![]() |
Ati Radeon 9700nonpro problem i pitanje?
1 privitaka
Nu, nabavih ovu karticu, stavim je u komp. Hladi ju 12cm vent koji puše direktno u nju, no doživljavam svakih 45min-1h da mi se izgubi slika, monitor traži izvor signala, ništa ne nađe i onda se slika vrati nakon reboota ili kratkog gašenja računala.
Pada mi na pamet pregrijavanje, nebi ga trebalo biti. Kartica je mlaka na dodir upravo zbog ovog venta. No primjetio sam nešto što trebam provjeriti: lopatice na ventu su mi okrenute naopako nego kod svih kartica koje sam vidio na webu. Umjesto da pušu na hladnjak, one izvlače zrak van?! Sad, da je u pitanju neki ugledni proizvođač, rekao bih dobro. No ovdje je u pitanju legendarni Manli ;) koje recimo nema renome u ničemu, kamolim grafama. Ima kakvih sugestija? |
Izvadi tu zujalicu od venta i stavi ispod grafe neki vent (mozes neki 80mm) da puse u nju i to bi trebalo biti to, ako je problem grijanje...
Ali prvo pogledaj u kojem se smjeru taj stock vent okreće.... |
skini taj stock vent i stavi neku 80-icu da piri po grafi ako je do venta sa 80-com ce raditi ok
|
@Nicko: da se okreće i u drugom smjeru, opet su lopatice teško u poziciji da grabe zrak i guraju ga prema dole. U oba smjera nemaju pravi efekt koji bi trebale imati..
Ali kao što piše gore po grafi puše 12-tica na 12V :) sa bočne strane. Da i nema venta, ne bi se smjela pregrijavati? Ima li netko Ati Silencer za prodati :) Ne vidim ga po cjenicima više... |
Citiraj:
|
Lesa jesi gledao temperature nekim programam (everestom)?
To su čisti simptomi pregrijavanja. Provjeri jeli ti hladnjak dobro sjeda na čip? Inače to je THE KARTICA! ;) ,još kad vidim te aluminiske kondenzatore... : nuts : |
Citiraj:
Citiraj:
je..sa njom imam The Ultimate Komp.....iz 2002.god :D |
Citiraj:
Glavno da ona vozi...a da nije ultimate je...pa makar iz 2002 godine :p ;) |
Citiraj:
|
Jesi siguran da 9700 ima termalnu sondu na sebi?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
može. Ajde javi na PM kada ti odgovara i mob, ako imaš danas vremena, odlično; taman sam reinstalirao Gun, a zle kauboje slabo ubijam na ovoj Matroxici ;) Ekipa, napravim update čim ovo Silencera stavim gore i Ati-cu nazad u komp.. |
9700 nema mogućnost čitanja temperature...
|
Citiraj:
|
nema, imal sam 9500 (isto r300) koja nije imala
mislim da samo 9600xt i 9800xt iz 9xxx serije imaju senzore |
Zato i pitam, ja imam kat ispod 9500pro, bez sonde.
Jedino ako si imao asusovu. |
ni 9700 ni 9800 serija nije imala sonde, mozda samo XT model 9800-tke..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13. |