![]() |
6800LE prespora
Pozdrav.
Imam problem s Asus 6800LE. Stavio sam je u komp (nf7-s, mobilac na 2.15 ghz, 1gb memorije...) i pokrenuo par testova. Prije toga sam je otkljucao u riva tunera 2.0 na 16/5. Odvrtio 3dmark 2003 i dobio oko 8500 score. Vidio sam da se to relativno poklapa s rezultatima na netu. Problemi nastaju kada pokrenem 3dmark 2005. Dobiijem oko 1000 bodova. Pokrecem Test drive Unlimited i na low, 800*600 ja dobivam 10-ak fps-a, jedva. Prije sam imao obicnu 6600 i cini mi se da je vrtila TDU bolje. Stalker isto vrti u oko 10 fpsa, sve na low. A mislim da bi trebao vise dobiti. S druge strane, far cry igram sve na maksimumu, i AA i filtering i ide oko 40-50 fps-a. Driveri su stari maknuti, stavljeni novi. Vise puta. Cak sam i probao s Driver Cleanerom. Jednio sto jos nisam probao je formatirati disk, a to sad stvarno ne mogu jer imam puno posla. Ima li netko nekakav prijedlog, rjesenje? Imam forceware 97.73, al u control panelu nemam opcije overclock. To radim u riva tuneru. Hvala na pomoci. |
Meni se čini da si otključao neispravan quad... Za početak stavi sve na default da otkloniš tu mogućnost pa možeš dalje...
Moja je isto radila probleme ali u nekim igrama samo na 16/6 a na 12/6 sve bez beda! |
A i nekak je mali taj 3d mark 2003 score...tolko ja dobijem sa svojom 6600GT.Mislim da bi ti ipak trebo nešt više dobit!
Da, probaj sve na default pa ćeš vidjet kaj će bit... |
Hm, da defaultu ima 7000 u 2k3 i 1000 u 2k5. Znaci, nije velika razlika. Inace, grafa otkljucana nema artefakta, barem koliko ja vidim. A kupio sam je polovnu. Prijasnji vlasnik je imao otkljucano sve sto i ja i radilo mu je puno bolje...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jos jedna stvar. Upravo sam otkrio da ne mogu ni filmove gledati. Samo mi je crni ekran, a zvuk se u pozadini cuje. I slika se vuce u 10-ak fsp-a, iako je crna. |
probaj nove drivere stavit, al prvo stare makni sa drivercleanerom. koju si grafu prije toga imo?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bez format diska. |
hm, instaliraj nove drivere ponovo, stavi coolbitse (imas na guru 3d.com) imat ces clock control, i probaj se igrat s opcijama za kvalitetu slike...mozda ti je nesto ukljuceno sto ne bi smjelo bit.
|
Citiraj:
Ontopic, probaj sa drivercleanerom ispravno maknuti sve drivere i onda stavi nove! Za clock možeš koristiti ati tool 0.25 beta (radi i za nvidiju) |
OC na 390 core (300 default) i 780 mem (700 def.). 1200 2k5 i 8900 2k3. Znaci, poboljsanje je, ali je baza slaba. Kao da grafa radi s pola snage. Nema nikakvih opcija sa slikom ukljuceno.
Probat cu jos jednom s driver cleanerom. P.s. Za pravilan rez u 3dmark dovoljno je stavit samo game testove, jel? |
Citiraj:
|
...prozvakano,je si li radio volt mod ?? jer on je razlog usporenju odnosno nedostatak "struje" kad je kartica otkljucana i clockana
|
Citiraj:
16/6, neclockana. Isla je do 4200 sa laganim OC-om. Mislim da je bilo ekipe i sa preko 5k bodova. Probaj to ponovo ocistit s driver cleanerom, pogledaj da ti nije upaljen AA i AF, koje napajanje imas? Ja sam imao problema s codegenom 300W, kad sam ubo ovo napajanje iz siga puno ljepse mi je komp radio. |
Nisam niš diro ni radio volt mod. Moja je 12/5. U opciji Moj komp mi piše da imam napajanje MS 550W. Moja je slabija verzija. Defaultni taktovi su 400@666 efektivno. A obično trebaju bit za 7600GS 400@800. Nije mi uključen AA, a AF mi je na optimal. Ne mogu ga mjenjat jer nemam pro ili neku bolju verziju 3D Marka. E sad...
|
Citiraj:
|
Kako je joolka rekao, probaj povisiti voltazu. Le nemaju dosta juica, on je na 1.1v, a tebi treba 1.2,1.3.,1.4v.
Meni radi na 1.2, otkljucana na 12,6 i clockana na 380,860. Imam 4100 marka05, kad ju stavim na 1.3v ide 410 bez beda i 900 za memu. ali se grije,... probaj neku voltazu s biosom promjeniti. |
Ja sam samo htio javiti da mi je grafa proradila. Ocigledno joj je bio potreban jedan format c:\.
Sada lijepo izvrtim 2k5 s oko 4000 bodova. Ja zadovoljan. Hvala na pomoci, pozdrav. |
Citiraj:
94.20 Xtreme-G drivere i bit ces preporodjen. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:40. |