![]() |
Temperatura MBO i CPU
Nekako mi se temperature samog proca i matične čini poveće pa da se informiram dali je to sve u redu.
CPU : Intel C2D E6300 MBO : Asus P5B Deluxe Wifi http://img81.imageshack.us/img81/128...rd01gn7.th.jpg |
Je li ti gore stock cooleri uključen je EIST ili si stavljao vent na cooler kojem si ti ručno smanjio voltažu?
Vidim da se vrti na niti 900 okretaja, po je lako moguće da je temp. nešto viša zato jer EIST smanjuje brzinu venta na osnovu kriterija npr. da temp. proca drži ispod 45 ili 50°C. |
Nije stock cooler već Scythe Katana SCKTN-1000.
stavljena je na pomoću FanMate 2 na najmanji broj okretaja tako da bude što tiša. pa me zanima samo dali su one temperature u skladu sa normalnima ili? |
Temp su normalne, bez brige :)
|
Citiraj:
|
tvoje su dobre, evo mojih...
http://img354.imageshack.us/img354/6...rd01xj9.th.jpg :D:D grafa i chipset su vruci, a proc mi je hladniji od tvog a na vecoj voltazi i sa box coolerom. Na kolko ga drzis? Moj je na 3.0. |
temp su normalne i iste su kao i meni s CM Hyper TX-om, imaš temu "Temperatura c2d proceva" pa si malo vidi
ej, vi momci sa e4300, nemojte se hvalisati :D |
imam Pentium D 805 2,66 sa stock coolerom, danas to složim al nisam stavio pastu jer ju trenutno nemam i u biosu je temp proca 70°C... cooler se vrti na 2600rpm, i mislim da je sjeo dobro, bojim se jače stisnuti.. do koje temp smije radit? dok skupim lovu kanim uzet freezera 7 i dobru pastu... Domina kaže (od njega sam uzeo proc) da ga je on hladio sa ST na 3,8-4,0 ghz i vrtio dual prime i da temp nije bila tolika... na dodir rukom cooler nije vruć... jel to ploča možda leže jer je i NB jako vruć..?
|
Na kojoj ploči stoji? Meni kad pokazuje 55-60°C, Freezer je vruć u 3 pm... Kod tebe je moguće da cooler ne leži kako treba kad kažeš da je hladan. Ajd pipni poleđinu socketa, tj. onaj lim iza socketa. Ako je on topao, cooler ti definitivno ne sjedi kako treba.
|
ploča je Gigabyte GA-8I945P-G.... limić? kakav limić? kod mene nema nikakvog limića iza socketa... samo 4 rupe, kad stavim cooler, stisnem sve 4 nožice koje drže cooler i škljocnu.. i cooler ne mrda nikamo...
|
A na čemu ti stoji matična? U zraku? :D
|
misliš na onaj veliki komad lima na koji se šarafi MBO? pa nije skroz do lima, ima one male distancere.. a na matičnoj, iza samog socketa nema nikakvog limića... čitam gore u jednom postu piše "Je li ti gore stock cooleri uključen je EIST" al to ne nalazim u biosu...
|
Nema veze što nije do lima, bude topao kad se proc zagrije... D 805 nema EIST.
|
pipam iza, sve hladno... a kad stavim u biosu cpu warning temp na 80°c, kad izađem iz biosa ploča tuli... napominjem da je to sve u biosu, winse još nisam ni instalirao jer se bojim da proc ne ode... ništa nije klokano..
|
Koji BIOS je gore? Pogledaj malo info BIOS-a za ploču. :)
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...me=GA-8I945P-G |
F11.. 04/06/2006-I945-6A79TG01C-00
hmm.. a na stranici je 04/07/2006.. jedan dan:) možda je greška.. al eto, temp je stalno 70°c... pa ja neznam koji mu je vrag.. |
Pa to ti je zato što nisi stavio termalnu pastu...
Nema razloga čuđenju zašto su takve temperature... Zrak se nakupio u malim neravninama na HS-u procesora i bazi hladnjaka te spriječava efektivan prijenos topline. Trk po termalnu pastu, prije nego ti se ošteti jezgra procesora (tebi je temperatura već kritična!). Nemoj instalirati Windowse, apsolutno ništa raditi... Nije ti valjda takav problem izdvojiti cca. 26 kn za AS Ceramique? I tubu Ceramique nećeš potrošiti odmah već će ti trajati dosta dugo. |
ok a koje su recimo normalne temp poroca p4 dual
meni se ne spušta ispod 55 stupnjeva a u kučištu ne ide ispod 40..??? |
A da napišeš koji točno model? Cooler?
Detalji...? |
Sve dok ti temperatura ne prelazi 63°C to je uredu.
|
p4d mod 815 kuler origigi intel
matična msi p4n sli xe |
i još par pitanjaca
sped step ili neka slična tehnologija i kako je uključiti..... tj brzina i nije tak bitna pa onda da mu bude bar hladno..... |
Potraži u BIOS-u opcije EIST i C1E te ih postavi na Enabled.
|
Citiraj:
|
Možda ti je proc konkavan/konveksan, možda cooler nisi zakvačio kako treba (kod LGA-775 je to dosta zeznuto),... Sa stockom očekuj temp od cca 50-60°C i to na luđačkoj brzini.
|
a neznam kakav je... na oko izgleda ok... stock cooler ima one 4 nožice koje postavim u onaj položaj za zaključavanje, pritisnem da prvo sjedne onaj bjeli dio i onda stisnem onaj crni dio koji dodatno razdvoji taj bijeli dio koji se kapči na mbo... primem cooler, fiksan je, ne mrda ni za milimetar gore, dolje, lijevo ,desno.. pa mislim da ga dobro stavljam.. a ništa, vidjet ću sutra s pastom..
|
hmm.. pasta čini čuda... sad je temp od 38-42°C... veri najs:D
al sad me nešt drugo ***e što nije vezano za ovu temu al to ću sad riješit.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...984#post698984 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:43. |