PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   blokiranje windowsa "on ring" :-( (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=609)

numa 12.05.2002. 16:12

blokiranje windowsa "on ring" :-(

Imam jedan zanimljiv problem koji mi se nije dogadjao na win98. Imam instalirane w2k sp2, FIC AD11 maticnu s najnovijim biosom i Creative Labs/Digicom 5655 modem.
Kad me netko nazove a telefonska zica je u modemu stroj mi se smrzne. Pomaze samo hard reset. U biosu je iskljuceno "wake on ring" i sve slicno tome, a u windowsima ima opcija "allow this device to bring computer out of standby" u propertiesima od modema koju kada iskljucim se automatsku ukljuci kod resetiranja windowsa.

To je bio prvi problem, drugi je taj sto kada stisnem gumb za paljene na kucistu kojem su windowsi dodjelili funkciju "power off" javi se poruka "Microsoft natural keyboard or standard 101/102 key keboard is preventing this computer from shutting down/entering standby". U Power options nemam opciju Hibernate a znam da je stroj sposoban i windowsi su instalirali acpi verziju kernela.

Imam osjecaj da je ono dvoje povezano...
Ima li tko kakav savjet? Ja sam vec ostao bez ideja. :mad:

matijas 12.05.2002. 19:50

Baci FIC-a i kupi Epox :D :D :D

gpremec 12.05.2002. 21:59

Re: blokiranje windowsa "on ring" :-(

Citiraj:

Originally posted by numa
To je bio prvi problem, drugi je taj sto kada stisnem gumb za paljene na kucistu kojem su windowsi dodjelili funkciju "power off" javi se poruka "Microsoft natural keyboard or standard 101/102 key keboard is preventing this computer from shutting down/entering standby". U Power options nemam opciju Hibernate a znam da je stroj sposoban i windowsi su instalirali acpi verziju kernela.
Ako ti w2k uopce ne nude mogucnost da upalis hibernaciju, onda ne valjaju neki od drivera, ili nisu dobro/uopce instalirani.
Kakvu tipkovnicu koristis (proizvodjac, model, dali je multimedijalna) i dali koristis neki poseban software (pa cak i drivere za M$ tipkovnicu) za istu.
Doduse, ono sto ti javlja je svaka tipkovnica prije nego je definiras (sto nije potrebno da bi radila kako treba).
Koji je prikljucak: AT, PS/2, USB?
Kakva je to ploca (generacijski gledano, chipset, i tako to)?
Kakve drivere koristis za modem?

numa 13.05.2002. 14:35

Re: Re: blokiranje windowsa "on ring" :-(

Citiraj:

Originally posted by gpremec

Ako ti w2k uopce ne nude mogucnost da upalis hibernaciju, onda ne valjaju neki od drivera, ili nisu dobro/uopce instalirani.
Kakvu tipkovnicu koristis (proizvodjac, model, dali je multimedijalna) i dali koristis neki poseban software (pa cak i drivere za M$ tipkovnicu) za istu.
Doduse, ono sto ti javlja je svaka tipkovnica prije nego je definiras (sto nije potrebno da bi radila kako treba).
Koji je prikljucak: AT, PS/2, USB?
Kakva je to ploca (generacijski gledano, chipset, i tako to)?
Kakve drivere koristis za modem?

Neznam sta da radim s driverima. Device manager izgleda uredu.
Tastatura je cherry g83. Standardan tastatura bez ikakvih multimedijalnih opcija i instaliran je standardni M$ driver za tastature. Spojena je na ps2

Nisam siguran sto bi tocno znacilo "generacijski pogled na plocu". A chipset je amd761 (northbridge), a southbridge mi je VIA-in. Neznam tocno koji. Morao bi sada kopati po manualima.

Za modem koristim poslijednje drivere izdane na Creative-om site-u.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33.