![]() |
IDE kabel
Kako na jednom IDE kabelu prikljuciti hard disk i opticki pogon. jer vidim da nisu isti. Ovaj za hard ima onu jednu rupicu (ne znam strucni naziv) zapunjenu.
|
Mozes malo pojasnit pitanje u cemu je problem jer ako imas jedan IDE kabel kako ti velis sa onom jednom rupicom zapunjenom isto je i na hardu i na optickom pogonu jer isti IDE kabel je to
|
bas sam sad pogledo svoje kablove... i imam jedan sa tom rupicom i jedan bez. Ovaj bez rupice je noviji :-/ I bili su spojeni hardovi s njim. Nisam nikad obraco paznju na to, pa i mene sad zanima u cemu je fora :)
|
To nije ništa drugo nego key ili kako to već nazvati koji pokazuje kako treba okrenuti kabal jer ti on brani da ga ukopčaš naopako. Istu stvar imate i na onim USB, firewire i sličnim konektorima od kućišta.
|
pitam prije nego cu ici spajati jer cini mi se da kad sam jednom to spajao da nesto nije bilo u redu. mozda sam na krivu stranu okrenuo kabel
|
moguce da si taj sa rupicom okrenio naopako, da. Oni stari IDE kablovi, recimo, nisu imali onaj plasticni drek, pa si ga mogao okrenit kako god... A eto izgleda ovi noviji cak imaju i rupicu zalivenu :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:39. |