PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Brzina Lan-a Problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62075)

Vejita 27.02.2007. 23:22

Brzina Lan-a Problem

Ovako modem je siemens se555 i kod mene je i spojeni su 2 lika+ja e sada ovo je problem ja i prvi susjed šaljemo si podatke od 5500-7000 kb/sec kaj je normalno ( tako kaze netlimiter 2 ) a drugi susjed i ja imamo brzinu od 40-45 kb/sec dok ja njemu nesta saljem , a ja normalno skidam od njega , pa ako mi neko more to reci zasto je to tako.
I da Ja nemam firewall a njemu je kaspersky imao blokadu pa ga je morao gasiti ako mu ja kaj saljem ( ista brzina ) pa sada koristi nod32 ( opet ista brzina ) zadnja verzija kao i ja , ja njemu sada ulazim u njegov folder normalno a njemu neda da uđe u moj a kod mene je sve dopusteno i bez firewalla

beroland 28.02.2007. 00:57

Citiraj:

Autor Vejita (Post 660210)
Ovako modem je siemens se555 i kod mene je i spojeni su 2 lika+ja e sada ovo je problem ja i prvi susjed šaljemo si podatke od 5500-7000 kb/sec kaj je normalno ( tako kaze netlimiter 2 ) a drugi susjed i ja imamo brzinu od 40-45 kb/sec dok ja njemu nesta saljem , a ja normalno skidam od njega , pa ako mi neko more to reci zasto je to tako.
I da Ja nemam firewall a njemu je kaspersky imao blokadu pa ga je morao gasiti ako mu ja kaj saljem ( ista brzina ) pa sada koristi nod32 ( opet ista brzina ) zadnja verzija kao i ja , ja njemu sada ulazim u njegov folder normalno a njemu neda da uđe u moj a kod mene je sve dopusteno i bez firewalla

Jel ti uključeno File and Printer Sharing na LAN kartici?

Vejita 28.02.2007. 03:15

Da , ma on salje ali 40 kb/s kao da skida s neta a ne s mog PC-a da ali cudno je kaj ja skidam s njegovog normalno a on sporo prima , po postavkama nismo nikaj prtljali , kablovi su isto spojeni ( boje ) probo sam mijenjati mijesta na modemu i nista

messiah 28.02.2007. 03:20

Pogledaj da su vam IP adrese u istom subnetu. Ako je tok ok, pogledaj da nemas neki softver, tipa NetLimiter koji moze ogranicavat nesto. Ako zelis iskljucit router, spoji ta dva kompa crossover kabelom i onda ako ne ide, nesto je softverski.

Vejita 28.02.2007. 13:34

Ip adrese su nam iste nisu modane

beroland 28.02.2007. 15:12

Citiraj:

Autor Vejita (Post 660210)
ja njemu sada ulazim u njegov folder normalno a njemu neda da uđe u moj a kod mene je sve dopusteno i bez firewalla

Kažeš da on ne može ući u tvoje foldere. Zato je bilo moje pitanje da možda na tvom kompu nije uključeno file and printer sharing. To je često razlog problema u takvim situacijama, a pogotovo ako si već provjerio da nije stvar u firewallu.

messiah 28.02.2007. 17:17

Citiraj:

Autor Vejita (Post 660581)
Ip adrese su nam iste nisu modane

???? Ne smijes imat iste IP adrese ;) Ne znam jesi se krivo izrazio, ali pretpostavljam da imas defaultnu konfiguraciju, tj da ti je subnet 255.255.255.0, Znaci da ti mozes davat range (privatnih adresa) tipa 192.168.1.xxx (samo xxx mijenjas, ostalo mora biti isto inace niste u istom subnetu). Ali probaj prvo ovo sto je beroland napisao, da nemas slucajno iskljucen File Sharing.

Vejita 28.02.2007. 23:07

Da krivo sam se izrazio ovo 255.255.255.0 nam je isto my bad ip nam je za 1 vise
file and printer sharing je ukopcan , mislim more on uci u moj komp ali veza je spora s jednim imam 5000 kb a snjim 40 kb probo sam snjim nabaciti neke igre u lanu i ides sve 5 ali mene muci kako zasto i radi cega se to dogada da samo kada ja njemu saljem on prima sporo a kada primam ide sve 5

Nikky 28.02.2007. 23:48

Ili kabel prema problematičnom susjedu ili njegova mrežna (hardverska ispravnost, drajveri, . . .).

mat 01.03.2007. 00:26

da su subnet maske drugacije nebi se oni opce vidjeli...
ja ti preporucam probati s drugim kablom. nemoj kupovat nego ga samo zamjeni kablom izmedu tebe i ovog koji radi, odnosno hub-a, routera ili cega vec... uglavnom, rekao bih da je do utp kabla koji je pristekan u njegov komp

Vejita 01.03.2007. 04:36

Budem probao zamjeniti kablove , gledao sam boje kako je spojeno i iste su kod mene kod tog problematicnog a kod ovoga kaj radi moram pogledati ovako je spojeno se555 i onaj s kojim imam spori lan
Ovak s kojim radi sve 5 ima isto tu boju barem kod mene moram pogledati kod njega . I nas tri moremo na net bez beda

beroland 01.03.2007. 10:00

Citiraj:

Autor Vejita (Post 661389)
Budem probao zamjeniti kablove , gledao sam boje kako je spojeno i iste su kod mene kod tog problematicnog a kod ovoga kaj radi moram pogledati ovako je spojeno se555 i onaj s kojim imam spori lan
Ovak s kojim radi sve 5 ima isto tu boju barem kod mene moram pogledati kod njega . I nas tri moremo na net bez beda

Da to je noralni B standard slaganja koji se koristi većinom u Europi, a postoji i A standard koji je čest u Amareci. No, to i nije uopće bitno u ovakvim jednostavnim umrežavanjima kada se radi običan "strejt tru":D kabel i kada imaš routera kao centar LAN-a na kojeg se svi spajaju, bitno je samo da je svugdje (na oba kraja kabela) isto.
Probaj ovo što ti je mat rekao pa ćemo biti pametniji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14.