PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Samsung SM205BW ili LG L204WT (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65197)

tr@yche 30.03.2007. 01:11

Samsung SM205BW ili LG L204WT

Ajde dečki molim vas pomozite u odluci koji uzet. Cijena otprilike ista (LG malo jeftiniji), pivot i podšavanje po visini mi ne igraju ulogu.
Koliko sam imao prilike usporediti izložbene primjrke u ve-milu na LG-u manje probija pozadina, odnosno ima je samo na dnu, dok na Samsungu probija i gore i dolje.

Monitor će služit za multimdiju (igre, filmovi itd.)

Vlasnici neka navedu pluseve i minuse.

Hvala

gorluk 30.03.2007. 01:30

Što se tiče probijanja odnosno "baclight bleeding-a", to nije osobina određenih modela, već konkretnih primjeraka, i događa se na monitorima od 1200kn, kao i na monitorima od 12000kn (iako doduše rjeđe na skupljim i kvalitetnijim modelima, ponajviše zbog ozbiljnijeg quality controla). Dakle, tu stavku odmah zaboravi, to ovisi o samom primjerku koji ćeš kupiti.

Mislim da je u ovom slučaju Samsung bolji izbor.

tr@yche 30.03.2007. 01:51

Svaka ti čast Gorluk:beer:, znao sam da ćeš odmah odgovoriti

Gledao sam baš karakteristike oba monitora i praktički su isti u dlaku.
Nego, pošto se to najvjerovatnije misli uzeti na dvije-tri rate Samsung ispada skoro 400 kn skuplji. Da li je na kraju i bolji toliko da opravda razliku od 400kn?

tr@yche 30.03.2007. 12:54

Da li treba paziti na oznaku "HDCP support" ili je to samo navlačnje?

antrax 30.03.2007. 13:50

nije lose da ima posto neces imat problema jednog dana s gledanjem filmova sa blueray-a ili hddvd-a, ali dok to sve zazivi ce i cracknuti to vec garant nekoliko puta :)

Gabre 30.03.2007. 13:54

Citiraj:

Autor antrax (Post 688580)
nije lose da ima posto neces imat problema jednog dana s gledanjem filmova sa blueray-a ili hddvd-a, ali dok to sve zazivi ce i cracknuti to vec garant nekoliko puta :)

:lol2::dobar:

CatKiller 30.03.2007. 14:02

Citiraj:

Autor antrax (Post 688580)

CCC, pa vec su cracknuli :D

http://www.rlslog.net/anydvd-hd-hddv...ction-cracked/

HDCP = 0 bodova

gorluk 30.03.2007. 18:43

Citiraj:

Autor tr@yche (Post 688333)
Svaka ti čast Gorluk:beer:, znao sam da ćeš odmah odgovoriti

Gledao sam baš karakteristike oba monitora i praktički su isti u dlaku.

Ponovit ću i u ovom threadu - specifikacije monitora jednostavno nisu nikakvo mjerilo kvalitete određenog monitora, i uspoređivanje dva modela po njihovim specifikacijama vam neće previše pomoći (čak ni kod dva modela istog proizvođača, a kamoli kod različitih proizvođača). Specifikacije mogu služiti kao okvirna smjernica, ali ništa više od toga, i defitivno ne bi trebale biti nešto na čemu ćete bazirati odluku o kupovini.

Čuj, ni jedan ni drugi monitor nisu ništa posebno, prosječni lower class TN monitori, no mislim da je u ovom slučaju Samsung nešto bolji. Vrijedi li to 400kn - to ćeš morati sam odlučiti.

Vasili 30.03.2007. 20:37

Što se tiče starijeg brata Samsunga, 226BW, čitam malo reviewe po internetu vidim da su se mnogi žalili na 2 verzije panela: A i S.
Od ta dva A je navodno lošiji.
Jel to vrijedi i za 206BW, jel ima toga kod nas i kako to mogu provjeriti?

tr@yche 30.03.2007. 20:44

Citiraj:

Autor Vasili (Post 688884)
Što se tiče starijeg brata Samsunga, 226BW, čitam malo reviewe po internetu vidim da su se mnogi žalili na 2 verzije panela: A i S.
Od ta dva A je navodno lošiji.
Jel to vrijedi i za 206BW, jel ima toga kod nas i kako to mogu provjeriti?

Na poleđini monitora, ispod poklopca kablova stoji deklaracija na kojoj piše da li je A ili S

Gorluk kužim ja šta ti govoriš, ali nisam siguran da li je baš bolji za tih 400 kn.
Niti sam ne znam šta da radim, u moru neodlučnosti mislim da ću malo odgoditi kupovinu monitora.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:33.