobio sam novu karticu vec drugi dan :chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31. |