![]() |
Samo odredjeni IP na mrezi imaju internet
Kasda KD318 ... 4 porta svi oslobođeni ... 5 ljudi (1 višak i necemo da nam se spaja tj. da koristi naš net)
e sada... IP uredjaja je 192.168.1.1, nasi IP-ovi su 192.168.1.2 192.168.1.3 192.168.1.4 192.168.1.5 a on je 192.168.1.6 Kako da ogranicimo internet ili cijeli LAN na samo nas 4 tj da samo 4 navedena IP-a imaju net. Program, softverski ... bilo što, thx :p |
ako imas samo 4 porta kako ces ga fizicki spojiti kao 5tog?
sto se tice neta mislim da nemozes to rjesiti. nisam vidio kasdu ali ovo sto bi ti htio je ipak malo zahtjevnije. |
Definiraj kako se ovaj 5. spaja?
|
možda su dvojica na switchu..ili svi na switchu
|
A i ako jesu na switchu nema mjesta da se 5 "prišteka" jel ima 4 ulaza
|
sve sam objasnio
samo da se određeni IP-ovi spajaju peti se spaja tako da nekog iskljuci preko noci dok skida ... (svi imamo net na 25%) |
Citiraj:
Šta su ova 4 kompa stalno upaljena jer ukoliko netko ugasi računalo, a taj uljez stavi IP od ugašenog računala bez problema će na net. Ima li taj peti fizički pristup routeru? |
Da, ide ovako kako je Beast napisao. Imao sličan zahtjev, ali je bio u pitanju WiFi pa je filtriranje po MAC-u radilo bez greške.
|
I ovdje bi se ja mislim dalo srediti sa nekim filterima s MAC adresama, ali ako ti ovako radi i odgavara go for it :)
|
nece se on sjetit promjenit IP, preko noci mi skidamo a on nekog iskljuci i skida svoje ... pa bi to zaustavio
probat cu ogranicit nisam to mogao nac ovo ce mi pomoc. thx .... pa javim |
U kasdi imaš 3 vrste filteringa i mislim da biš sa sve tri mogao to što želiš, ali nekako mi izgleda da biš najjednostavnije to napravio sa "Parental Control" u tvojem slučaju (za čim bolju sigurnost možeš kombinirati i sve tri opcije).
Logiraj se u kasdu kao admin i odi na Advanced Setup > Security > i tamo imaš IP Filtering, MAC Filtering i Parental Control. IMHO Mislim da ti je za ovo najbolji Parental Control i onda možeš još dodati IP Filtering i MAC Filtering i ovo što ti je Beast rekao. Znači, pod Advanced Setup > Security stisneš Parental Control i tamo stisneš dugme "Add" i otvore ti se prozorčići u koje upišeš MAC adresu njegove kartice, username, zatim označiš točno koje dane ga želiš šutnuti i čak u koje vrijeme mu ne želiš dati net, a u koje može ić na net (ako ćeš ga uopće pustiti na net;)). Imaš dosta fleksibilnosti za tu iskombinirat zaštitu i onda još dodaš IP Filetring i MAC filetring (u njima možeš podešavati i po pojedinim portovima i protokolima) i još smanjiš subnet mask kako ti je Beast rekao. Mislim da ti to neće lako probiti ako je prosječan korisnik (možda niti ako je iznad prosjeka).;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: U isto vrijeme radila je i IPTV (MaxTV). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:43. |