![]() |
Problem sa SyncMaster 1100p plus
Imam tu na poslu dva takva 21" monitora koji rade 24/7/365 1024*768 256 boja 75Hz (tako mora biti). Rade vec 2.5 godine neprestano sa jednim gasenjem godisnje. Primjetio sam da je slika postala mutna i da su slova se teze citljiva. Redovito sam (jednom mjesecno) opicio na njima degaus, a u tom jednom stajanju godisnje bi bili cca 24 h potpuno iskljuceni iz napajanja.
Ima li kakve pomoci ili monitor jednostavno rikava tj. obadva. |
digni srceka na 85..
|
Citiraj:
|
Negdje u menijima bi ti se trebala nalaziti opcija Focus, probaj se poigrati s tim, mozda sredis...
Ako te (ili neke slicne) opcije nema, potrazi sa straznje strane neke serafe pa njih probaj vrtiti. sretno :beer: |
Mnego .... 2,5 godina rade bez prestanka - zagorjela slika u fosfor :confused:
just a thought, ali probaj ga izgasiti - ako vidiš " duh " sliku - znaš kaj je krivac. I da - nema veze ako je Sony, Adi ili whatever, svaki CRT boluje od ovoga, pogotovo kod ovakovog korištenja :gringo: |
Citiraj:
|
Katoda ne može više bacati tolike količine elektrona, otklonske pločice više nisu što su bile...
10000 radnih sati je limit , a ti si blizu. |
to se desava cesto na crt monitorima, tokom vremena izgube fokus. to neces rijesiti sa degausom, a ako OSD meni nema opciju za nariktavanje fokusa, jedina opcija ti je slanje u servis ili da to sam napravis.
ako otvoris monitor, naci ces unutra par potenciometara, obicno se radi o tome da crvena plava i zelena ne pogadjaju istu tocku, pa se slika zamucuje. tak je bar bilo kod mene na starom 20" SPEA monitoru (sony trinitron cijev). imas i ovdje mali komentar na monitore i fokus: http://www.thenakedpc.com/articles/v01/10/0110-04.html |
Citiraj:
|
Eto rijeseno (barem privremeno), malo podigli napon i slika ko nova. Valjda ce trajati jos 2 godine. Inace imam jednog NEC-a isto 21" koji mi radi vec 3.5 godine i na njemu nikakvih problema.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:49. |