![]() |
Ošla' matična?
Zezam se sa jednim problemom već 4 sata..matična je asus, hard wd 40 gb, LG cd-rom, 256 rama, intel 1000mhz...problem je slijedeći..Bios mi ne "pronalazi" ni hard ni cd - rom, primary (hard): Not installed, secondary (cd-rom): Not installed..probao sam već 1000 kombinacija..mijenjao kablove, mijenjao jumpere..probao svaki hardver pojedinačno kopčati..promijenio 6 cd-roma i 3 harda, clear cmos..al se ništa ne mijenja..floopy uredno prepoznaje..dal postoji još nešto, a da nisam probao napraviti ili je matična gotova..?
|
Isključi iz struje, clearmos 10 minuta, zatim izvadi i bateriju, ostavi 2h, vrati bateriju pa jumper pa probaj.
Predpostavljam da je počelo nakon restarta iz čista mira. |
Citiraj:
|
Jedini način jest trenutno da vidiš jel matična: pokušaš flashat bios. Ak ništa, matična je najvjerojatnije.
|
uspio sam riješiti problem sa flashanjem....al imam novi zadatak...tip mi je donio komp iz svojeg birca (komp je za blagajnu) da mu flasham bios..(danas se budem naflešal biosa),,,:goood: al su tu problemi...ploča je Intelova E139761, (znam, znam kaj mislite o tome....:)...skinul sam bios za ploču SE440BX-2, al se javljaju problemi..kad odredim u koju verziju flashati bios - continue programming - i dobim poruku, "logical area doesn't match...eh..ne znam sad kak je išlo dalje..uglavnom nakon te poruke se prekida update biosa...pa bi vas zamolio ak može tko dati mi link s kojeg mogu skinuti odgovarajući bios, ili mi dati druge sugestije...
|
Pitaj kolegu iz birca šta želi dobiti sa flešom biosa računala koje služi za kasu?! S obzirom na ploču samo pogrešni bios i mrtvu ploču.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:33. |