![]() |
El ima netko doma crossfire?
Sli je dosta udomaćen ali zanima me malo kako je sa crossfire.
El si to neko stavio doma? Kakva su iskustva el ima problema i to... Nešto sam razmišljo uparit dvije x1950pro pa me zanima. |
Citiraj:
Kill me if i'm wrong:stoopid: |
Yep Genius, u pravu si. We won`t kill you:lol2:. Nadam se da znaš Mortal da i SLI i CF imaju 4 moda koje možeš podesit za sliku. AKO IMAŠ PARA, ja bi ti preporučio da te dvije upariš a ne na primjer kad neko pita dal da upari dvije 7600GT... Pa naravno da mu se bolje isplati uzet novu, puno bolju za te novce.
|
Citiraj:
|
Dečki nisam pitao isplativost i best buy.
HOĆU ISPROBAT CROSSFIRE. Šta niste nikad htjeli isprobat nešto novo? |
Da,baš i mene zanima kako radi Crossfire......Svi imaju SLI,al kod nikog jos nisam vidio Crossfire....Pa ne znam,najbolje bi bilo da netko ko vec ima tu na forumu Crossfire ready matičnu i npr. neku X1950pro pa da mu netko posudi za testiranje svoju X1950pro pa cemo performanse Crossfirea.....
|
Mislave, vrlo dobra solucija sam pitanje je ima li tu na forumu takvih dobrih dušica. Ako slučajno bude šta od toga(čisto ne vjerujem), evo navest ću ta 4 moda pa vi zaključite koji je najbolji odnosno najisplativiji. SuperTiling, Split frame rendering, Alternate frame rendering i Crossfire super AA.
SuperTiling dijeli ekran na manje kvadratiće slične šahovskoj ploči. On podržava rad sa svim Direct3D aplikacijama, ali ne i sa OpenGL aplikacijama. Ovo je najsporiji način rada te se pretpostavlja da daje snagu od svega 1.15x snage jedne kartice. Split frame rendering horizontalno dijeli ekran na dva jednaka ajmo reć pravugaoinika. Svaka grafička kartica obrađuje po jedan pravugaoinik. Ovo je najčešći način rada sa OpenGL aplikacijama. Nažalost performanse su u rangu sa SuperTiling-om. Alternate frame rendering omogućuje da jedna grafička kartica obrađuje parne dok druga neparne FPS-ove. Ovaj način rada daje najbolje performanse. Crossfire super AA nije dizajniran da bi povećao perfomanse, već da bi poboljšao kvalitetu prikaza u 3D aplikacijama. Ovaj mod udvostručuje AA bez gubitka perfomansi. Evo napiso sam i koji je najbolji... Kod SLI-ja je pak slično ali nije isto. Isto ima 4 moda. |
Lijepo si to objasnio Fera sad znamo koji su nacini radai koje daju najbolje performanse svaka cast!!!
|
Ali jos uvijek nemamo prvu osobu koja ima crossfire...
Ja bi posudio svoju grafu nekome ko ima x800 mastera al da je blizu |
Imam ja dvije 1950XTX master i 1900XTX u crossu (ostalo u sigu). Reza 1280x1024 i ja zadovoljan za ono za sta mi sluzi. :beer:
|
I el bilo problema, nekomatibilnosti, nestabilnosti? Kako se napajaenj drži i to...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da se nadovezem, da li je itko upario crossfire bez master kartice i kako to radi?
|
Clanica Jelan@ ima CF na nforce ploci, i to mislim bez master-kartice. Pa ko pita ne skita... :)
edit: bravo ja... :D |
U SLI setup-u niti nema master kartice ;)
Šro se tiće CF-a bez mastera mislim da je to moguće sa X1950 karticama |
Ja sam tražio za svoju x800xl master karticu. Ali baš i nisam uspio u potragi, a vidio sam na hwbotu da ima ljudi koji su radili u crossfire sa x800 serijom. Dakle možda je i moguće sa x800 serijom u crossfire bez mastera, ali treba kabel....
Evo pozivam nekoga ko je u blizini Umaga da udružimo kartice da vidimo kako radi ja imam CF ploču. |
evo jedan zanimljiv review;
http://www.digital-daily.com/video/x...ire/index3.htm koliko vidim po cijenama dvije X1950pro kartice koštaju cca kao jedna 8800GTS; no u game testovima meni se javlja zaključak da ako želiš igrati FPS-ove, 8800GTS je bolje rješenje, a za neke druge igre se Crossfire iskazuje kao jako dobra alternativa 8800 seriji. Naravno ako se već ima podloga kao barem CF ploča i možda napajanje koje ih može podneti... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:55. |