![]() |
Verbatim u Metrou
Ovaj vikend sam primjetio da je nekakva akcija Verbatim DVD-R ova u Metrou.Cijena spindla 25kom je 60 kn.E sad,jel netko kupio mozda pa neka kaze kojeg su proizvodjaca,posto na spindlu pise Made in Taiwan,i crne je boje.
|
Je netko je kupio, baš u metrou i reko da su drekovi ti Verbatimi iz Metroa(ako je to uopće verbatim, možda netko samo kopirao izgled verbatim DVD-a)
|
Citiraj:
|
stalno kupujem verbatim u metrou i do sada me nije ni jedan iznevjerio:banana:
imaš na akciji i imation 25komada za 45kn |
Nisu ti Verbatimi ništa drugačiji od Verbatima bio gdje drugdje. Pretežno su iz Taiwana (proizvode ih CMC ili Prodisc), a manjim dijelom iz Indije (proizvodi ih Moser Baer). Imation mediji su najvjerojatnije Moser Baer (naravno, lošiji su od Verbatima koje proizvodi ta tvornica, ali nisu loši mediji).
|
Citiraj:
|
Kao što je rekao igorba, Verbatima u Metrou ima više. Ako pogledaš malo pažljivije one naljepnice na spindlu i nađeš one Made in Japan, vjerojatno si ubo Taiyo Yuden medije.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54274 |
Mogao bih se onda zaletit do Metroa po to, ali prvo moram maznut od nekog karticu... :D
|
Citiraj:
|
mogu ti ja sredit karticu :cheers2: za male pare
|
uf, sva sreća što ih nisam kupio ovaj vikend. mrzim crne medije.
|
Citiraj:
|
Moser Baer, vjerojatno. Da, iz Indije bi trebali bit.
|
ti su dobri? imation iz indije?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Gdje se proizvode i valjaju li što verbatim mediji s Mitchubishi slojem?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Razlika je +/- i gdje su proizvedeni. Ovi što sam zadnje kupio su bili TY japan. Mislim da je ovaj loš spindle bio indijski dvd-r ali nisam siguran. U par godina uporabe isključivo verbatim medija, i to uglavnom iz metroa ovo je jedini loš spindle na koji sam naišao. Generalizirat ih kao loše na osnovu mog jednog posta mislim da i nije realno. |
Ovisno o modelu prže, nekome bolje rade tajvanski, nekome indijski, ali zna biti razlika čak i kod medija iz iste tvornice na istoj prži. Ponekad, ali ne često, može se naletiti na lošiji spindl, ali uglavnom odlični mediji.
|
Ja sam uzeo u konikomu Verbatim DVD+R, sloj je MCC, a proivedeni u Indiji, tako da ne mora bit Taiwan
|
ja sam kupio dvd+r piše zemlja porijekla Njemačka , rade ok, a imam i dvd-r , made in taiwan isto rade ok
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Na naše tržište uvoze ih uglavnom (isključivo?) iz Njemačke i SAD-a. Zemlja proizvodnje može biti Taiwan, Indija, Japan i Singapur (ovo zadnje za DL medije).
|
Citiraj:
|
Ja sam danas upiknuo 25 DVD+R ova , made in taiwan su , 65kn.
|
Citiraj:
|
evo u Metrou je DVD+R(Indija) i DVD-R(Taiwan) Verbatim na akciji 48,50kn 25komada
|
Ma svakih 14 dana imaju novu akciju, a kako imaju 3-4 marke medija koje prodaju (Verbatim, Imation, Traxdata i Princo, ako se ne varam), onda je Verbatim na akciji cca svakih 8 tjedana. Dobra prilika za popuniti zalihe, u svakom slučaju.
Primjećujem da je u zadnje vrijeme teško pronaći tajvanske +R medije, samo -R, dok su "plusevi" indijski. Ne samo u Metrou, nego i drugdje. |
ja sam danas upiknuo jedan -R i jedan +R a inače uzimam skoro uvijek Verbatim i nikad n s jednim dvd-om nisam imao problema, bio on iz Indije ili Taiwana.
a btw ovi -R imaju novo pakiranje i drugačije izgledaju od +R |
uzeo sam jucer ove + , mcc04 kaze nero , a za 48kn stvarno nema bolje ...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:45. |