PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   zvuk modema (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59856)

felis23 09.02.2007. 17:01

zvuk modema

Pozdrav,
ne znam dal sam na pravom mjestu-ako nisam prremjestite...
Naime-pri pokušaju spajanja na net (dial-up) ne čuje se više zvuk modema.(riječ je o U.S..Robotics 56k Voice Host Int (COM3).??? Sinoć je sve radilo sad no no. Također sam primjetila da prilikom pokušaja spajanaja pod user name mi je izbacivao niz nula... no tad sam malo počistila registry i spyware i makar ništa nije pronađeno više se to ne pojavljuje...no i dalje nema tona? Što da radim

domy_os 09.02.2007. 17:44

Start > Control Panel > Phone and Modems Options > kartica Modems > odaberi modem koji koristiš > Properties > kartica Modem > u okviru Speaker Volume vidi kako ti stoji klizač > OK > OK

tor 09.02.2007. 17:45

A spoji se na net?
Stvarno se više ne sjećam kako to izgleda na modemu, no znam da na dva mjesta imaš za naštimati zvuk za modem. No, ako se spaja ko ga *****
Ali ovo s nulama bi moglo biti prilično ozbiljno, ako nisi počistila kako treba. Jer ako si pokupila kakav sex dajler biće veselo. Imaš ovdje http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42 par korisnih stikija, o zašiti, spayu itd. pa prouči.

Edit.
No, evo guje, već se javio: lol2 :

felis23 09.02.2007. 17:56

Evp pogledat cu pa vam javim...
i mene je podosta uznemirilo to s nulama...no znam da nule obično izlijeću (tj.nule il kakvi drugi brojevi pod dial a ovo je pod user name....
Naletila sam jednom bila na dialer...no skontala sam ga odma po diskonektiranju, pokušaju da se konektira drugom konekcijom.... nadam se da ovo nije neki napredniji....

probam pa vam javim

felis23 09.02.2007. 20:06

e ništa,
provjerila sam kako ste mi rekli cont.pan pa... no sve je O.K.
Spaja se na net al nije mi jasno-bilo je zvuka sad ga nema, zašto ga nema i kako ga vratit?
Da probam pronac driver novi ili isti?

domy_os 09.02.2007. 20:15

Probaj još otić u Start > Control Panel > Network Connections > desni klik na konekciju > Properties > Configure > stavi kvačicu na Enable modem speaker > OK > OK

felis23 09.02.2007. 20:47

Evo probala... still no sound!

tor 09.02.2007. 20:51

Jesi updejtala windoze u međuvremenu, ili instalirala neki program? Neki modemi jednostavno ne daju glasa od sebe pod WinXP, pogotovo nakon SP2. No, ako kažeš da si prije imala zvuka a sad nemaš očigledno si nešto instalirala ili deinstalirala pa se to desilo. Ali, opet ponavljam ako se uredno spaja...
I da, nisam skužio da se radi o 0 na mjesu username, iako ni to nije baš zgodno.

domy_os 09.02.2007. 20:53

A više nemam ideja... Reinstaliraj drivere, napravi ponovo istu konekciju,...

EDIT: Možda da još probaš pod Volume Control provjerit kakvo je stanje s tim speakerom.

felis23 09.02.2007. 22:32

volume control OK
Imam win xp pro sp2...
probala sam ja sa system restore (makar i nisam nista instaliravala) but nothing
Mislim nije greda ali ipak...ako je radio zasto nece?!
Probat cu driver na netu nac

tor 10.02.2007. 10:39

Čudni su putovi modemski :p

Don 10.02.2007. 12:33

Dok sam imao modem (neka motorola), imao sam opciju da zvuk stavim preko windoza...da probaš da li ti tu ima zvuka ako uopće ima tu funkciju?

Dr. Beast 10.02.2007. 13:26

Citiraj:

Autor don (Post 640838)
Dok sam imao modem (neka motorola), imao sam opciju da zvuk stavim preko windoza...da probaš da li ti tu ima zvuka ako uopće ima tu funkciju?

Upravo tako, ako imaš neku malu ikonicu u sys trayu, u njenim opcijam obično bude opcija da zvuk ide preko DirectX-a, tj. zvuk onda čuješ na zvučnicima. Da li se prije zvuk čuo iz speakera na modemu ili zvučnicima?

flajpan 10.02.2007. 14:45

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 640869)
Upravo tako, ako imaš neku malu ikonicu u sys trayu, u njenim opcijam obično bude opcija da zvuk ide preko DirectX-a, tj. zvuk onda čuješ na zvučnicima. Da li se prije zvuk čuo iz speakera na modemu ili zvučnicima?

Mislim da to ima veze i sa driverima jer znam da je meni cvilio ko prase, a tek nakon update-a drivera imao sam tu opciju da mi se čuje preko zvučnika.

felis23 10.02.2007. 19:07

Čuo se uvijek na zvučnicima... sad ''onaj'' zvuk cujem kad dignem telefonsku slusalicu , al tu u sobi na zvučnicima i bez njih nista

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:18.