![]() |
Koji PIV ?
Eto nakon dosta promijenjenih AMD-a i zakletvi da nikada necu preci na Intela... Uspjeli su i mene smeksati... tj. cimer me uspio preobratiti na drugu vjeru ( Intelovsku naravno :) ) poslije svega sto sam prozivio s mojim AMD-om ( par spaljenih maticnih i proceva ) i vidio sto cimer radi svom Intelu ( muci ga mukama kakve ni Isus nije propatio ) a da mu nije nista ... a i performanse kako overclockinga tako i benchmarka su zadivljujuce.. odlucio sam prijeci na Intel...
Sad ja vas pitam iz vasih osobnih iskustva koji mi se P IV najvise isplati uzeti... pitanje se odnosi na Overclokabilnost naravno... Koja je najbolja kombinacija Procesor+Maticna iz cega se da izvuci najvise.... Hvala! |
a da tebe ne zeza napajajanje?
|
Od svih Intela je najbolji AMD.
Ne mijenjaj to. Otkad je došla NF2 sve je prevagnulo na stranu AMD-a. Tako sam ja prije dolaska NF2 prešao na Intel i nije mi žao zbog stabilnosti i tišine ali nedostaje brzina AMD-a. Sada je sve to uključeno u AMD. Tebi nešto ne valja na stroju jer to ne rikava samo tako. |
Citiraj:
|
Zavisno od matične ja bih rekao 2.4 na 800mhz ili 1.8 na 400mhz.
|
Pizdo! Dobro da si napisao ko ti je cimer!!!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Gotovo je vec sam rasprodao komponente i cvrsto sam odlucio prijeci na Intela :=) a sto se tice ovoga da je AMD jaci od Intela ja neznam na temelju cega to zakljucujete... koliko ja vidim Intel rastrura u svim benchamrkovima ( o mem. uopce necu govoriti ). A imam priliku raditi i igrati se na Intelu ( Da od LorD ColckaNa koji mi je ujedno i CIMER :) ) i ne vidim nikakav nedostatak snage dapace radi 3 put tecnije nego moj stari AMD.. O stabilnosti,zagrijavanju,overclockabilnosti i jednostavnom odbijanju smrti sto god mu napravis nije potrebno govoriti.... Samo da se zna ja sam do sad bio zakleti AMDovac i nisam mogao cut da mi netko kaze nes protiv AMDa ali eto sam sam se uvjerio da vise ne blista bas... ne kazem da je los ali po mom misljenju Intel ga je opet dobrano pretekao.... :beer: :beer: :beer: ClockaNe pocasti se jednom... |
Citiraj:
Znači jako relativna stvar. |
Citiraj:
Kak nama svima ništ nije izgorjelo....no dobro Paške je uspio:) -ali to je druga priča... |
DEVA:
Neću te nagovarati na ništa. No imao sam Intela prije, OC je bio tak tak, o zagrijavanju nisam ni razmišljao, ali: Što se tiče AMD, od kada ih imam, promjenio sam par ploča, procesora, memorija (ali vjeruj mi to bi kod Intela sve otišlo :) ) Stvarno puno trpe barem Epoxice! Što se tiče zagrijavanja, u BIOSU mi ništa nije namješteno da se gasi i sl. Pa to sam napravi kada mu se ne sviđa temp. Dakle sigurnost na 1. mjestu ! Tišina?! Hm, ovisi od Coolera do Coolera, a opet moram priznati da snaga venta odaje samo i snagu koja je ispod njega! A OC od 1000 Mhz samo na zrak !?! U biti prvo i osnovno cijena, ako daš pare za neku mrcinu od Intela, DOBIJEŠ sigurno jači AMD ! To je jedino što bih ja u biti gledao. Ili uzmeš memoriju, dobro napajanje, vodeno, i imaš SNAGU, tišinu, i moć! :) :rambo: P.S. tek sada sam ti pročitao Sig, pa imaš VODENO, a buniš se na tišinu, a NF7-S, vrhunske komponente !? Možda memorija malo šteka, napajanje... Ajoj... E Lord šta to radiš čovjeku ?! |
Fala bogu da ima i AMD-ovaca koji se mogu preobratiti :clap:
Nego najdolje ti je uzeti ove kombinacije P4 2.4c (800 Mhz) i matičnu sa 875P chipsetom (matična npr. ABIT IC7 (sa ili bez G - razlika je u 1 gb lan-u)) ili 2.6c i 865pe chipset (ABIT IS7 (G)) Ove su ti kombinacije za oc najbolje ,osobno preferiram prvu i to si baš nabavljam jer je 875P chipset malo brži,a obadva podržavaju i nove P5 procesore 2.4 možeš oc na 3.3 Nećeš požaliti samo što su ti P4 skuplji: PRVA KOMBINACIJA: cca 1600 kn procesor i 1200 matična (bez G) |
Citiraj:
........................................ 2800 kn samo za proc i ploču?! No fuking wej amigo... ........................................ |
Ako nemaš para za igrača iz prve lige traži u drugoj
P.S. i875P chipset je najbolji chipset za p4 ;) |
Kao što rekoh...
Ti složi komp za 10 000 kn ! Ja ću složiti AMD za 10 000 kn, pa da vidimo koji će koga ! Evo fakat, složi mi mrcinu od PIV, za neku razumnu cijenu, dakle evo šta mu preporučaš, šta da kupi, ali cijeli komp. složi (nemoraš CD ni DVD ni sl. ), samo memorija, procesor, cooler, matična,... |
Ne znam kako će to pomoč ali evo ti dvije jedna naj i druga:
:rambo: ABIT IC7-MAX3 P4 3.0C COOLER:ZALMAN CNPS7000A-Cu I rekao si rame ali oni mogu biti i sa amd-om ali evo GeIL DDR433 Cijene gledaj sam jer mi se neda prepisivati iz nekog cijenika najnovije cijene ;) ABIT IC7 P4 2.4C ISTI COOLER RAMI HM HM KINGMAX 400 |
2.4 radi na 3.0
2.6 radi na 3.4 2.8 radi na 3.6 naravno ako imas srece i dobar cooler i fino kuciste sa protokom zraka i dobro napajanje i ok plocu, i srece, i srece. najbolja ploca je gigabyte i875 koji vec ono model (bez scsi) iako meni intel orginal radi mrak od kad dobio betu DCSa i novi bios. |
P4 2.4C ide na 3.2 ,a čuo sam i 3.3:rambo: :rambo: :rambo:
|
po meni ako ti ne treba hitno pricekaj prescotta(prve verzije, no ocekujem da ce biti drasticno slabije od onoga na 0,9), cak i ako kupujes starije (cpuove 533 i trenutni 800mhz fsb) cijena ce im pasti, a po onome sto je intel najavio cijene ce ti biti tu negdje sa trenutnima cpuovima a ploca ce biti ista ( i njoj ce pasti cjena).a moses pricekati da dodje onaj p4 extreme(koji je vec izasao) jer ce i on srusiti cjenu.
najpametnije bi bilo pricekati prescote na 0.9 ali oni ce biti tek u 6mj pa.... mislim da nemas bas toliko strpljenja. |
bit ce dovoljno pricekati i mjesec dana.
|
Treba pričekati samo atlon64 jer kada on dođe na tržište intel će sniziti cijene prije izlaska prescota ;a dolazi i uobičajno sniženje cijena intelovih procesora u 10/11 mj.:burn:
|
Ma hebote, past će tada i AMD cijene, tako da će se opet isplatiti neki Barton više nego neki Intel !
Hehe... |
Citiraj:
meni 2.6 radi na 3.2 sa stock intel coolerom i jednim dodatnim ventom u kucistu |
Sine a kako si ti uspio OC-at Intelovu matičnu?
|
i mene to zanima , i to na fsb od 160 ?? )
|
hmmmmm
pod NDA sam ps. ima po netu po vjestima pa trazite :) btw kakav FSB 160 ? 2.6 = 13 x 200 3.2 = 13 x 245 |
Citiraj:
|
NDA? :eek:
|
Non disclosure agreement
nesto sto potpises kad testiras neke bete i pre releasove :) eto to ti sve vec govori |
Citiraj:
Zalman je oko 400kn! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:56. |