PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   x1950pro PCI-ex driveri (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62949)

Spirit 07.03.2007. 21:29

x1950pro PCI-ex driveri

imao sam warcat 7.1 sve je bilo ok kolko tolko...no ovak..
u R6 Vegasu sam znao primjetiti tu i tamo linije preko zidova koje su sastavljene kao od nekih tockica i dosta su svjetlije od podloge na kojoj bi se pojavljivale..
u COD2 mi se znala slika freezat na sekundu i slicne stvari
u Infernal demo..sve glatko picilo..

sad sam isao stavit 7.2 samo Display drivere imam .NET fw 2.0 instaliran
1. kad dignem frekvu monitora na 75Hz sa 60Hz linije nisu ciste nego zblurane, znaci slika nije ostra..
2. u COD2 mi se mis bloksa u glavnom izborniku dalje nisam ni probavao ic..

e sad sta kako..imate kakvih prijedloga..

u medjuvremenu idem probat starije drivere..
orig. 7.1 samo DD

G0RKI 07.03.2007. 21:42

Jesi stavljao CCC sa XG7.2 paketom? Pokušaj bez CCC. KOliko sam vidio XG7.2 ima problema sa CCC jer je WarAnakin stavija svoj CP u drajvere. Svakako se pridžavaj uputa pri instaliranju.

Citiraj:

------------------
XG WarCat CPanel
------------------
NOTE: To ensure the WarCatPanel's functionality it is highly advised to uninstall your old driver before installing the WarCat driver.
Steps to do :
1. Download XG WarCat 7.2
2. Run the XG WarCat 7.2 Setup (the file you just downloaded)
3. At the end of the installation uncheck the box that says Run XG WarCat Instaler
4. Uninstall your old driver but don't restart
5. Go to Program Files in the WarCat driver directory (ex: C:\Program Files\XG WarCat 7.2)
6. Run the file called XGUninstall.reg and click OK (you'll have to click twice)
7. Restart
8. Install the WarCat driver and restart at the end
9. You're done !

Spirit 07.03.2007. 21:44

7.2 sam stavljao official drivere...i to ciste Display drivere bez CCC-a

G0RKI 07.03.2007. 22:02

Hm. Pokušaj ponovo ali makni nakon uninstalacije u safe modu ostatke sa driver cleanerom. Ja isto drzim XG 7.2 bez CCC-a i fino mi radi zajedno sa .net2 i .net3

Spirit 07.03.2007. 22:19

.net3 je za vistu..

jooj

nis idem jos jednom sve ispocetka, bas nesto zeza...

G0RKI 07.03.2007. 22:25

Citiraj:

Autor Spirit
.net3 je za vistu..

Između ostaloga da, ali i za winXP! Ajde pokušaj ponovo i budi strpljiv...

LARN81 08.03.2007. 13:49

Bas sam to htio pitat meni je grafa s warcat7.1 i 7.2 te official 7.2 driver s att radila prestrasno cak mi je wow trzario , neke linije se pojavljivale itd...naravno to mi nije bilo tako prije s 7800gtx i nekako mi opcenito sporije dise komp, mozda je neka losa instalacija od winXp, a sve radio s clean install. Budem probao jos jednom pa cemo vidjet. Uglavnom puno je bolje s offical 6.9 i att-om! Ima ko kakve prijedloge i ideje?

Salih 08.03.2007. 15:12

LARN81 probaj 6.12 meni su bili super, a i sve mi ljepo radi sa 7.2 stim da nisam instalirao CCC

Spirit 09.03.2007. 17:36

ja sam stavio 6.12 i isti vrag.. sad nemam vremena, ali idu novi windozi sutra, mozda budu jos i danas, pa cemo vidit sta i kako..

Cali 09.03.2007. 23:17

ja sam instalirao 7.2, i carbon sve na max settinzima ne pada ispod 45 fpsa... reza 1280*1024.

imam instalirane samo drivere bez ccc-a.

Spirit 10.03.2007. 20:45

digo sam windoze ciste bez iceg i instalirao 7.2 catalyst samo display drivere..
nisam stigo isprobati COD2, ali opet kad sam digo frekvu monitora sa 60Hz na 75Hz slika odnosno linije nisu ostre vec zblurane malo..

da li je moguce da je to jer mi je monitor ima obicni vga konektor a ne DVI dok kartica ima samo DVI pa je mon spojen preko onog malog konvertercica??

sutra cu isprobati igre pa budem vidio sta je..

G0RKI 11.03.2007. 13:08

Jesi stavljao .net aplikacije ovaj put?
Citiraj:

Autor Spirit
...
da li je moguce da je to jer mi je monitor ima obicni vga konektor a ne DVI dok kartica ima samo DVI pa je mon spojen preko onog malog konvertercica??

Mislim da to nema veze sa tvojim problemom.

Spirit 11.03.2007. 16:25

stavio sam .NET 2.0 i .NET 1.1 i isti vrag
i stavio sam 6.12 ista prica.. bas cu probat donjet drugi monitor..sutra sa DVI konektorom..

no kad sam imao 7.2 i pokrenuo infernal, stavio rezu na 1280x1024 i 4x AA
komp se zbleso, pojavio se blue screen of death i kazao da neki atixxx.xxx file
je u banani i sta ja znam..

stvarno mi nije jasno di je problem..i sta da radim..

G0RKI 11.03.2007. 17:24

Makni .net aplikacije pa pokušaj onda reinstalirat drajvere i vidi kako se ponaša.

Spirit 12.03.2007. 23:46

probao sam i omega drivere, mrvu je bolje, al se sistem rusi kad pokrenem neku igru, nakon nekog kratkog vremena ili 3dmarko 05, 06..

tako da grafa ide na reklamaciju sutra, pa cemo vidit..

Spirit 13.03.2007. 15:48

eto grafa otfurana ujutro u Formel...
sad sam zvao, kazu da je reklamacija ok, sutra ujutro ide dobavljacu i ja bi za dan dva trebao dobiti novu...
e sad..vidit cemo kolko ce to dana biti..

Spirit 15.03.2007. 17:41

news..

poslo mail ujutro...u 8
"13.3. ujutro sam ostavio grafičku sapphire x1950Pro ultimate na servisu zbog smrzavanja računala i resetiranja u igrama i 3dmarku
..
Rekli ste da će dobavljač zamijeniti grafičku, pa me zanima kakav je status trenutno..jer mi je računalo potrebno, a sad nije funkcionalno..
Hvala.."

odgvor u 14h
"Kartica za sada radi u testu 3DMark2006 bez greške Index joj je 4800 što ja izvrsno, ostavit će mo je do sutra u testu
Pozdrav"

moj odgovor u 14h
"nova ili stara?
s kojim driverima?
..jer je meni radila probleme u 3dmarku 06 i 05 i u igrama R6 Vegas i NFS Carbon te Infernal..
u windowsima kad bi na rezoluciji monitora 1280x1024 digao refresh rate sa 60 na 75Hz zamutile bi se linije prozora.."

dalje nije bilo odgovora, pa sam u 16h nazvao servis i trazio striceka koji mi je odgovorio..

uglavnom kaze, s kim sam ja razgovarao prekjucer da mi je rekao da grafa prijavljuje greske, kao oni tek od jucer popodne testiraju grafu i ona ok radi cijelo vrijeme..
na to sam ja pitao na kojoj konfi i sistemu..
tip je rekao da je E6400, neka epox ploca, 2gb rama..
pa sam pitao koji sistem i driveri, jer meni na xp-u sa svim driverima radila probleme..
on kao testira karticu sa driverima za vistu, na visti ocito..

uglavnom rekao sam da cu sutra doc po karticu, ali da se pripremi da mi prezentira njen rad, jer drugacije hocu novu..

njegovo je bilo samo hm..

vidit cemo sutra, pa napisem dalje sta ce se dogadjati..

P.S. nemoguce da mi na dva puta dignutom sistemu u svim mogucim kombinacijama sa driverima od 6.12; 7.1 i 7.2 originalnih do omeginih i warcat i nista, nekad plavi ekran, nekad reset, nekad se zblokira crni ekran..uglavnom sve bi se dogodilo, kad bi digo postavke u igri ili slicno, pogotovo ukljucio AA..

ako ce fakat radit sve ok, onda cu probat dic vistu..i trazit help kod nekog..da kod njega probam grafu...

poz..

Zmalamuth 15.03.2007. 17:52

ja sam tek sada pogledao tvoj sig, i cini mi se da tebi fali safta za pogonit taj stroj.
evo ovdje
http://extreme.outervision.com/PSUEngine
sam ubacio tvoju konfu i ispada oko 240w, pa ako mozes posudi napajanje od nekoga pa isprobaj sa jacim napajanjem.
jer tebi je nazivna snaga napajanja 330w ali iskoristivost mu je oko 75% sto daje oko 250w.

sada ako si jos nesto clockao proc ili memu i imas jos neki cooler u kucistu, onda je potrosnja jos i visa.

Spirit 15.03.2007. 18:09

neznam...probao sam razgovarati sam wolverinom i kaze da napajanje nebi smjelo biti, tako da budem vidio i sve isprobao..morat cu uzet napajanje bez obzira, danas-sutra ce mi trebat bolje..pa cu onda uzet sutra tako da istestiram kak treba kad dodjem doma..

Spirit 16.03.2007. 16:03

bio u formelu, uzeo grafu vrtila se na visit u 3dcmarku06..

danas uzimam napajanje pa cemo testirat...

Spirit 17.03.2007. 11:51

Uzeo sam napajanje corsair hx 520W i sad je sve ok..

s time da mi je kad sam sve spojio na omeginim driverima grafa radila problem, dva put mi se komp restirao..sad sam stavio original DD 7.2 i 3dmark se vrti cijelo jutro..

end of story..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:34.