![]() |
(riješeno) Win XP SP2 - nema Device Manager/IDE Channel/Advanced Settings
Na jednoj konfi P4 2.0GHz, Intel MBO, je WinXP Pro SP2 i pod
Device Manager / IDE ATA-ATAPI controllers / Primary(Secondary) IDE Channel / Properties nema kartice Advanced Settings na kojoj se vide Transfer Modovi. Zna li netko u čemu je kvaka i kako da to vratim? Nisam ja instalirao windoze već neki lik pa ne znam što je to skemijao. |
Čekaj jel ih uopce nema ili su zasivljeni?
|
Uopće nema kartice Advanced Settings.
EDIT: Ima samo: General, Driver, Details, Resources kartice |
To jos nisam vidio,jesi sto probao cackat po biosu,uninstall ide kontrolera i slicno?Ako ne uspijes rijesiti zovi pa cemo pogledat zajedno
|
Probao sam i u biosu čačkat i jumperima podešavat razne opcije, pa čak i stvljat kombinacije HDD1 i optikaner1 na primary kanalu te HDD2 i optikaner2 na secondary kanalu i uvijek isto.
Trenutno je uredno podešeno HDD1 primary master, HDD2 primary slave, optikaner1 secondary master, optikaner2 secondary slave i opet nema kartice...windoze rade, hardovi i optika uredno radi, ali kartice ni od korova... Nemam pojma. |
joj tako je i kod mene nekad znalo bit... ne znam veze zbog cega... Ako nista drugo - Intel Aplication Accelerator pa tamo pogledaj sta te zanima. Jedino ne znam jel to postoji uopce na novim chipsetima :D
|
Jesi probao uninstall ide kontrolera?
|
Citiraj:
Volio bih neko manje opasno rješenje. Daj se probaj sjetiti u čemu je bila stvar kod tebe. Možda hipnoza, ili što ja znam što...:D...ja plaćam račun. EDIT: Citiraj:
|
Uniinstall IDE kontrolera ti nece sigurno nista zeznut, samo ti lupi uninstall. To se cesto radi kada ti se disk prebaci u PIO mode, pa ga ides vracat u ULTRA DMA mode. A za ovo advanced settings, pojma nemam. Jesi zalogiran kao admin?
|
Citiraj:
@bero: mislim da su svaki drajveri bolje od windows drajvera :D Samo ti stavi to sa CD-a od maticne - ili jos bolje nadji noviju verziju na netu, na intelovim stranicama. O kojem se chipsetu radi? I da, obavezno stavi i drajvere za chipset, ako vec nisi :P |
intel application accelerator
Evo problem riješen.
Ovakva je stvar: Kada se instalira Intel Application Accelerator on automatski disejbla tu karticu (tab) Advanced Settings na xp-u i više windoze ne kontroliraju transfer modove već to preuzima Intel Application Accelerator. U njemu se onda može vidjeti u kojem modu rade diskovi i optikaneri. Na ovom kompu je sve u redu - HDD-i rade na UDMA5, a optikaneri na UDMA2 i to je to. Vraćanje na situaciju da windoze pokazuju transfer modove na kartici Advanced Settings radi se tako da se mora deinstalirati Intel Application Accelerator (Control Panel > Add or Remove Programs...) i restartati (po mogućnosti čak i pogasiti pa opet upaliti za svaki slučaj) komp i stvar se onda vraća na defaultno windoza kontroliranje transfer modova, te se pojavljuje kartica Advanced Settings. Eto, to bi bilo to, uz vašu veliku pomoć i uz googlanje sve je riješeno. Btw, IMHO Intel Application Accelerator ne smeta i nije ga nužno deinstalirati nego samo treba znati da ako je on instaliran da se u njemu može vidjeti tranfer modove. Još jednom fala svima na pomoći! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:04. |