![]() |
(riješeno) Postojeća konfa + novi HDD = problem s CD-RW i DVD-ROM-om
pozdrav svima...nedavno sam kupio novi hard-HDD SEAGATE Barracuda 160 GB ,UDMA 100,7.200 o/min, 8MB cache..i frend mi je to sve spojio...hard radi,ali sad imam problem s cd-rw i dvd-rom ( kada stavim cd ili dvd računalo mi se zamrzne)
mislim da će ove slike dobro dočarati u čemu je stvar... http://img295.imageshack.us/img295/6...age1wn6.th.jpg http://img295.imageshack.us/img295/1...age2jn7.th.jpg oprostite ako je kvaliteta slika pomalo očajna :) |
Ijaoo! Za ovo što ste napravili nije ni čudo da se komp krši tilta i mrzne! Diskove na jedan kanal tj na jedan kabal a optiku na drugi kanal tj. kabal!
|
Daj stavi bolje slike, jer se ovdje nista ne vidi. Kada exportiras slike, exportaj ih u GIF, 16 boja maksimum, jer ce kvaliteta ostati odlicna, a file malen :) U medjuvremenu probaj reinstalirati IDE kanale i rebootati. I obavezno napisi ostatak konfiguracije jer nitko nije vidovit da moze znat koju plocu imas.
|
Kažeš da se zamrzne... na nekoliko sekundi ili potpuno?
|
kako postaviti jumpere na ovom novom disku (htio bih da mi stari ostane master )...znači ovaj ide na slave...nemogu nać nikakav natpis na hardu...?
|
2 privitaka
-zamrzne se potpuno
-hvala na preporukama za gif evo šta sam uspio napravit u međuvremenu... stavio sam hardove na jedan kabel i sve je uredu s tim.. ostao mi još jedan problem...sa cd-rw i dvd-rom...njih sam stavio na drugi kabel i kad njih isključim windowsi se dižu, u suprotnom pokaže se onaj početni ekran i piše nešto tipa serching IDE drives ...i tu zablokira,neće ni u bios.. ....možda sam krivo stavio jumpere na njima ,ili sam ih krivo povezao kablom.... -evo šta sam napravio: prva priključnica na kablu je u cd-rwu koji je postavljen na master a druga priključnica (ona pri vrhu ) je u dvd-romu koji je postavljen kao slave u atachmentu su konfiguracija i postavke za jumpere |
Ajd probaj zamijeniti kabel ako imaš negdje u rezervi (ili za posuditi). Možda je on neispravan. A možda je i jedan od optičkih pogona neispravan, pa ih probaj ukopčati prvo samo jedan, a onda samo drugi.
|
evo skužio sam u čemu je problem...krivo sam postavio jumpere na cd-rw i dvd-romu te sam, pazite sad ovo, krivo okrenuo kabal (da ,smijte se ,gle nubčinu):)
uglavnom...samo sam htio zahvaliti na pomoći..hvala,bilo je korisno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:04. |