![]() |
Koju 8800 GTX?
Treba mi savjet razmjerno hitno budući da bi po svemu sudeći danas išao u kupnju.
U izboru su: Gainward: 4.866,64 Gigabyte: 4.952,02 (ona je tu samo izbora radi, inače je izbjegavam) POV: 5.110,03 Asus: 5.210.96 BFG: 5.161,80 Ima li razlike među njima ili je sve ista stvar. Vjerujem da je razlika u performansama minorna ako uopće i postoji već me zanima razlika u kvaliteti. Osobno naginjem Gainwardu jer s njim imam dobrih iskustava, a nekim čudom je najjeftiniji. S druge strane, čuo sam da je BFG jako dobar. Savjet? THX in advance. |
pogledaj na tržnici, Vranoga1 prodaje 8800gtx za 4000kn. nove, sa garancijom.
a što se tiče ovih koje si ti naveo, koliko ja znam sve su kartice nvidia referentni dizajn, sa različitom kutijom i bundlom... ja bih uzeo najjeftiniju, ako imaju istu garanciju.. pozdrav! |
Treba mi račun, ide prek firme.
Sve imaju 2 godine garancije osim Gainwarda koji ima 1. Hvala na upozorenju o garanciji... nisam uopće razmišljao o tome. |
Najjeftiniju, sve su iste.
|
1. Gainward (cijena)
2. Gigabyte (garancija) |
uzmi gigabyte.
ja nikad nisam imao problema s njihovim grafickim karticama...tak da bi vjerojatno bila moj izbor kad bih birao |
Sve je to isti dreq. Što jeftiniju i sa dužom garancijom - moj izbor bi bio (kada bi imo pare :D) Gigabyte.
5000kn i da ti prdne nakon godinu dana i mjesec dana i onda nemaš garanciju? Ne budi lud :) |
koliko mi je poznato sve su iste tj sve imaju referentni pcb i sve radi asus
tako da uzmeš onu koja je najjeftinija a ima najdulju garanciju kao što su rekli dečki prije mene |
Hvala svima na savjetima.
Uzeo sam Gainwardicu u Ve-milu. Osim mog višegodišnjeg dobrog iskustva s Gainwardom, presudilo je i to kaj su u Ve-milu imali i proc koji mi treba, a kako je sve išlo prek firme na jedan račun onda je trebalo biti iz jednog dućana. Znam da ima "samo" godinu dana garancije, ali imale su i sve do sada pa nikad problema. Računam da ak je u banani, manifestirat će se u prvih par meseci, a kasnije nema baš kaj vrisnut. |
Uf netko ima zvijer. Koji ti je ostatak konfe i de nabaci dojmove.
|
Čekam da mi stignu sve komponente pa kad složim, javim.
Ostatak će biti E6600, 2X1Gb Kingmax 800, Segate Barracuda 7200 SATA 80Gb 8Mb, 550W Chieftec, Intel BX2. |
Samo da ti kazem da si se za***o sto se tice garancije. Ni ja nikada do sada nisam imao problema sa grafickim karticama, ali mi je sada riknula 6800GT iz nepoznatih razloga. I ja nisam posebno oracao paznju na garanciju tako da sam sad u velikim govnima. Garancija mi je do 10.2.2007. a moram ici u Sarajevo da bi je reklamirao.
Sto prije testiraj tu mrcinu i naparvi kakvu recenziju. |
A ***at ga... brijem da bi nakon više od godine dana imao za***ancija s garancijom čak i da mi je dvije godine jer za toliko vremena tih kartica neće više ni biti nit će se proizvoditi, a budući da je to garancija proizvođaća, a ne dućana i to na tako dugi rok, išlo bi na servis, pa sam bez kartica hrpu vremena i onda bi na kraju podivljao i kupio novu grafulju.
|
ne,ak više nemaju tih 8800GTX ako ti grafa krepa onda ti moraju dati grafu ili pare po cijeni kolika je zadnja bila.
|
a u ve-milu su takvi kreteni da bi izmislili da si ju ti s***.....: roller :
|
Citiraj:
|
taj rok popravka tj zamjene za novu ili nešto u istom rangu je 45 dana
a kakav je to gamer kojem komp 45 dana ne radi??? tako da je to sve sje.... s zakonom |
Jeste da smo otisli u duboki OT ali sto se tice gamera bez kraficke nazalast sam ja sada u toj fazi. Crkla mi je memorija na 6800GT, imam garanciju do 10.2.2007. Sada samo molim Boga da sve prodje kako treba jer tek u subotu mogu otici u Sarajevo (tamo sam kupio graficku). Ne znam kako je kod vas sa tim reklamacijama, ali kod nas je uzasno. Kada mi je riknula maticna prije nekih 2 godine 3 mjeseca sam se svadjao sa "serviserima" i iscitavao im citav rodbeni spisak, zvao ih svaki dan konstantno,.... i tek nakon tri mjeseca im je prekipilo moje dosadjivanje pa su mi dali pare.
|
Ja bi uzeo BFG (jer su jako cijenjene po netu i odlični OCeri) i nakon toga ASUS jer sam oduvijek njihov zaljubljenik...
Previše para za karticu koja sa neće moći još najmanje 6 mjeseci iskoristiti (mislim damo na DX10), a kamoli dual HD i te fore... |
Ha gle, svaka budala ima svoje zadovoljstvo pa je tako moje bilo da uzmem tu karticu. Kad sam već slagao ozbiljnu mašinu, odlučio sam uzet i ozbiljnu karticu s kojom znam da bum miran 2-3 godine ak ne i duže.
Što se BFG-a tiče, slažem se. Rado bih da sam nju uzeo, ali nažalost tada u Linksu nije bilo procesora koji sam ja trebao, a kak je išlo prek firme trebalo je biti sve u istom dućanu. U svakom slučaju, sutra bum sve složil pa javim dojmove. |
Još jedna stvar...
Cijeli život uzimam samo preko firme i nikad nisam uzimao sve u istom dućanu... Zašto ne bi smio uzet iz 6 dućana ako hočeš??? Imam 2 firme i non stop kupujem samo preko njih od auta, motora, kompova i nikad nije bilo samo iz jedne firme... Kupiš komponentu tamo di je jeftinija i zdravo |
Citiraj:
|
A možda mu ne treba više...I meni je 80gb dosta...
|
Lorde, zato kaj su tvoje firme... a ja ne mogu nekog tko mi je izašao u susret j.... u zdrav mozak s pet ponuda iz različitih dućana.
Tak je Quake... od tih 80 Gb, 50 ih je prazno... Ne patim na multimediju, nemam filmova, igru instaliram, pređem i skinem (navika iz doba 1Gb diskova). Jedina igra koja mi je stalno instalirana je Virtual sailor. |
Nisam mislio da firma nije tvoja...
NHF :beer: |
Nije bed.
U svakom slučaju... sastavil sam komp. Trenutno me malo hebe gripa, ali kad mi bude bolje, budem sve poslikal. Grafulja je odlična iako fakat ogromna, ali najiskrenije... priče o njenoj neiskoristivosti ne stoje. Primjera radi: Virtual sailor na 1280x1024 32bit, sa gotovo svim opcijama podešenim na max ide oko 56-60 fpsova. Ako se u scenarij ubaci još koji brod, dva, fpsovi padaju na cca 30 tako da se itekako može iskoristit. |
Onda je to neoptimizirana igra
|
To je neka starija igra?Jesi stavio sve patcheve jer bi to na 8800GTX trebalo letit preko 300frameova
|
Je, starija je igra i definitivno nije najbolje optimizirana jer se radi o igri za mali broj korisnika obzirom na tematiku plus što je sama igra dosta jeftina i definitivno iza nje ne stoje neki ozbiljni investitori. Patcheva nema i znam da bi trebala letit, ali tako je kako je.... na 6600GT mi sa tim postavkama ne bi prelazila 10 fpsova ako i toliko. Budem izvrtio još koju igru kad dođem do sebe pa javim rezultate.
|
Ma nemoj se zamarat s takvom igrom.Probaj igrat Company of Heroes,Oblivion,Gothic3 itd. to bi trebalo letit:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:52. |