![]() |
Modem za router
Frend je neki dan zabunom umjesto modema/routera kupio samo router za ADSL.E sad,treba mu modem koji ce spojiti na taj rouer jel tako?Sta preporucujete?mozda nesto polovno?
Ovaj router je kupio http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.909.018 |
Neka potraži polovni Siemens C-010-I (cca. 50-70kn), stavi ga u router mode i prikopča D-Link na njega tako da si može napraviti kućnu mrežu.
Druga solucija je da nabavi neki polovni modem/router (Kasda, Zyxel,...), a D-Linka proda. |
Citiraj:
|
@Hrubi
Kad si se već zeznio možeš taj router spojit i na crnu Kasdu koja može biti u Bridge modu rada (u tom modu još kako - tako radi). @coconut U ovoj kombinaciji modem netreba biti u router modu jer router sa svojim PPPoE diže konekciju, a sam po sebi odrađuje ruterski posao. |
[QUOTE=Nikky;682497]@Hrubi
Kad si se već zeznio možeš taj router spojit i na crnu Kasdu koja može biti u Bridge modu rada (u tom modu još kako - tako radi). ma to sam si cak i mislio,ali kako Kasdu nastimati da je Always On? |
[QUOTE=Hrubi;682499]
Citiraj:
|
Pogledaj sticky 'Sve o ADSL-u'
|
Rekoh već, sav posao oko konekcije radi router u svom PPPoE, a modem (Kasda) samo glumi most (zato se zove Bridge mod rada). U postavkama routera (D-Link) u konfig. za PPPoE mora biti varijanta Always On ili Connection on demand ili Manual. Pogledaj manual od routera:ftp://ftp.dlink.co.uk/dir_products/dir-100/DIR-100_Manual_en.pdf
|
Citiraj:
Je C-010 stara krama, ali ga ispod 100 kn neće naći. Ja sam ga jedva nabavio i sad znam koliko vrijedi. |
Citiraj:
Zaboravih napisati da ce koristiti samo dva kompa za spajanje na internet,i nemoraju biti umrezeni,znaci samo spajanje na net. |
Onda mu D-Link nije ni potreban jer to može i Kasdom. Pročitaj sticky 'Sve o ADSL-u'!
|
Sad kad je već kupio, gotova stvar. Tel. linija u Kasdu, normalna stvar. Iz Kasde (Lan1) u WAN na D-Linku. Iz svake mrežne računala u jedan Lan na routeru. Routeru treba promjeniti default IP na 192.168.1.2. Ostalo imaš u manualu uređaja i u Sticky - ju.
|
Citiraj:
|
Uspio sam Kasdu nastimati u router mode.Hvala svima na trudu:chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:58. |