![]() |
Konfa za CAD
E ovak, trebam složit konfu za 3D moduliranje jednom liku koji studira građevinu(pretpostavljam da je mislio na CAD), cijena je 7000kn bez monitora, pa sam ja ovako nešt mislio:
(sve treba biti iz jedne trgovine, po mogućnosti ve-mil) CPU:E4300..............................................1250kn MBO: gigabyte 965P-DS3............................830kn HDD: Hitachi 250GB....................................530kn optika:DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H22N.........240kn RAM:2x1GB ddr 800 kingmax........................1150kn VGA:Point Of View GF 7600 GS, 256MB..........720kn CASE:Mode Com midi tower Harry.................160kn PSU:Fortron 350PNF...................................220kn LOGITECH Deluxe 250 Keyboard....................60kn Logitech rx300 black....................................80kn cca 5200kn jel potrebno što više za CAD i sl, možda ubacit X1650XT, a ostatak neka si uzme za bolji monitor, printer ili što već hoće Jel bi ova konfa bila ok i jel bi e moglo normalno radit |
Mozda jaca grafa.
|
Blablu odlično si to sastavio!
Mala preporuka, za grafički dizajn je ljepo imati kvalitetan miš... stoga moja preporuka je da uzme memoriju na 667MHz te tu razliku utuče u bolji miš! Što se tiče grafičke, sasvim je dobra ali rađe gledaj Gainward BLISS model (Golden Sample) jer jedina ima DDR3 memoriju! |
Citiraj:
|
mislim da grafička i neigra toliku ulogu kod CAD aplikacija. Možda rađe uzet nešto slabije pa uzet bolji procesor ili veći i brži disk.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako uzme BLISS, ima više šanse da kada grafička zastari da i dalje može vrtiti "teže" naslove uz njene OC mogučnosti! Ipak se GS sa DDR3 memorijom lako natjera na taktove GT i više! |
Citiraj:
Razliku osim u brzini pokretanja programa ne osjetim :fiju: Ovoga možda bit da ja ne znam točno što sve podrazumjeva CAD aplikacije pa..... :o |
Solid i ACAD ti bas i ne zahtijevju neko super jako racunalo, ali npr. probaj pokrenuti Catiu pa ces vidjeti razlike.:)
Inace bi bilo dobro znati za koji CAD program se slaze ova konfa, jer CAD je sirok pojam. |
Citiraj:
|
Moja preporuka bi bila da se nabavi Seagate umjesto Hitachija jer je nešto tiši. A mislim da bi model sa 16Mb cache-a bio dobar izbor.
|
Citiraj:
Segate tiši? Ne bi reko, svi se žale na 7200.10 serije osim onih koji su potrefili singapurca, a i te Segate diskove neki prodaju kao repaired, ovo za golden sample ću još vidit, moram vidit jel bi on igrao igre |
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba definirati koji CAD programi i da li lik misli igrati igre na tom stroju. Ali bilo kako bilo, jedno je sigurno - kupiti nVidia grafu! (iako sam cuo glasine da su se i oni pokvarili u području profesionalnog OpenGL-a) |
Citiraj:
Izbor harda ili Sami ili Hitachi. Imam pitanje što je sa 6800 serijom grafi? Ciljam na modanje u Quadro.. |
a dobro... zato sam i rekao da ne znam šta se sve pod CAD podrazumjeva :)
mislim da bi mu pametnije bilo uzet seagatea 7200.10 jer su brži a to šta se malo čuju vjerovatno neće ni primjetit od ventilatora i sličnog. Ako je noise freak onda hitachija. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:57. |