PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   metronet (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62426)

Srakar 03.03.2007. 09:16

metronet

Imam mogućnost uzet metronet optiku (www.metronet.hr), paket bi bio 5/5 flat + 4 telefonske linije, pa me sad zanima dal neko to imao ili je radio na tome i kakva su iskustva prema adsl-u.

MadBoY 03.03.2007. 11:59

Vjerujem da nitko ili jako mal broj ljudi je imalo iskustva sa metronetom. Za sada nude usluge samo poslovnim korisnicima, nista za privatne.

the_ghost 03.03.2007. 13:43

Citiraj:

Autor Srakar (Post 663467)
Imam mogućnost uzet metronet optiku (www.metronet.hr), paket bi bio 5/5 flat + 4 telefonske linije, pa me sad zanima dal neko to imao ili je radio na tome i kakva su iskustva prema adsl-u.

Koliko ti je bitno slanje fakseva? :) Znaju imati "globalnih" problema pa ne radi slanje i primanje fakseva par dana. Nisu si dobro taj svoj VoIP slozili...

Srakar 03.03.2007. 16:39

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 663620)
Koliko ti je bitno slanje fakseva? :) Znaju imati "globalnih" problema pa ne radi slanje i primanje fakseva par dana. Nisu si dobro taj svoj VoIP slozili...

bitno mi je dosta jer još uvijek mi masu narudžbi, kompenzacijija i sl. u firmi ide preko faxa, znaci bilo bi najbolje da si ostavim jednu liniju na tcomu za fax samo :kafa:

horza 03.03.2007. 16:46

odlični. uzimaj ako možeš.
faksevi su im navodno okej.

the_ghost 03.03.2007. 21:28

Citiraj:

Autor Srakar (Post 663787)
bitno mi je dosta jer još uvijek mi masu narudžbi, kompenzacijija i sl. u firmi ide preko faxa, znaci bilo bi najbolje da si ostavim jednu liniju na tcomu za fax samo :kafa:

to bi bilo najbolje ako mozes :)

@horza

Da "slozili" su prije 6 mjeseci ;)
ovo sam cuo prije par tjedana direktno od firme koja je na njima...

Spirit 04.03.2007. 18:39

iz prve ruke
internet ti je shareani.... znaci 5mb up i down, s tim da ces up imati oko 5 skoro uvijek a down malo manje..to ti je sigurno..
problema s faxevima moze i nemora bit..uglavnom to ti je to..sve ovisi od faxa do faxa..najobicniji faxevi i najgluplji najbolje rade ;)

MisterM 15.03.2007. 14:20

Da li netko ima kakav info kad buju počeli sa privatnim korisnicima?

Hvala.

Spirit 15.03.2007. 16:16

testiranje bi trebalo valjda 4-5 mjesec negdje po gradovima po nekom kvartovima i sta ja znam..
d-slamovi se postavljaju po gradovima...vidit cemo kad ce krenuti..

za sad je amis tu, za onoga koga je, a za koga nije...bad..

shimpa 21.04.2007. 23:54

metronet je najozbiljnija firma u hrvatskoj sto se tice svega (imho).

nije da uvijek sve savrseno sljaka ali to je zato sto ne stignu sve pohvatat jer se malo (pre)brzo sire.

anyway, na par lokacija radim s njima i sve 5, faxevi naravno stucaju ali to ces naci bilo gdje kad je u pitanju voip, a i sve vise fax odlazi iz nasih zivota. ako hoces da ti faxevi malo bolje rade, spusti brzinu ispod g3.

ne znam kako je sa njihovom tom 5mbit vezom sto nude kao pandan dsl-u no pretpostavljam da radi kao i sve ostalo.

za sada je tako, mozda mi se misljenje promijeni (nadam se da nece).

the_ghost 22.04.2007. 22:01

najozbiljniji su a ne sljaka sve kak bi trebalo i faksevi stucaju... hm ne zvuce mi najozbiljnije...

horza 23.04.2007. 08:41

tko kaže da faksevi štekaju? baš ciljano ispitujem to sve klijente koji su prešli na metronet/optimu/bilo koji drugi voip i baš svi koji su na metronetu jedini kažu da nemaju problema s faksevima.
jedino kaj mi zapravo smeta kod metroneta je shema s naplaćivanjem otvaranja portova. dakle, ako želimo da nam se neki port forwarda trebamo platiti.... ali se navodno i to može dogovoriti prije potpisivanja ugovora

Spirit 23.04.2007. 11:35

portforwarding je free za cisutu internet uslugu..
a za zamjenski "adsl" shareani internet se naplacuje..

no svaki korisnik ima javnu adresu..

the_ghost 29.04.2007. 13:22

Citiraj:

Autor horza (Post 706156)
tko kaže da faksevi štekaju? baš ciljano ispitujem to sve klijente koji su prešli na metronet/optimu/bilo koji drugi voip i baš svi koji su na metronetu jedini kažu da nemaju problema s faksevima.
jedino kaj mi zapravo smeta kod metroneta je shema s naplaćivanjem otvaranja portova. dakle, ako želimo da nam se neki port forwarda trebamo platiti.... ali se navodno i to može dogovoriti prije potpisivanja ugovora

Ok, mozda su se popravili ali prije im nisu radili faksevi kak spada....

ojpi 29.04.2007. 13:43

Ne znam dali znate, ali metronet ima analognu fiksnu liniju, tj. telefon ne ide preko voipa.

Spirit 29.04.2007. 15:30

i analogna ide preko voipa...

the_ghost 29.04.2007. 22:14

Citiraj:

Autor ojpi (Post 710735)
Ne znam dali znate, ali metronet ima analognu fiksnu liniju, tj. telefon ne ide preko voipa.

Ja sam ovdje pricao o PRI linkovima koji dodju preko cisco routera.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:42.