![]() |
(riješeno) Muke po DVD snimaču
Ovako, problem je poceo prije dva dana i dvd snimac mi je poludio, čita sve sta ubacim u njega, međutim odbija snimati.
Većinu snimanja obavljam preko alcohola i on lijepo napravi image, ali kad treba snimati izbaci error. Probao sam i u neri preko DVD copy opcije, međutim isto kada dođe red na snimanje, izbaci error. Gledao sam postavke u device manageru pod IDE/ATA/ATAPI kontroleri i transfer mode mi je na Ultra DMA 2 - Ultra33 i checkirana mi je opcija Let BIOS select transfer mode. Pokusao sam iskopcati/ukopcati kabel kojim je spojn na maticnu, međutim nije pomoglo. :( Snimac je NEC ND-2510A |
Moguce da je krepao. Fino ga otvori i ocisti lecu, promijeni kabel, probaj ga spojit na drugi ide kanal, stavi drugi firmware...eto ne znam sto bi jos mogao probat.
Obzirom da ti se to odjednom desilo i da radi u DMA modu, bojim se da je _dead_ EDIT: SU, bio sam brzi ovaj put :D |
Ha cuj, to je vec stara pohalica, mozda je vec jednostavno dala svoje. Tko zna bi li pomoglo ciscenje, ako i bi vjerujem da bi to bilo kratkog vijeka. Koliko ti je uopce stara pohalica i koliko toga je vec napohala? Jesi siguran da nije do medija? Mozda da joj dogradis firmware? Probaj i sa drugim IDE kabelom i najfriskijim Nerotom :beer:
|
Citiraj:
|
Nista onda. Otidji i uzmi si novu przu. Ta je krepala.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Najradije LG H12L. U biti pricekaj da se javi @igorba, on je ekspert za optikanere :) |
Ja sam uvijek i uvijek uzimao samo NEC i dosad sam super zadovoljan s njima :beer: Od prve 1300A koju sam platio MASNO, prek 2510, 3520 i sad na 4570 :)
|
LG ili Pioneer. LG HL10 je jeftina i sasvim dobra prža dok je Pioneer DVR-111(D) isto dobra, ali malo glasnija.
|
Pioneer ima samo 1 god. garancije :)
|
Znam, ali moj DVR-108 radi već 3g. bez problema. Smatram da je sam sebe odavno isplatio i nitko mi se nikad nije žalio na kvalitetu snimka.
|
Citiraj:
|
Mali update...izgleda da sam sredio snimac...ocisito sam lecu, i ipak nasao noviji firmware (2.19) na necovim stranicama (ne kuzim kako sam ga propustio kad sam prvi put trazio : suicide ), sad sve radi ok. :) ;)
|
Citiraj:
|
Što me SRV časti epitetima :)
Super da je NEC proradio, a ako ne bude dugo izdržao ili se poželiš nove prže... ako se mene pita: 1. LG H12N (ili H10N - iste su hardverski, samo 12-ica može do 18x) - samo izbjegavaj Traxdatu 8x -R 2. Pioneer DVR-111 (ili 111D, svejedno) - manja garancija i nešto sporija, ali prži i ona uredno 3. Neka od starijih NEC prža (35xx ili 45xx) ili LG H22N |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:37. |