![]() |
BIOS flash neće pa neće.....
Dakle....
Kupih ja ploču - polovnjak.... Sve uredno radi.... I vidim stari BIOS...... Uh kak sam se poveselio!!!!! Odmah na PCChips-ove stranice da skinem novu verziju... I lijepo ja to sve skinem unzipam.... iiiii:grrr: :fuming: :rambo: Koliko god ja puta probavao uvijek ista greška Nakon što upišem: A:\>aminf335.exe program se počne vrtiti, ali onda javi ovo: Flash Part - Winbond 49F002U_V3 Error 2 - File does not exist Ploča je PCChips 830L, socket A BIOS je AMI; jedino kaj je to Winbond-ov čip na koji je naljepljena AMI-jeva naljepnica. Pisao sam već i PCChipsu i AMI-ju... ali dok se oni sjete odgovoriti... Ajde netko tko je pametan da mi šapne odgovor! :beer: (dva, tri...) MA NARAVNO!!! |
Re: BIOS flash neće pa neće.....
Citiraj:
|
ja koristim jednu banalnu i foolproof metodu kod koje se ni pijan nemo'š shljebat. kad god skidam BIOS za bilo koju ploču, skidam i bios i flash util. to spremam u folder prema nazivu ploče, a flash util preimenujem u 1.exe , dok bios u 2.dat ili 2.bin ili 2.ekstenzija.
jest da je glupo i nema smisla, ali kao što rekoh ... foolproof je. za bilo koje flashanje procedura mi je ista c:\bios\>1 2.* |
Ja takodjer koristim tu metodu jer popiz*m kad trebam neka debilna imena pisat u dosu kaj ovi dripci od polupriozvodjaca napisu. Ljepi 1.exe i 2.bin. Naj jednostavnije, bezbolnije inajvaznije ucinkovito!
|
Nisam još vidio ploču na kojoj se flashne želi pokrenuti ali sam zato vidio puno onih ploča koje se ne žele pokrenuti nakon flasha.
|
Lol...:beer:
|
Citiraj:
Pokrene se flash utility (dakle aminf335.exe), ali ne dođe do faze kad treba upisati naziv novog biosa već prije toga javlja onu grešku... winbond...??? Probao sam skinuti BIOS utility i od drugih proizvođaća; but hebi ga... |
jedna 'krafna' mogućnost: stavi bios na default postavke, meni je jednom odbijao flash jer je ploča bila OC-ana
|
Citiraj:
Ajmo ljudi kome se pije gajba :beer: džabe???????????? |
Još jedan blesava mogučnost. Nemaš u BIOSU možda opciju za zaštitu od flasha?
|
Citiraj:
U knjižici uputstava nema nikakvih jumpersa za fizičku zaštitu; niti sam negdije u BIOS-u pronašao enabled/disabled za BIOS protect... Ima li još tko kakvu ideju? A da li bi pomoglo da izbadim BIOS čip i odnesem k nekome tko ima programator, pa da tako "na silu" upucam novi BIOS??? |
Pomoglo bi kada bi Raku odneso cijelu ploču na prenočište. Sutra bi dobio istu tu ploču sa novim BIOS-om.
Samo je moraš dobro zamotati da se ne prehladi. Krzno hrvatskih životonjica bi bilo jako prihvatljivo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eh da..... Sječate se ovog mog dosađivanja s BIOS-om...
Dakle evo jutros stiglo MAIL-om od PCCHIPSA.... - "citiram" "Gospodine dragi!!!! Kad flashate BIOS nakon što upišete A:\>aminf336.exe - nemojte glupo stiskati ENTER i gledati kako vam sistem javlja pogrešku -Error 2; File does not exist - nego nastavite istu naredbu imenom fail-a koji not exist (dakle ono 011029.rom)..." Eh da.... godine su to.... Pred jedno tri mj. sam flashao tri BIOS-a po susjedstvu i sve je prošlo OK, ali ne pamti sijeda glava više..... Zabrljao na svom.... BTW - isprika RAKu što sam ga bespotrebno gnjavio |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:41. |