PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problemi sa resetom i FPSima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65302)

Benaren 31.03.2007. 12:56

Problemi sa resetom i FPSima

Bok svima!

Prije nekih par dana počelo mi događati sljedeće:

1. Kod restartanja kompa umjesto da se počne ponovno bootat (bios itd) jednostavno ugasi se ekran, zasvijetli lampica od pržilice i dvd-a te cijelo vrijeme svijetli lampica za HDD. Nakon toga moram ga resetrirat preko gumba na kučištu

Primjetio sam da se to dogodi uvijek kada se komp treba restartat da bi prihvatio neke podatke (instalacija novih drivera, određene pormjene u Biosu, Defragmentacija registrya itd).

Na ploči mi ispiše broj 25 što mi u manualu znači sljedeće:
Early PCI initialization
-Enumerate PCI bus number
-assing memory & I/O resource
-Search for a valid VGA device & VGA bios, and put it into C000:0

2. Tijekom igranja neke igre ili u nekoj 3D aplikaciji zna se dogodit da tecimo svakih cca 30 min FPS naglo padne na 0 i onda se opet počne dizat na normalu, tokom toga užasno se sve uspori (naravno), to traje nekih cca 5 sec.

Sve sam skenirao sa AVG-om i NOD-om i nisam našao ništa. Isto tako testirao sam grafičku sa 3Dmarkom i ATItool-om isto tako ništa nije nađeno nikakve nepravilnosti.

Nemam blage što bi nakraju moglo biti (sumnjam na grafičku), stoga molim vas da mi pomognete, date neke savijete bilo što kako bi otkrio u čemu je stvar:D

Fera_os 31.03.2007. 16:52

Citiraj:

Autor Benaren (Post 689219)
-Search for a valid VGA device & VGA bios, and put it into C000:0

Mislim da ti tu hoće reć da trebaš novi bios za grafu.

Benaren 01.04.2007. 13:12

Budem probao stavit novi bios pa javim da li ima kakvih promjena. Nadam se da bude radilo jer kako sam rekao počeo je divljat s time prije par dana, a grafu imam već nekih 1mj.

Benaren 02.04.2007. 12:05

Riješio sam problem reseta sa stavljanjem novog BIOS-a, samo još uvijek mi se događa to da mi FPS opadne na 0 tu i tam pa onda šteka dok se ponovno ne podignu na nekih 60-79 fps-a.

Ako ima netko kakvu ideju što bi moglo biti neka mi javi ili neki još program da probam testirat grafulju jer zbilja više nemam pojma što bi moglo biti

Fera_os 02.04.2007. 19:47

Jel ti to odjednom počelo padat na 0fps ili otkad si stavio tu grafulju?? Kolki je 3Dmark score? Jel tamo ima kakvih poteškoća??

Benaren 02.04.2007. 21:48

Tu grafulju imam već nekih ajmo reći 1mj a to mi se počelo događat prije nekih tjedan dana odjednom, samo od sebe kao i ovo sa resetom. Score na 3d marku je 3923. Tijekom testa nema nikakvih poteškoća.

Gragička se normalno ponaša tijekom testa ali u igri ili nekoj zahtjevnijoj 3d apilikaciji jednostavno se to događa kao što sam i prije odjednom FPS padnu na 0 i onda treba oko 10sec da se to vrati u normalu. Neznam dali naleti na neki dio memorije koji je otišao ili što.

Fera_os 03.04.2007. 21:19

Ne bi sa sigurnošću tvrdio al mislim da nije mema. Kad je neš s memom, obično bude crta i artifacata. Probavaj s reinstalacijom. Driveri, DirectX, sama igra...

Benaren 08.04.2007. 23:43

Heh evo jedan bump i refresh stanja.

Sve je ostalo isto opet stane kod restarta a ovo sa FPS ima se i dalje događa, probao sam i nove drivere, najnoviji directx, reinstaliranje aplikacija.

Došlo mi je na pamet da item testirat hard segate sata na kojem je većina stvari uključujući i XP (sp2), jer koji put mu onaj welcome screen duže stoji i kod instalacije aplikacija primjetio sam da mu koji put treba dosta da to odradi.

Sada probao sam sa Hddlife pro i prikaže mi ovo
http://img296.imageshack.us/img296/8098/diskwp4.th.jpg

također više disk ne vidi u biosu niti kada očitava uređje na početku dok se boota pa ako netko ima koji savijet. Isprobao sam dosta stvari o kojima se pisalo u prijašnjim temamam o diskovima ali ništa

Fera_os 09.04.2007. 21:57

Daj reci molim te kakvih to dosta stvari??

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:30.