PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Gigabyte 965P-DS3 problemi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65754)

shadow 04.04.2007. 21:50

(riješeno) Gigabyte 965P-DS3 problemi

Pa samo ukratko, pokušaj paljenja ventilatori se svi zavrte proc i graf, ali nema niti bip-a niti ništa na ekranu.

Gigabyte 965P-D3S
E6400
1GB Rama SuperTalent probao sam i Kingmax-a
Gainward 7900GS 256Rama

probao i drugo napajanje, CL CMOS-a ali ništa ne pomaže. Ako ima ko kakav pametan prijedlog što je tvornički u komi pošto su dijelovi danas uzeti iz dućana.

thx
Shadow

Kristijan_7 04.04.2007. 22:07

Može biti par stvari... Provjeri sve konekcije kablova... Može se desit da te zeza loš s-ata ili ide kabel, pa i konektor koji je loše sjeo - mada ti problemi ne bi trebali onemogućit barem boot do posta. Vidi i dali je grafa sjela kako spada. Jumper za 4-pinski cpu cooler?
Otspoji optiku, probaj drugu grafu... Ako sve propadne, vjerovatno je ploča.

shadow 04.04.2007. 22:11

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 692486)
Može biti par stvari... Provjeri sve konekcije kablova... Može se desit da te zeza loš s-ata ili ide kabel, pa i konektor koji je loše sjeo - mada ti problemi ne bi trebali onemogućit barem boot do posta. Vidi i dali je grafa sjela kako spada. Jumper za 4-pinski cpu cooler?
Otspoji optiku, probaj drugu grafu... Ako sve propadne, vjerovatno je ploča.

ništa nije spojeno osim grafulje, proca i ploče i što je najčudnije nema niti bip-a. A nemeam doma niti jednu PCIE grafulju za probu

shadow 04.04.2007. 22:18

Evo našao sam još jednog lika s istim problemom na kraju je vratio ploču.

"Hi all,

I am building 2 systems today,

One has a Gigabyte GA-965P-DS3, i have installed this with a Corsair HX520Watt PSU, Intel Core 2 Duo E6400 CPU, 1 x 1Gb Stick of Corsair XMS2 Ram, and a Club x1650 Pro PCI-X GPU.

When i attach the power The CPU fan and PSu power up and go out straight away and it will not post. I have everything attached and cleared the cmos

I have a second system on an Abit IN9 32x-Max with a Core 2 Duo E6700, a Corsair HX620Watt PSU and 2 x 1 GB Sticks of Corsair Dominator PC2-8500 CAS 5 Ram and it works fine.
I have tried the components from the Gigabyte system with this mobo and they work but nothing works witht the gigabyte one."

komentari

shadow

Kristijan_7 04.04.2007. 22:18

Zvuči kao da grafa nije dobro sjela. Pripazi da je vijak na case-u ne stisne tako da joj povuče stražnji dio blago iz slota. Naponski kabel za grafu?
Osobno bih najprije posumljao na problem sa coolerom. Neke ploče imaju 4-pinski konektor i jumper za postavit cpu cooler u 3 ili 4 pinsku poziciju, ovisno o konektoru na samom cooleru. Provjeri manual.
Koliko bipova čuješ pri paljenju? Jedan ili više? 12V naponski?

EDIT: vidim da bipova nema... Jel se komp odma ugasi ili radi bez slike i tona (bipanja)?

shadow 04.04.2007. 22:20

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 692498)
Zvuči kao da grafa nije dobro sjela. Pripazi da je vijak na case-u ne stisne tako da joj povuče stražnji dio blago iz slota. Naponski kabel za grafu?
Osobno bih najprije posumljao na problem sa coolerom. Neke ploče imaju 4-pinski konektor i jumper za postavit cpu cooler u 3 ili 4 pinsku poziciju, ovisno o konektoru na samom cooleru. Provjeri manual.
Koliko bipova čuješ pri paljenju? Jedan ili više? 12V naponski?

Niti jedan

Kristijan_7 04.04.2007. 22:20

Dakle, jel se komp odma gasi ili samo tako radi?

shadow 04.04.2007. 22:21

Komp se ne gasi on radi bez slike i tona

Buger 04.04.2007. 22:29

koliko imaš ATA uređaja, ajd lijepo napiši detaljno cijelu konfu od A do Ž

shadow 04.04.2007. 22:32

Citiraj:

Autor blablu (Post 692509)
koliko imaš ATA uređaja, ajd lijepo napiši detaljno cijelu konfu od A do Ž

Nemam spojen niti jedan ata uređaj trenutno,
samo je proc,grafička i ram upiknuti i nema nikakvog beep-a niti slike na ekranu.

Razer 04.04.2007. 22:38

Ja mislim da je mema, al kazes da si probao dvije različite, tak da neznam onda...

Kažem da je memorija, jer sam imao isti takav slučaj...

shadow 04.04.2007. 22:42

Citiraj:

Autor Razer (Post 692515)
Ja mislim da je mema, al kazes da si probao dvije različite, tak da neznam onda...

Kažem da je memorija, jer sam imao isti takav slučaj...

Probao sam sa Kingmax-om i Supertalentom čak sam i napajanje stavio drugo, ali ništa

ROCKY69 04.04.2007. 23:07

nosi to sutra u vemil nek ti je zamjene :)
ako nema post bipa znaci da je ploca negdje zapela

jesi spojio speaker :)
jesi spojio cpu cooler
obavezno cpu napajanje 4pinski
mozda je stari bios pa ne dela sa c2d
zvadi bateriju na par minuta
samo spoji power gumb mozda je reset u šlusu pa ga stalno resetira
itd...
imo sam isti slucaj s jednom abit ab9pro kupljenom od jednog clana ovdje (jos se sporimo oko garancije)

shadow 04.04.2007. 23:12

Citiraj:

Autor ROCKY69 (Post 692538)
nosi to sutra u vemil nek ti je zamjene :)
ako nema post bipa znaci da je ploca negdje zapela

jesi spojio speaker :)
jesi spojio cpu cooler
obavezno cpu napajanje 4pinski
mozda je stari bios pa ne dela sa c2d
zvadi bateriju na par minuta
samo spoji power gumb mozda je reset u šlusu pa ga stalno resetira
itd...
imo sam isti slucaj s jednom abit ab9pro kupljenom od jednog clana ovdje (jos se sporimo oko garancije)

spojio speaker
spojio cpu cooler
cpu napajanje 4pinski
do biosa ni ne dođem
spojen samo power gumb

domy_os 04.04.2007. 23:33

Napajanje je 20 ili 24-pinsko?

shadow 05.04.2007. 06:20

Citiraj:

Autor domy_os (Post 692560)
Napajanje je 20 ili 24-pinsko?

24 pinsko

shadow 05.04.2007. 12:01

Evo riješeno zamjenio MB:goood:

flyingfck 05.04.2007. 12:09

Koliko ti je trebalo da ti daju novu u Vemilu?

Ja im nosim danas, imam istu plocu i sasvim isti problem.

nino 05.04.2007. 12:18

Citiraj:

Autor flyingfck (Post 692865)

:stoopid: Pa jel vidis da je jucer postao o problemima i danas ima drugu plocu. :fiju:

shadow 05.04.2007. 12:19

Citiraj:

Autor flyingfck (Post 692865)

Sorry nisam kupio u Ve-milu a tip kod kojeg kupujem znamo se duže vrijeme pa ju je zamijenio odmah, a što se tiće Ve-mil-a ne bi komentiro neki dan sam slagao komp iz V.. i ustanovio da ne radi OCZ memorija pošto je sve bilo njihovo pošaljem tipa da tamo to reklamira a oni njemu da će naplatiti diagnostiku da nije memorija da može biti bilo kaj na kraju su ga zavlačili 3 dana da bi promjenili memoriju. Budi uporan ako treba i prijeti im sa inspekcijama i zakonu o potrošaćima pogotovo ako je ploča stara par dana.

pozdrav

flyingfck 05.04.2007. 13:05

Citiraj:

Autor shadow (Post 692874)
Sorry nisam kupio u Ve-milu a tip kod kojeg kupujem znamo se duže vrijeme pa ju je zamijenio odmah, a što se tiće Ve-mil-a ne bi komentiro neki dan sam slagao komp iz V.. i ustanovio da ne radi OCZ memorija pošto je sve bilo njihovo pošaljem tipa da tamo to reklamira a oni njemu da će naplatiti diagnostiku da nije memorija da može biti bilo kaj na kraju su ga zavlačili 3 dana da bi promjenili memoriju. Budi uporan ako treba i prijeti im sa inspekcijama i zakonu o potrošaćima pogotovo ako je ploča stara par dana.

pozdrav

A vec sam se ponadao da bi moglo biti bezbolobno :(

Nosim im danas. Ajde sad barem znam u cem je problem, tnx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:22.