![]() |
ABIT NF7 Bios
Imam mali problemcic sa Abitovom NF7 plocom. Ploca pocne zavijati koa da se pragrijava prilikom paljenja. Procesor inace je 2100+ i nikad ne prelazi 45 stupnjeva, a fan nije temparaturno reguliran i vrti se non stop jednako,
Mislim da je problem u tome sto je pocetni iznos koji senzor daje negdje preko 200 stupnjeva i jednostavno nedovoljno brzo padne na pravu vrijednost, i alarm se upali. E sad krecu biseri: od istog problema pati i Abit NF7-S, ali ona ima mogucnost iskljucivanja alarma. Kod NF7, jedino sto mogu je iskljuciti automatski shutdown u slucaju pregrijavanja, ali nemogu iskljuciti alarm!! BIOS mi nudi da ga podesavam u okviru 50-120 stupnjeva. Mozete zamislit koliko fulava senzor, ako pocne zavijati a podesen je na 120 stupnjeva... Nisam flashao novij bios, a ploca je kupljena u HGspotu prije jedno mjesec dana. Ako je netko imao slicnih iskustava neka se javi... |
Re: ABIT NF7 Bios
Citiraj:
|
Jap. Dva dana sam slušao zavijanje hitne pomoći i jučer flashnuo BIOS i sve OK za sad.
FLASHAJJJJJJJJJJJJJJJJ:clap: |
Evo, flashao sam bios na verziju 18 jucer, pa cu vidjeti hoce li danas biti sirene.
Iz nekog razloga, zavija samo nakon sto je cijelu noc bio ugasen i tek onda upaljen... |
Ja ga sad imam xp 2100 imam na 10*200 i oko 45 C mi je.
I isto kad palim komp sve dobro pocne zavijat ja ga rr i svee radi ok ne zavija nist sve normalno. P.S. kako jadno zavija od muke ga moras ugasit. |
Izgleda da je update biosa rijesio sve....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |