![]() |
Čudni zvukovi iz kučišta
Nedavno sam kupio i sastavio novu konfiguraciju i primjetio sam da se povremeno i kad je komjuter ugašen čuju neki "klikovi" iz kučišta! Onaj zvuk kao kad se ostvaraju folderi u XPu ili slično....
I još nešto - kada mi se podižu Windowsi (XP) upali se neki alarm - počne zavijati iz sistemskog speakera ko ludo! I što je najzanimljivije ne bude tako svaki puta kad se podižu, ali vrlo često - recimo svaki treći-četvrti puta - stvarno iritirajuće! Jednom sam ga pusti da pišti i zavija i XP se podigao i čim se sve učitalo pritisnuo sam restart - i pištalo je cijelo vrijeme dok su se Xp zatvarali i onda je prestalo kada se komp resetirao! Što bi moglo to uzrokovati!!?? Konfiguracija je: MBO ABIT NF7-S CPU AMD Athlon XP-Barton 2500+ BOX (1833 MHz RAM PC-2700, 256MB, brand name, DDR 333 MHz MSI Geforce4 MX 420 WD HDD 40 Gb SyncMaster 957mb Modem Neto Dragon 56k, interni, softverski Tipkovnica TRUST Silverline 302KS, tipkovnica + miš, PS/2 Kućište Chieftec DA-01 B-D UPS MUSTEK 600W |
Zavija ti previsoka temperatura. Definitivno.
Za kvrckanje koje čuješ bi rekao da je od smeća od kante koju imaš da nisi napisao što imaš. Možda je samo loše složeno i prišarafljeno. Što da ti kažem. Meni ne kvrcka ništa.:D Ono što može proizvesti takve zvukove su one ladice za hardove i floppy. Nije valjda sjelo do kraja. Samo nagađam. |
Re: Čudni zvukovi iz kučišta
Citiraj:
|
Ja brijem da to krckanje opće nepostoji da su to samo halovi od pretjerane upotrebe kompjutora :p
Ja isto nekad cujem pucnjeve thompsona, bacanje airstrike itd. kad prekinem s igranjem W:ET-a :cool: .......Great Shooot...............Thanks!......... |
Ako nije ono s Flashom biosa, može biti da si krivo složio cooler na proc.
Ako ima premalo paste, ili nije legao do kraja, onda će ti se temp. prebrzo dići i zavijati ! A ako je sve ok, onda BIOS updateaj. |
Citiraj:
|
a pazi sad najnoviju stvar. Maxtor 80GB prije 2 tjedna. staviš ga u komp i zver ružiiii i krčiiii ko da je na pojačalu. i to ne samo iz diska, nego i iz sistemskog speakera. nevjerovatno ali istinito. na 2 totalno različite ploče. i tako je čovjek furo to par puta na reklamaciju i svi tako. jednostavno su ludi. a kada smo par dana kasnije iz istog neimenovanog zagrebačkog dućana koji (kao) drži samo maxtor uzeli 10komada potpuno istih diskova dobili smo totalno drugu seriju s kojom nije bilo tih problema. što je bilo s onim čovjekom? pa... uvalio je svoj disk skupa s ovih 10 i kupio si 120GB baracudu :D
|
Citiraj:
Moram priznati da mi se Barracuda daleko bolje sviđa. Iako je Maxtor nazivno brži u radu nisam primjetio nikakove razlike. Kaj se tiće krćenja - pa recimo da Maxtor ispušta zvukove ko širotanje kuruze picekima, dok Seagatea se uopće ne čuje. Čisto ako ništa zbog tog moj glas uvijek ide za Seagate :beer: |
Da, vjerojatno se toliko čuje, da je u sobi neizdrživo. Bjež' van iz kuće. Kao Hajdukovi navijači. Sama buka, ništa smisleno, ali rade šta treba (ruše ograde, tuku se sa svima oko sebe...).
Šalu nastranu (oće reć, nastrana šala), moja oba Maxtora rade ok (zasad), jedan od 40, drugi od 120, pa nemam riječi protiv njih. Sva ta "buka" koju proizvode HD-ovi, u najmanju ruku je diskutabilna, jer, koji god sam HD imao u kućištu, ni jedan nisam čuo. Ventilatori sve "pokriju". |
moj maxtor 80gb se *nimalo* ne cuje, toliko :cool:
|
Citiraj:
A sad ovo za pastu... ehm, kupio sam bartona s boxom, odnosno zajedno s hladnjakom i kad mi ga je fred stavljao nije stavio nikakvu pastu:rolleyes: sad jel to bed?? na njemu je bilo nešto "hladno i mekano":) heh jel možda to pasta??? Temperatura procesora po speedfanu je 40-50 stupnjeva C. |
Citiraj:
Da to je pasta, to se rastopi kada se zagrije, i zakelji cooler za proc... No iskreno nije bolja od mnogih pasta koje možeš kupiti skoro u svakom dućanu. No mislim da se nemoraš zabrinjavati, ako nečeš previše overclockati ! |
to malo crno je PCM, sluzi svrsi, ako je svrha obicni rad na ne o/c-anom procesoru
|
moj Wd se čuje samo dok se hoće zavrtit,kasnije ništ..
a stari quantum kvrcka kad radi nešt... kako ide poredak najtiših diskova po proizvođačima? |
Meni se Baracuda nije čula !
A sada imam 2 IBM-a, prije sam ih čuo, kvrckaju stalno nešto, no od kada imam slušalice na glavi ništa više ne čujem, čak ni vent koji se vrti na maks, čudno :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12. |