![]() |
9800 S.E. overclocking
Malo sam citao vase stare postove i vidim da je dosta ljudi imalo tu karticu,ali prije 3 godine,a ja evo sada pa me zanima kako da vidim dali je mogu modati,jer ovaj decko od kojeg sam kupio je rekao da se mogu "otkljucati"(ili kako se to vec kaze) cjevovodi,pa me zanima kako se to radi,sto mogu s***ati i dali to ima smisla...
sada sam je malo klokao pa je 3d mark 2005 1731(deafult) @1850(395/395 MHz) sa konfom iz siga... hvala! |
Je, dosta je ljudi imalo tu karticu, ali je vecini krepala. Uglavnom zbog OC-a. Cjevovodi se daju otkljucati, ali je prilicno mala sansa da uspijes. Eh da, ako se dobro sjecam, 9800SE nije na origigi PCB-u od 9800, nego na necem jednostavnijem i jeftinijem. Mislim da je taj njezin PCB jednak onom na staroj 9500...
|
Skini Omega drivere oni imaju opciju kod instaliranja da se otvore ti cjevovodi koji su zatvoreni.
Naravno da bi dobio performanse slične 9700Pro/9800Pro grafa ti mora biti 256-bitna. |
Otključavanje možeš izvesti i zamjenom ati2mtag.sys datoteke za modanu verziju...
http://www.techpowerup.com/softmod/downloads.php Možda i je 256-bitna, nije rekao... :) |
A mislim da je 128 bitna,ali nisam 100% nisam bas previse gledao kada sam kupovao,a bome ni sada ne znam,,,,vidim kuci pa jos malo pitam detalje...thanx!
ali sve u svemu ako i uspijem oce li igre nesto bolje...? problem mi je sto ne mogu bilo koje drivere korisiti jer na nekim radi na nekim ne ...ok poigrat cu se malo... bilo bi pametno staviti neki dodatni vent da puse na nju ha? |
Pogledaj u Everestu, memory bandwidth treba biti preko 20GB/s sa 256 bitnom.
Bit će igre bolje, ova obična je kao 9600Pro, a ova otključana (ako je 128 bitna), kao 9700, (ako je 256 bitna), kao 9800 (Pro) ako se ja još dobro sječam. :) Bilo bi dobro da nešto puše na nju, pogotovo ako se otključa i ako se kloka. |
256 bitna je....
sada bas nemam vremena pa cu jedan dan se uhvatiti toga pa vas malo utlaciti kako se to radi... za sada,thanx! |
pretvorije u XT ili PRO.
|
Nemoj ti niš pretvarat ak nećeš da crkne...Ostavi kak je!Ja sam imo jednu 9800pro modanu u XT, pa je brzo crkla, tak da ti preporučam da ostaviš kak je...
|
Citiraj:
to sto on hoce je otkljucati 4 pipelinea. |
Citiraj:
I crkla je odma, a i to otključavanje sigurno nie baš preporučljivo...kartica će se sigurno jače zagrijavat! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao sam 256-bit 9800 SE do prije 3 tj...unlock-ao 4 pipelinea...jace se zagrijavala...stavio AC ATI 3 Silencer...OC ju 15-ak%...radila je 6mj...and then R.I.P...jer je cooler za hladenje VRC na straznjoj strani ispao iz lezista!
Pouka:HLADITE VRC! |
Citiraj:
domy_os je rekao kako i dao link, tu je mogla završiti rasprava :D (naravno, treba imat sreće da ta 4 dodatna cjevovoda rade kako treba, ukoliko se dobro sjećam, šanse su 50 % - ako ne, natrag atijevi drajveri i ima karticu koju je kupio) |
Šanse su 30-40%, ovisi kad su proizvedene.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |