![]() |
Pentium D915 i p5b deluxe problemcic! help needed!
Uglavnom imam doticnu plocu s zadnjim biosom (1004) i pentium D915 procesor (dual core 2.8, 2x2L2 cache) . Problem je da u biosu ga on ocita kao 2.8ghz ali u windowsima s cpuid1.39 i asus ai ga drzi na 2.4 malo ga baci na 2.8 koju sekundu pa na 2.4ghz primjetio sam da je mnozitelj 12, a trebao bi biti 14 x 200 = 2800. I naravno nemam opcije u biosu modify ratio support i ratio CMOS setting jer bi inace rucno namjestio. Eto pa ako netko zna o cemu se radi, napomena nisam neko vrijeme bio na Intelu, pa neznam svu problematiku :)
Hvala unaprijed! :chears: |
EIST...?
http://en.wikipedia.org/wiki/SpeedStep http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64499 Već je bilo dosta govora o tome na forumu, nije to problem ;) Da se isključit :) |
ahh hvala tocno sam si mislio da C1E ima neke veze ;)
|
Evo malo nastavka problema :(
Uglavnom ovo je moja konfa: Intel pentium d915 (2.8ghz, L2-4mb) Asus P5B Deluxe (rev.C1, bios 1004) Sapphire x1950 pro OCZ XTC Platinum rev.2 (4-4-4-15) Hiper TypeR 580w (blue) Uglavnom problemi se javljaju najvise kad igram wow, nakon 30min-1h me baca van s nekim error reportom, tu i tamo se racunalo zna resetirat samo od sebe, a koji put napravi resert pri boot-u.A s grafikom imam problema jos od prijasnje konfe pojavi se neka crta s duginim bojama na rubu ekrana i opcenito mi se cini da se zagrijava previse load 61-65 stupnjeva, mozda i vise pa ne stignem pogledat u AtiToolsima. Specificno da mi se problemi dogadjaju kod wow-a recimo npr. warcraft3 ili tiberium wars nema nekih problema. Sad sto mene zanima htio bi eliminirat eventualnu nekompaktibilnost memorije i ploce, ali prijatelj ima isti setup ocz i asus p5b e-plus i nema nikakvih problema. Naravno da sam grafiku iso reklamirat na garanciju i da su oni utvrdili da je ispravna jer su izvrtili sve moguce 3dmarkove, ali i meni doma grafika vrti markove bez rusenja. Sad moze bit da se stvara neki vakum toplinski izmedju proca,grafike i chipseta jel mi tamo ne puse full, a imam dva venta od 80mm naprijed i jedan 120mm iza. Prije sam imao 7800gtx s kojom nisam imao uopce problema a trosi vise od trenutne grafe. Jel moguce da je grafika uzrok mojih problema ili ? da napomenem da je i prijasnja konfa imala slicne probleme (A64 3200+ ,asrock dual sataII i corsair xms3200c2 400mhz) Hvala na pomoci i savjetima unaprijed! |
Daj reci kakav error report? Šta piše u njemu??
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:49. |