![]() |
Intel Core 2 Quad u Ve-Mil-u
|
Proizvod trenutačno nije raspoloživ :p
Svejedno i da je raspoloživ, previsoka cijena za obične ljude. |
Osim toga koja bi svrha bila te 4 jezgre, nama, manje više običnim korisnicima.
Ma da je lijepo vidjet 4xblabla GHz :D |
ma to je vise stvar prestiza imati tako nesto u cjeniku imho, iako nisu dobavljivi uopce! Tak ja vec 2 i pol tjedna cekam procesor iz autronica i nikak i nikak, a na cjeniku stoji vec ohoho!
|
Citiraj:
Više je uvijek bolje, ne? :D |
2 su i potrebne tj iskoriste se ali 4 hmm ne znam?
|
Pa cuj, netko ko radi video postprodukciju, 3D ili obradjuje zvuk u velikim i dovoljno isplativim procesorima je sigurno itekako sretan sto postoji doticni 4-glavac. Makar doduse, ako zeli stvarno ozbiljan stroj za takav posao, vjerojatno ce ici na varijantu neke dvoglave ploce i dvoglave Xeone sa oranicom SCSI diskovlja ili mozda Mac :)
|
Ima već programa koji koriste 4 jezgre (Windows movie maker u Visti), a već i sa podrškom za dvije ima jako puno. :)
Ali da je preskup (cijena bi mu trebala biti oko 4000kn, ili čak i manje), je. |
Citiraj:
|
Ha cuj, naravno da obicnim smrtnicima ne znaci apsolutno nista, sve i da imaju love za priustit si ga. Ali normalno da takav proc niti ne cilja na taj segment trzista, pogotovo "Extreme" verzija koja dovoljno govori sama za sebe :) Ali kome treba, ima mogucnost, pa zasto ne? Ionako je 99% komponenti koje kostaju iznad 4000-5000kn vrijednosti jedino stvar prestiza na trzistu.
|
Q6600 u vemilu je 7 i nešto sitno a u borga je 6 i nešto sitno. Razlika od 1000kn je ogromna, a može li neko objasnit zašto je to tako. :)
|
Osim što može bit razlika u dobavljaču, Borg radi na princip cash&carry pa prije pokrije troškove nabave nego ostale firme i ima više kapitala na raspolaganju.
|
Citiraj:
|
intel procevi se nenabavljaju iz msana samo informacije radi.
vecinom se uzimaju iz isa-e i asbisa. |
Citiraj:
|
Dečki, sada samo ljepo čekajte....neče dugo trebati da se javi neki novi lik na forumu koji če se pohvalti da mu je tatica kupio 4 head dragon-a i kako proc rastura u igricama : bonker2
|
Citiraj:
Čak i oni ljudi koji kupe to, a ne treba im, mi ne smetaju i drago mi je, ali da će hvalisavaca biti, vjerojatno i hoće. A da ne velim koliko (ne)će u igrama profitirat ^^ |
evo mali review:
http://www.tomshardware.com/2006/09/...age/index.html |
Citiraj:
|
Citiraj:
I ja pomalo slažem jednu konfiguraciju sa quadom, ali - dostupnost procesora - za 4 tjedna.: hitthewa |
Rekoh vjerojatno, i to za "stvarno ozbiljan posao" a i to uglavnom samo ako mu treba SCSI diskovlje. Pod ozbiljan posao mislim onaj u kojem pare ne igraju ulogu.
|
Citiraj:
|
Ja se ne slažem sa onima koji tvrde da procesori sa četiri jezgre ne služe ničemu.
Procesori sa četiri jezgre služe da padne cijena onima s dvije jezgre :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:20. |