PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Format HDD iz windows XP-a??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6029)

knezigor 30.09.2003. 16:38

Format HDD iz windows XP-a???

Kupio sam novi HDD - i naravno on nije formatiran...
Znači da ga WIN XP ne vide.....
A kako je 40 GB - stari DOS 6.22 koji sam našao na nekim disketama formatirao bi mi max 2GB, a ostatak bih morao naknadno formatirati pa namještati veličine particija...
Dakle pitanje glasi: Kako formatirati HDD 40 GB (i više) da to bude što brže i efikasnije? Particije mogu napraviti i nakon toga - jednog dana...

greg SE 30.09.2003. 19:08

Re: Format HDD iz windows XP-a???

Citiraj:

Originally posted by knezigor
Kupio sam novi HDD - i naravno on nije formatiran...
Znači da ga WIN XP ne vide.....
A kako je 40 GB - stari DOS 6.22 koji sam našao na nekim disketama formatirao bi mi max 2GB, a ostatak bih morao naknadno formatirati pa namještati veličine particija...
Dakle pitanje glasi: Kako formatirati HDD 40 GB (i više) da to bude što brže i efikasnije? Particije mogu napraviti i nakon toga - jednog dana...

najednostavnije rijesenje bi bio partition magic....
a mozes i skinuti boot disketu od win me s www.bootdisk.com

Kova 30.09.2003. 19:20

Ej, pa ima JEDNOSTAVNIJE !

A to ti je Control Panel, pa Administration Tools, pa Computer Management pa Disk Management, i tu GA WINDOWSI vide i tu ga formatiraš PARTICIONIRAŠ :)

TDK 30.09.2003. 20:08

a jos lakse desni klik i format :)
ali mislim da covjek hoce formatirat bez starog diska znaci ne iz windowsa (ili ga nema(disk))?? reci nam vise...

Veky 30.09.2003. 21:03

Citiraj:

Originally posted by TDK
a jos lakse desni klik i format :)
ali mislim da covjek hoce formatirat bez starog diska znaci ne iz windowsa (ili ga nema(disk))?? reci nam vise...

nemoze tako ako je novi disk, mora prvo ici u disk management a onda moze desni klik + format.

knezigor 30.09.2003. 21:33

Ovo s Disk managerom djeluje...
Thanks...

Kova 30.09.2003. 21:48

1. Rekao je da treba formatirati iz Win XP, dakle imam sustav na drugom disku

2. Nemože lakše od Disk Managmenta, jer ga Windowsi ne vide osim tamo (ili ako nema Partition magic)

3. A samo desni klik i format, nemožeš baš birati particije i nazive i sve, kao što možeš s Disk Managmentom !

Problem riješen :)

P.S. Da pokvarim svoje "znanje" s malo neznanja. Kakve veze ima ako je disk naopačke okrenut, dakle pričvrščen ispod kutije za diskove (na one 4 hm...), uglavnom elektronika je prema drugom disku, a "gornji" dio je prema dolje, to sam napravio da ne budu preblizu, između njih je mjesto za još jedan!

tihomir 01.10.2003. 17:48

Citiraj:

Originally posted by Kova

P.S. Da pokvarim svoje "znanje" s malo neznanja. Kakve veze ima ako je disk naopačke okrenut, dakle pričvrščen ispod kutije za diskove (na one 4 hm...), uglavnom elektronika je prema drugom disku, a "gornji" dio je prema dolje, to sam napravio da ne budu preblizu, između njih je mjesto za još jedan!

nema veze,moj je radio obješen na molexu i ata kabelu,i ništ mu nije...

CatKiller 01.10.2003. 18:35

Citiraj:

Originally posted by Kova
Ma nema nikakve opasnosti, ali najgore što ti se može dogoditi da ti jedna elektronika smeta drugoj (EM zračenje i te spike, ali vjrojatnost je jako jako mala )

Kova 01.10.2003. 20:16

Ma ok, nema šanse da dođe do zračenja, predaleko su ! Mjesto za jedan disk.

Nisam htio da su odmah jedan ispod drugog, zato i je tako !!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:02.