![]() |
Pasivac na 9800 pro - da ili ne
Nabavio sam povoljno Radeon 9800 pro pa bi si zamjenio svog oldtimera radeon 9000. Nek' mi stoji u kompu ako netko od mladje familije hoće baciti koju igru.
E sad, onaj ventilator na 9800pro bi mi vjerojatno išao na živce (komp mi stoji pola metra od glave). Jel' se može na njega nakeljiti kakav pasivni hladnjak? Kakav je on uopće stoji sa temperaturom? Ako može pasivni ajde nek' netko nabaci i preporuku koji točno. EDIT: E da, ubost ću ga u htpc (Asus S-presso) koji ima AGP i 1 PCI ,jedan pokraj drugog. PCI mi treba za tv karticu tako da neki monstrumi od 10 cm ne dolaze u obzir. |
Pasivno ne ide, ja imam Zalmana ZM-80D (pasivni sa dva heatpipea), ali mu treba neki airflow, pa kolko god da je malen... po boku mu puše Sharkoon 120tka, smanjena na 550rpm-a i to mu je dosta da je mlak...
ali i neki aktivni zalman (VF700) smanjen na 5V će mu bit i više nego dosta... |
Ja nebi baš na 9800pro stavljo pasivni hladnjak...Ta se kartica grije ko luda...I da, 9800pro fakat ima glasan ventilator, pa bi ti ja, ak ti smeta ta buka, preporučio da si nabaviš Silencer Rev.3 i da njega gore staviš...Ja sam ga imo na 9550GT Extreme i nikad problema, pa mislim da bi i tu 9800 dobro hladio!
Ugl, shvatio si, nemoj stavljat pasivni na tu karticu...jer ona...gori! |
Preporučam ti da ne stavljaš na nju pasivca....Jer je puno ljudi imalo problem s njenim zagrijavanjem....Zalman VF-700 će ju super ohladit na 5V,samo ne znam jel bi ti stao jer kao što si rekao ispod nje imaš TV kartušu....Ako ne stane Zalman onda staviš nekog pasivca ali s tim da neki 120mm vent puše po njemu...
|
Ako ti kartica radi sa tvorničkim coolerom ja ne bi forsao nikakvo stavljanje coolera od 150-170kn na karticu koja vrijedi 350..dok radi,radi..
Ako baš moraš..i ide ti na živce..zalman AlCu 700tka će ti biti super rješenje..nikakvi silenceri i gluposti..freezeri..itd itd..samo zalman 700tke.. |
Ne .
|
Polovni VGA Silencer za 50KN... Moja preporuka.
|
Citiraj:
|
Nije ni Silencer bezgrešan. Dosta 9800-tki je otišlo s njim zbog nedovoljnog kontakta sa jezgrom.
|
Meni su dve 9800Pro sa Silencerom riknule, na trecu sam stavio VF700. Sad ne znam da li se to desavalo zbog same graficke ili coolera. Inace mislim da je najbolje uzeti VF700AlCu. O pasivnom hlađenju nemoj ni razmisljati.
|
Mislim da ovisi o kojem je Silenceru riječ...zato sam napomenuo da bi bilo dobro stavit rev.3...i naravno, jako ga pričvrstit, da ne leprša.
Sigurno da je ovaj vf700 bolje riješenje,al i skuplje... |
Citiraj:
Uzmi VF700 Al-Cu i uzivaj. |
Zalmani Silenceri i ini zauzimaju susjedni PCI slot. Pa ne kuzim cemu tolike silne preporuke istih ako je covjek rekao da mu susjedni PCI treba. Obzirom na uzasno grijanje doticnog GPU-a i skucenog mjesta bojim se da bi krajnje zadovoljavajuce rjesenje bilo preskupo. Osim toga, po meni 9800PRO u HTPC-u nema nikakvog smisla iz vec navedenih razloga :) Ako vec moras, jedino sto bi se dalo izvesti je neko heatpipe hladjenje, tipa Thermalright HR05-SLI. Doduse, da li bi stao i da li bi se dalo to izvest s njim, nemam pojma...
|
Hvala na pomoći, odgovorili ste me od eksperimentiranja.
Nek' stoji kako ju je Bog i stvorio. Eto ako bi netko mjenjao sličan rang karticu ali da ima pasivca nek' se javi za zamjenu. Jel' ima uopće neki malo jači grafički čip a da se ne grije pretjerano? Možda pitam vama smiješna pitanja al' van tokova sam što se tiče grafičkih kartica. |
hmm, bilo je pasivnih 6600GT, jest da se griju ko sam vrag, ali eto rade...
|
Iam ja pasivnu 6600GT...Pa kaj ja znam, ne grije se previše.Jbg, ova moja nea sondu, pa nemrem reć temp, al onak, na dodir, nie prevruća...Kolko sam shvatio, najviše pasivnih kartica radi Gigabyte...Tak je i ova moja od Gigabyte-a (Silent Pipe)...Mislim da baš neko sad prodaje na forumu jednu takvu...
|
Ja bi za AGP HTPC uzeo ovo:
http://www.nabava.net/katalog/katalo...oizvod=1806228 pasivno hlađeno, low profile, i ima sve zadnje džidže za reprodukciju videa, a može pokrenuti i većinu igara u nižim rezolucijama (koje se ionako koriste za TV) Da prodaš 9800 pro za samo 250kn, opet ti se isplati, imho |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:50. |