![]() |
umrezavanje rutera
problem: ja sam spojeni na net sa d-linkom preko pppoe i imam 3 kompa, jedan komp je spojeni na ruter i jos ima u sebi wireless card i spojeni je na lokalnu wireless udrugu. frend ima isto ruter i isto je spojeni na udrugu.
Pitanje :: kako da mu ja sada sheram interneta? |
Daj to malo bolje pojasni.
Kako su spojena tvoja 3 kompa i kako ti kompovi idu na net. Kako si spojen sa udrugom? Kako se frend spaja na udrugu i s čim (koji router, model). Ako nisi shvatio čitajuću stickye malo bolje opiši opremu koju posjeduješ. d-link ima stotinjak modela. |
Citiraj:
ali, u takvoj konfiguraciji to bi mogao bilo tko s mreze, vidim da si iz ck - dakle to je negdje 400 ljudi koliko znam :) tu bi ti mogao pomoci firewall ali pod win ne znam koji niti kako, kod mene je to sve rijeseno preko mikrotika i radi vise nego dobro. ako neka dedicated kanta koja bi radila taj posao nije mogucnost (sto je steta jer onda njegov net ovisi o tvom stroju i da li on radi ili ne) mozes pokusati nekim third-party nat rjesenjima koja ce imati veci stupanj kontrole koristenja od ICSa. koji nemam ideje, ali znam da postoje :D ipak, moj savjet je da si nadjes neku kantu s barem 300mhz procom i dignes neku wireless distribuciju, preporuka mikrotik ali vjerovatno ce i pfsense posluziti vrlo dobro. |
Ima kantu vec stavljenu i u njoj je canyonova wf 511 wireless i sa tom karticom sam spojeni na wireless udrugu! router i taj komp su spojeni kablom. a ruter se spaja sa pppoe na net. imam dlink 624.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:24. |