![]() |
Garancija u slučaju OC-a.
Gubi li se kod overclockiranja garancija (procesora, rama, matične)?
|
ne, ako ne podizes napon
|
da, ako dodjes na reklamaciju sa "ja sam overklokao svoj proc i vise ne radi"
u suprotnome ne. |
To je i mene zanimalo samo na jedan drugaciji nacin...
Clockas proc i dignes mu voltazu za 1 volt i on se naravno sprzi do srzi:D kaj onda ne vrijedi garancija?kak ce ti on dokazat da si ti digao napon a da resetiras cmos prije naravno za svaki slucaj... |
ne nego ce procesor izgoriti to je valjda jedina komponenta koju nemos skrsiti a da nema vidljivih tragova...
dakle ak nesto izgori to je fizicko ostecenje . |
Znači dignem recimo E6300 na 2,4GHz i imam i dalje garanciju na njega? Za to ne treba podizanje taktova i sigurno neće pregoriti.
|
U principu i za povišen radni takt ti mogu ukinut jamstvo
No rijetko kada će nosit CPU na test da vide što je bilo s njim a i bez dizanja napona jaaaako teško da će riknut |
zato uzmes E4300 i vozis preko 3GHz sa default voltazom ;)
|
Overklokiranjem se gubi jamstvo, zato ako ti krepa odeš i ne kažeš da si overklokirao... vrlo jednostavno...
Naravno ako ti izgori, nitko ti neće to priznati pod jamstvo... |
Citiraj:
No procesor ako je mrtav = mrtav je i ne mogu dokazati nikako da si ti nesto radio oko njega... ali ako je procesor vidljivo spaljen, mozes se oprostiti od garancije |
Citiraj:
|
Citiraj:
bio izvan tvornickih specifikacija? Ako je mrtav i nema nikakvih znakova fizickih ostecenja? Duzni su mu dati novi procesor :fiju: |
Citiraj:
|
za amd postoji par caka kad im saljes proc na garanciju (neznam za intela, za amd znam iz prve ruke), ali ukoliko nije izgoren (smedje boje) i nema vise od 1 vrste paste na procu, trebala bi proc garancija.
u firme koje kazu da je proc bio clockan ili neadekvatno hladjen treba poslat trzisnog inspektora. |
Citiraj:
Koliko je meni poznato postoji aparatura kojom izvuku log file gdje ti piše sve, napon, radni takt,... ;) |
mislim da taj aparat ne koriste u hg-spotu :D
|
naravno da ne, kad smo kod HG-a oni pak imaju najveći broj lažnih reklamacija tj zamjene ispravne ili namjerno oštećene robe za novu, no to je njihova briga-mislim oni gube pare na kranji korisnik.
No koliko mi je poznato ima jedan u vlasništvu generalnog uvoznika ;) Samo problem naših trgovaca je što ponekad neće pokazat zube pa reč ....e sad to fino ide na testiranje pa kad se stignu rezultati ili ćete dobit novi CPU ili ćete kupit novi CPU.... |
Citiraj:
|
http://www.youtube.com/watch?v=ae23crmy_Bc
vrlo dobra tehnika za zastitu od "aparatusa" :D ako kome treba reklamirat cpu, ovo je najbolji nacin. |
Sad treba otic u links (ne hg spot:D) kupit najjeftiniji proc za neku ofrlje ploču i skurit ga besramno....i odfurat na garanciju...:goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:06. |