PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mediji (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Čitanje DVD-a snimljenih na kućnom LG DVD/HDD recorderu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60252)

Delta S4 13.02.2007. 06:32

Čitanje DVD-a snimljenih na kućnom LG DVD/HDD recorderu

Frend mi se žali kako su DVD-i koje snimi svojim LG HDD/DVD recorderom(dakle ona škatula, kao VCR :D ) nečitljivi na PC-u, dok ih sam uređaj čita bez problema. Kad dođem doma probati ću na svom PC-u medij koji mi je dao kao uzorak(TDK DVD+R).

Čini se, barem prema priručniku samoga uređaja, da se zapis snima u nečemu što oni nazivaju "video format".

Zanima me je li potreban neki poseban program za čitanje tako snimljenih medija ili su oni predviđeni da budu čitani isključivo na istim/sličnim DVD uređajima? Možda stvar ima veze sa onim određivanjem kompresije slike?

Svako iskustvo sa istim/sličnim stvarčicama biti će dobrodošlo :beer:

domy_os 13.02.2007. 06:42

Može bit svašta... Od nekompatibilnosti medija sa pojedinim čitačima do formata u koji se snima. Najbolje ubaciti u više DVD pogona pa vidjeti da li uopće prepozna da je neki medij unutra, koje datoteke su gore, s kojim nastavkom i sl. Do sad sam se susreo s jednim linijskim DVD snimačem koji je snimao u standardni DVD video format s VOB datotekama i normalno je bio čitljiv u kompu.

Delta S4 13.02.2007. 07:00

Citiraj:

Autor domy_os (Post 643878)
Može bit svašta... Od nekompatibilnosti medija sa pojedinim čitačima do formata u koji se snima. Najbolje ubaciti u više DVD pogona pa vidjeti da li uopće prepozna da je neki medij unutra, koje datoteke su gore, s kojim nastavkom i sl. Do sad sam se susreo s jednim linijskim DVD snimačem koji je snimao u standardni DVD video format s VOB datotekama i normalno je bio čitljiv u kompu.

Hm...i tome nije bilo lijeka, kažeš?

Budem probao taj medij koji mi je dao kad dođem doma pa bumo vidli.

Roso 06.05.2007. 14:04

Stvar ti je u tome, šta ti linijski dvd snimači ne završe sesiju kojiu snimaju, već ona ostaje otvorena za slučaj nastavka snimanja na isti medij. Problem riješava:

Nero burning rom>recorder>disc info

Tu bi trebala bit opcija, nešto tipa "finish sesion" ili tako nešto, ne sjećam se sad točno.

Nadam se da je pomoglo.

Delta S4 22.05.2007. 10:36

Citiraj:

Autor Roso (Post 716337)
Stvar ti je u tome, šta ti linijski dvd snimači ne završe sesiju kojiu snimaju, već ona ostaje otvorena za slučaj nastavka snimanja na isti medij. Problem riješava:

Tu bi trebala bit opcija, nešto tipa "finish sesion" ili tako nešto, ne sjećam se sad točno.

Nadam se da je pomoglo.

Hvala. Skužio je frend, pisalo je to i u manualu, samo je trebalo pozornije čitati :D Ništa bez finaliziranja diska...

spiga 06.08.2008. 15:53

Citiraj:

Autor Roso (Post 716337)

Nadam se da je pomoglo.

imam taj isti problem, i odem na ovo kako si rekao, ali kad dodem na disc info imam samo eject refresh i ok... ne znam jel ima kakve veze sa verzijom nero-a ili ??? :care:

Ubleha 10.08.2008. 18:28

Pa moze na samom snimacu da finalizira disk i rijesi problem.

spiga 11.08.2008. 22:28

Citiraj:

Autor Ubleha (Post 1108249)
Pa moze na samom snimacu da finalizira disk i rijesi problem.

ma moze, al vec ima 10 filmova kojih je presnimio ili snimio a ne moze ih pokrenut, sad bi ja to trebo na kopmu mu srediti

a ne mogu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45.