![]() |
Bučan ventilator na X1800GTO
Prilikom dizanja OS-a ventilator (defaultni) na grafičkoj radi punom parom, onak se zalaufa i nakon 2-3 sec stane i vrti se normalno (kad nije pod opterećenjem, tj. temp nije visoka tolko da bi imal potrebe tak raditi). Ne znam jel je to radi provjere jel dela sve il kaj, al me malo nervira, pa ak znate kak to rješiti. :)
|
Sa AtiToolom ili ATI Tray Toolsima možeš podešavati brzinu vrtnje venta...
|
Citiraj:
|
Napisao je tijekom dizanja OS-a,a mislim da onda ATITool ne radi( ili se varam).......to ti mora biti tek jer kad on prestane bučat to znači da su se učitali driveri od grafe i oni mu smanjili brzinu......jer kad upalis komp driveri jos nisu ucitani i ventilator radi punom parom jer ne dobiva informacije da grafa nije vruca i da ne mora radit punom parom,a tu informaciju daju driveri.....nadam se da si me skuzio
|
Točno to...dok ne uđe u Windowse vent se vrti maksimalnom brzinom vrtnje, tek kad se driveri učitaju, onda smanji brzinu vrtnje...naravno da AtiTool ne može utjecati na to dok nisu Windowsi učitani...
|
Citiraj:
|
Osim mijenjanja coolera, mislim da nema...
|
Mozda bi pomoglo editiranje bios-a. Ali to ti je ionak bezveze, ne isplati se. Malo odtrpis kad palis komp i to je to. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne sa orginal coolerom. |
Hm, da na original cooler nakalemis neki 80mm vent?
ovako je hladjena moja X800GT, praznik za usi... http://img201.imageshack.us/img201/5233/dsc000748hh.jpg |
I ja ju isto imam, i meni se to događa. Daj molom te pogledaj da li se tebi pali crvena lampica na grafi kad pališ komp?? a za cooler, ja ću uzeti zalmana(cim dođe prva lova:grrr::grrr:)!!!
|
Citiraj:
|
Pobogu, kako ste monitrali ove pasivne hladnjake na nju?:confused:
|
termalnim ljepilom mozda?
|
U ovaj pasivac (GT Igloo 4200, od pentiuma 4) su zbusene 2 rupe i narezane za m3 sarafe. Zasarafljeno preko onih federica...
|
Nema rješenja tom rulanju venta kod paljenja kompa jer se događa neovisno o temperaturi. Kontam da je to u slučaju da se vent ne pokrene na manjoj brzini... Ista stvar je i kod mene, a također imam i tu lampicu... :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:53. |