![]() |
smisao s obzirom na...
pozdrav
evo, i moje je kanta u stadiju da nije ni za što nego za overclock, dok ne skupim para za novu. Prvo morate znati da JEDINO što igram je EVE, i samo zbog nje mi fali snage. Moje je pitanje: koliko ima smisla overclockat moj sempron 2300+ ? Hoće li uloženo vrijeme i rizik opravdati promjenu performansi koje bih MOGAO dobiti? hvala shoki |
Daj malo više informacija o konfi NAPAJANJE,HLADNJACI,RAM,MBO..
I ako se već igraš SAMO nema ti potrebe clockati CPU osim ako ne zelis gustati pogotovo ako se upustaš u to a nisi nikad to radio,nemas nikog iskusnog pored sebe..Clockni malo grafu ali ni to ti se neće previše"isplatiti" niti ces osjetiti promjenu u igrama.. Igraj se onda i dalje na miru dok nisi nesto syebao i ne skupiš love za nesto sto je za clockanje.. |
ovako: napajanje je no-name, hladnjak je box, ali imam neki glacier nešto, veliko bakreni đubre, nije mi se dalo za***avati s tim. Ram je... nemam pojma, obični keksi za 300 kuna. ploča je... nisam siguran, moram vidjet doma, ali čipset je VIA KT400A i ima opcije zo oc.
oc-ao sam ja ponešto, ne pre više, ali mi se nije dalo za***avati, pa sam od***o tu koncepciju. Sad me samo zanima koliko bih dobio u performansama. Iako, i to je informativno. hvala puno shoki |
A joj...
U IGRAMA ne bi dobio skoro nista a za ostalo isto jako malo..Nije to za clockanje to isto zapamti. A jesi i informirao da se propucaš:D |
..mislim da via kt400 nema agp-pci lock stoga ne preporucujem clockanje
|
Čemu kompjuter ako ne znaš gdje mu je limit u kloku :) Digni malo fsb...
|
VIA 440 nema AGP/PCI lock i ne bi bilo pametno skuriti sve komponente. Clockati ne preporucam na toj ploci...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:08. |