![]() |
Koju geforce 7900 GS???
ljudi koju doticnu karticu uzeti...zapele mi za oko
VGA PCI-E GAINWARD, BLISS 7900GS PCX 256 DDT, 256 MB i VGA PCI-E LEADTEK, WinFast PX7900 GS TDH Extreme, 256 MB toliko tih proizvodjaca da se covjek izgubi, hehe, trebala bi mi naravno neka kvalitetna ali bitno mi je da ima dobar (citaj:tihi) ventilator i da se malo grije... ili ako imate koju alternativu ali nikako iznad nekih 1500kn i da je dobavljiva u splitu (hgspot, links, ve-mil...) |
Od tih 2, Gainward.
Kol'ko sam vidio dolazile su sa 1.2ns memom. |
uzmi gainward samo pazi gdje uzimas jer ve mil daje samo godinu garancije dok je ostalima dvije.
(nije li jucer ovdje stajao odgovor na to pitanje umjesto tvog posta: stoopid ) |
Je.... stajao je moj odgovor :)
Tko zna di je nestao? : stoopid Preporuka Gigabyte 7900 Gs iz Ve-Mila |
uzmi u hg spotu, ima dvije godine garancije za razliku od ove u ve-milu, i jeftinija je za 50 kuna pa ti jos ostane za cevape i pivu :beer:
|
od te 2 ja bi odabral jednu trecu, onu gigabyteovu koja dolazi sa zamanom i višim taktovima i vise garancije.
al to sam samo ja.... |
takodjer bi ti savjetovao da pogledas i razmislis o gigabyte 7900gs...
|
a sta cu kada svi hvale ove gigabyte-ice....mora se slusati vecinu
e jedino jos imam jednu dilemu... gigabyte GF7900GS ili gigabyte radeon x1950pro??? pretpostavljam da ovisi samo o tome da li mi je draza nvidia ili ati... |
uzmi si eVGA 7900 GS KNOCK OUT :) to je grafa tare na testovima x1950 1900 itd..I to ti je u hg spota neznam jeli ih vise ima jer ih je vrlo malo
|
malo je bolji 1950pro, a usto istovremeno možeš koristit HDR i AA i ostale điđe, za razliku od envidije
|
po defaultu su tu negdje, s time da gigabyteva dolazi s povisenim taktovima, tak da je mislim da je ipak malo bolja. ja bi nju biral + dolazi s namontiranim zalmanom...
|
Gigabytica po defaultu dolazi na 512/1440 sa tim da su defaultni taktovi za 7900 gs 525/1320
Moja radi normalno na 610/1630 Tako da mislim da ti je to dobra kupnja Imas tu na pc ekspertu "dvoboj" izmedju x1950 i 7900 gs na tvornickim taktovima i tu su negdje... Sa time da se gigabyteica bolje kloka i tu dobiva na prednosti |
Nisu li default clockovi 7900GS 450/1320? Na mojoj jesu, s tim da ide na 650/1600 najnormalnije :)
|
jesu,samo kaj su na gigabytici malo podignuti po defautu :) to je tak inace kod gigabyte serija grafi imaju skoro iz svake serije model koji rade po defaultu na visim frekvencijama od konkurencije.A i napokon da je netko i zalmana tvornicki stavio na takvu seriju grafickih : cheers2
|
Citiraj:
Ovo su klokovi na kojima preko riva tunera prolazi test stabilnosti... Vidim da si stavio isto Zalmana na svoju... Onda je to vise manje isto :) Preko cega si kloko? |
OK, jasno mi je za Gigabyticu i da neki proizvodjaci isporucuju kartice sa podignutim taktovima, ali samo sam htio skrenut pozornost da je Nvidijin referentni takt GPU-a za 7900GS 450, a ne 525 MHz :)
EDIT: Citiraj:
|
Mislim da ti je najbolje malo se strpiti jer cijene će uskoro pasti zbog nove generacije čipova pa ćeš si uredno moći kupiti GeForce 7950 seriju. Inače najbolje je kupiti Gainward i to Golden Sample seriju ili pak EVGA. Gigabyte nikako, a ni Leadtek jer često stavljaju sporiju memoriju (propusnost).
|
Citiraj:
|
tisina molim:)
ma ne namjeravam ja graficku klokati tako da vise manje za to...
meni je najbitnije da ima dobar hladnjak... kompjuter mi slizi kao televizija tako da je tisina pri radu bitnija od toga da li se da kloknuti 50-100 ili 200MHz... zbog toga bi se uzdo u zalmana na toj gigabyte-ici... i moze prijedlog tipa.... taj i taj ima najtisi ventilator:) unaprijed zahvaljujem... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:38. |