Swarm dude |
23.03.2007. 18:55 |
Citiraj:
Autor Fera_os
(Post 682237)
Zanima me bi li mi bilo bolje da ja flasham svoj BIOS iako je od rujna prošle godine?? Na čemu bih dobio i molio bih postupak i neki savjet što recimo ni slučajno ne smijem napravit. I još me zanima što da upišem u google da bi pronašao svoju verziju BIOS-a za upgrade. Trenutno imam AMI bios.(I molim da mi ne odgovarate, čemu sad flash?? Ili u tom smislu)
Zahvaljujem unaprijed
|
Ovisi što bi dobio, provjeri na stranicama proizvođača kakvih ima poboljšanja. Ako te zanimaju opcije vezane uz OC, nekako sumnjam da su dodali nešto novo, ali svakako provjeri ;)
Vjerojatno ispravljeni neki bugovi (ili dodani novi :D), poboljšana kompatibilnost i slično. Na ASRockovoj stranici bi trebali biti alat za flash i BIOS.
Ne smiješ ugasiti ili restartati računalo dok flasha BIOS i pomoliti se da neće pasti napon :fiju:
Citiraj:
Autor Bartuc
(Post 682243)
Joj da bar ja imam muda flashat svoj bios, možda bi mi 3dČmark06 proradio!
Bojim se da bum satro komp ako ga odem flashati:(
Kaj ak zezneš matičnu kod flashanja? Ak je pod garancijom, se da spasiti i za koliko para kod ovlaštenog servisera (Ve-Mil)?
|
Ak' zezneš, komp ti se neće bootati, premda i za to ima spasa. Dio BIOS-a se ne flasha i on služi kao backup u slučaju da se zariba (ne znam kako se takva funkcija poziva, ali postoji) ili reprogramiranje (ako se EEPROM može izvaditi, tj. nije zalemljen na ploču).
Ja sam flashao na desetke ploča i od dosta proizvođača (Asus, Abit, Gigabyte, Epox...), na puno socketa od socketa 370 pa sve do modernih 939 i LGA775 i nikada nije bilo problema...
Samo ne smije nestati struje ili se restartati komp. I naravno ne flashati krivi BIOS.
|