![]() |
Brzina Lan-a Problem
Ovako modem je siemens se555 i kod mene je i spojeni su 2 lika+ja e sada ovo je problem ja i prvi susjed šaljemo si podatke od 5500-7000 kb/sec kaj je normalno ( tako kaze netlimiter 2 ) a drugi susjed i ja imamo brzinu od 40-45 kb/sec dok ja njemu nesta saljem , a ja normalno skidam od njega , pa ako mi neko more to reci zasto je to tako.
I da Ja nemam firewall a njemu je kaspersky imao blokadu pa ga je morao gasiti ako mu ja kaj saljem ( ista brzina ) pa sada koristi nod32 ( opet ista brzina ) zadnja verzija kao i ja , ja njemu sada ulazim u njegov folder normalno a njemu neda da uđe u moj a kod mene je sve dopusteno i bez firewalla |
Citiraj:
|
Da , ma on salje ali 40 kb/s kao da skida s neta a ne s mog PC-a da ali cudno je kaj ja skidam s njegovog normalno a on sporo prima , po postavkama nismo nikaj prtljali , kablovi su isto spojeni ( boje ) probo sam mijenjati mijesta na modemu i nista
|
Pogledaj da su vam IP adrese u istom subnetu. Ako je tok ok, pogledaj da nemas neki softver, tipa NetLimiter koji moze ogranicavat nesto. Ako zelis iskljucit router, spoji ta dva kompa crossover kabelom i onda ako ne ide, nesto je softverski.
|
Ip adrese su nam iste nisu modane
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da krivo sam se izrazio ovo 255.255.255.0 nam je isto my bad ip nam je za 1 vise
file and printer sharing je ukopcan , mislim more on uci u moj komp ali veza je spora s jednim imam 5000 kb a snjim 40 kb probo sam snjim nabaciti neke igre u lanu i ides sve 5 ali mene muci kako zasto i radi cega se to dogada da samo kada ja njemu saljem on prima sporo a kada primam ide sve 5 |
Ili kabel prema problematičnom susjedu ili njegova mrežna (hardverska ispravnost, drajveri, . . .).
|
da su subnet maske drugacije nebi se oni opce vidjeli...
ja ti preporucam probati s drugim kablom. nemoj kupovat nego ga samo zamjeni kablom izmedu tebe i ovog koji radi, odnosno hub-a, routera ili cega vec... uglavnom, rekao bih da je do utp kabla koji je pristekan u njegov komp |
Budem probao zamjeniti kablove , gledao sam boje kako je spojeno i iste su kod mene kod tog problematicnog a kod ovoga kaj radi moram pogledati ovako je spojeno se555 i onaj s kojim imam spori lan
Ovak s kojim radi sve 5 ima isto tu boju barem kod mene moram pogledati kod njega . I nas tri moremo na net bez beda |
Citiraj:
Probaj ovo što ti je mat rekao pa ćemo biti pametniji. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14. |