![]() |
Intel dual core 915 (2×2Mb, 2,8GHz) help ali brzo
ubol sam ovo čudu umjesto celera 3,2GHz (smeče), no ploča ASROCK VIA KT880Pro, ne prepoznaje drugi core, kao ni everest...
kako je vrlo hitno da se ne tražim, ima li netko u čemu je fora, treba li koji driver za taj procesor stvarno nemam vremena pretraživati, forum , jer mi stroj radi i svakih minutu dve moram mjenjati komade... help... |
Ajd pogledaj ovdje http://www.asrock.com/mb/index.asp?s=775
koju ploču točno imaš ? Vjerojatno je problem u biosu no prvo da ustanovimo koja je to ploča jer ovo što si napisao neće štimati... Edit : evo sve se tučemo oko problema :D |
Il si ti nešto krivo napisao ili nema na astockovoj stranici tvoje matične
http://www.asrock.com/mb/index.asp?s=Intel Koje je to uopće model? Jesi očistio CMOS kad si stavio novi proc? Flash najnovijeg BIOSa? EDIT: Lol stublina par sec si bio brži :D |
|
ući u bios nakon clear cmosa,postavit default postavke,restart,ponovo bios podesiti sta treba i onda ...molit boga da djubre prepozna proc...
flash najnovijeg biosa prije tog se podrazumjeva... btw,Asrock.......il radi ko zmaj il ga kenjaaaaaa..... probo na 10 .ak Asrock ploča.....ak radi,radi,ak kenji.......proljeev.. |
http://www.asrock.com/mb/overview.as...l-880Pro&s=775
ova je ima pressler naljepnicu, i sve radi odlično, ali , cPU mark je jedva 553 bodova u everestu i ne prepoznaje ga kao dual ?!? da...idem probati restet biosa pa nanovo... |
|
ništa..., moram ubodsti nazad celera..., a jem ti intele...
i temperatura je preko 60, konstantno 68, ali mjeri samo jednu jezgru... na dodir ledeno , a na celeru je ljepo mjerio...svašta... |
bios je 1,6 zadnji..., ma sve radi odlično, no imam memoriju od samo 533MHz , pa da nije to razlog...ma ne može biti..., da everest ne prepoznaje dvije jezgre...
istina ovo je namjenisi XP kji je instaliran kao PC Standard pa možda kako sam i vidi onaj neki program ne može ni da se instalira...da bi XP znal za drugi core... ma probat ću ovako odraditi , ako zeza, moram nabaviti ploču za njega...pa ako netko ima...stabilno do jaja, i ne trebaju mi opće periferije, samo WLAN preko USB-a ili PCI porta, i teraj miki hvala svima na pomoći |
Ako si prije imao Celerona, a nisi reinstalirao Windowse onda ti oni nemogu prepoznati dual core...
|
***ga onda..., neka odradi delo, pa budem sve nanovo... to mi je uz adaptacije i optimizacije dva dana "dr.anja" po sistemu...
zato mi nije ni onaj "kao XP dodatak za dual proceve pomogao"...feh, a sada je već ohoho brže, a kamo li tek sa dve glave...... ok hvala na info... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hm, kod mene nije bio takav slučaj... znam da sam morao reinstalirati windowse. |
Citiraj:
Može biti da je do ovoga što je tigman rekao, da je njemu XP instaliran kao "Standard PC" (a znam da ima hrpa drugih još stvari za odabrat, valjda mislim na dobru stvar) |
ovo je optimiziran PC Standard Picek, pa zato valjda neide...
budem poslje to rješil nekako... ono kaj je najčudnije sve radi odlično, brzo i program nema problema... inače skinul asam neki Update za XP za dual proceceve , ali ne mogu instalirati...jer sam kao u SAFE MODU...mislim da sam isključil Instalatera, a sada ne mogu kopati jer stroj radi u komadu 12 sati, i nebi ga prekidao kada mu dobro ide... |
|
da moglo bi biti...jer ja radim instalaciju kao Standardni Picek bez kemija sa APM-om...opa je to možda problem...i imam isključene hrpe servisa...
mislim da će ići , i kada popalim servise...... jedino je čudno kako brzo sve radi...onaj celer je vječnost produžio za duplo...nikad kraja dizanju sistema, a ovo u trenutku digne...ma i ovako leti na jednoj jezgri , čak mi pada na pamet zamjena za mono jezgu, kda sam ovo vidio kako radi... |
Ma može biti da on radi sa obje, al da ju šupak od windowsa ne vidi. Nemreš bit siguran :)
|
da i to mi se i čini
samo mi ne ide u glavikako ne vidi everest |
krepalo računalo...
|
Citiraj:
|
procesor se pregrijava... i radu uvjek preko 60 stupnjeva...kaj sad ?
jamstvo kako ? |
Pregrijava se ili je crko?
Koji cooler, okretaji, voltaža? |
stavil sam stari cooler, , na ovome je jedna od četiri one zakačke ne drži čvrsto, pa se izvukla...sada je OK
evo temp 30-35 u radu... ...ma najgore je što je izgubljeno 2 sata u obradi... za ostalo mi nije važno samo d ane crkne još koji put...valjda neće...sretno meni...hvala vama |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18. |