![]() |
Koju ATi AGp karticu uzeti
Evo trenutno imam ovakvu konfu
P4 2,6c @ 3.2 Ghz ,maticna Gigabyte 8IPE 1000 ,1GB Hynix D43 memorije @ 490Mhz ,graficka Gainward 1960XP /Ultra Gold Sample AGP. Sad sam nabavio novi monitor 22" :D al kad stavim na rezoluciju nativnu monitora 1680*1050 fps mi nemoze stabilno radit na 125. Inace negdje je max 150 al samo kad sam recimo u zgradi. Postavke su direct x 7 i sve na low. Sad me zanima koja graficka mi treba da mogu imat preko 125 fps svugdje(osim u dimu nije tolko bitno). Bili bilo moguce sa ovakvom konfom i nekom uber jakom AGP karticom dogurat i do 333 Fps-a? |
Vjerojatno zadnja dobra AGP kartica koja je izasla iz ATI je ATI Radeon X1950Pro
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=10 zelis li dobre perfomanse onda svakako ta kartica |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ta bi grafa morala bit dovoljna...;) |
Mislim da ti je i ova stara dosta, samo trebaš malo tweakati. Meni s karticom iz sig-a ide preko 800 fps-a
|
Zaboravio sam napomenut da igram na netu multiplayer.
Pa recimo igram COD2 i razlika izmedu 60 i 125 fps stabilnih je ogromna. Igra je puno fluidnija i nema lagaja. |
Ah ok, ja sam mislio na Quake1
|
Daj nek mi netko objasni ko tu koga:stoopid:
Kak može taj komp imati toliki FPS u COD2, i kakva je to grafička 1960XP :lol2: Ak ti na tom kompu u toj rezi radi CoD2 na 60 FPS-a skidam ti kapu, vjeroval bum ti tek kad to popratiš s nekim screen shotovima! Bez uvrede, ne mislim ništa loše ovim postom! |
@Bartuc, moze jer je to u DX7 modu. A ta grafa je 6600GT.
@Emperor, ne mozes dobit zakucanih 125 FPS-ova tek tako. Cak i da uzmes jacu grafu, ni ona ne bi mogla drzat konst. na 125. Razumijem na sta mislis jer i sam nisam zadovoljan igrivoscu u COD-u 2. Doduse ja imam X300SE :D |
@Bartuc
Da si pažljivije pročitao post vidio bi da pise da su postavke sve na low i da je to direct x 7. A graficka je kako kaze covjek 6600GT samo ju je Gainward ovako specijalno nazvao.http://www.gainward.net/products/pro...products_id=12 Ne vjerujem da se nebi poboljsale performanse sa recimo 1950 Pro grafickom. Probat cu ovu clockat ali stock cooler je srot pa necu daleko doc. Jedino da kupim neko hladenje bolje,a neznam koliko se to isplati. |
Evo ja se ispričavam, stvarno nisam znao da je to zapravo 6600GT.
Gle trenutno ti je najjača AGP kartica definitivno X1950PRO te bi s njom imao jako dobre rezultate! Ja sam na Barton 2500+, 1Gb RAM-a i 7600GS (AGP) kofiguraciji igrao CoD2 na DirectX9.0c postavkama i to na 1024x768 (svi detalji high) i igra mi je odlično radila (fakat mi je rijetko kada znala zatrzati). Zašto ja sad meljem o tome... Zato jer je X1950PRO barem 2-3 puta jača od 7600GS i mislim da bi s njom moga tjerati CoD2 sa vrhunskim detaljima i rezolucijom bez ikakvog trzanja! Što dovodi do sljedečeg pitanja... Zakaj bi sa tako jakom grafičkom igrao igru na DirectX7 postavkama i obarao rekorde u frame-ovima ako je grafika daleko ružnija nego DirectX9 verzija? |
Citiraj:
@Bartuc, nije svakome isti pojam igrivosti. Ja sam recimo tip kao Emperor :D |
Tu rezoluciju ti bez bada vrti X850XT
|
Bartuc isprika prihvacena.
Neznam kako da ti objasnim. Ako imas COD2 upisi u konzolu /cg_drawfps 1 (to je da ti pokazuje u desnom uglu fps) i onda /com_maxfps 30 probaj igrat malo i vidi kako sve ide a onda probaj /com_maxfps 125 ili 76 ovisi kolko imas jak stroj. |
Citiraj:
Ako ti igra ne nudi 1440x900, napravi custom rezoluciju u driverima. |
Zasto se zamaras tako glupim stvarima. Moze tebi biti u igri 40 ili 1000 fps. Ti tu razliku neces vidjeti.
|
Citiraj:
|
ako je multiplayer igra bitno je da ima 100 fps konstantno i da nepada ispod zbog boljeg registriranja pogodaka
|
##########################
|
E bas na to mislim gil.
Jednostavno je puno lakse nekako igrat sa vecim stabilnim frame ratom. Tnx gil..:goood: |
Naravno da je lakše igrat, al ne treba baš pretjerivati, većina ekipe s kojima sam igrao UT je imala konfe koje su vrtile igru u 30-ak FPS-a pa je opet pazimetak osvojio prvo prvenstvo HR ;)
|
Citiraj:
|
Pa jel bila ijedna ozbiljnija liga nakon one za UT? (ozbiljno pitam, nakon toga nisam više igrao FPS-e u mreži)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:55. |