![]() |
DDR 512Mb PC3200 Problem...
Dali je netko imao sličnih iskustva ili zna o čemu je stvar sa problemom oko navedene memorije:
Ukoliko je memorija podešena na 400MHz sistem se ruši (ne radi stabilno), OS se neda instalirati, itd. Spustim li memoriju na 333MHz sistem radi stabilno i problema više nema. Znači ako u BIOS-u podesim opciju "By SPD" sistem detektira memoriju kao 400MHz ali dešavaju se navedeni problemi, spustim li ju na 333MHz onda je OK. Matična - ABIT KD7, CPU - AMD Athlon XP 2400+, memorija Samsung Ukoliko netko zna u čemu je problem molim da mi javi, HVALA... |
samsung inace nije bas najbolja memorija ali da se rusi na nazivnoj frekvenciji???
probaj smanjtiti ostale postavke memorije na manje agresivne kada je drzis na 400.inace razilika izmedju 333 i 400 i nije neka ali svejedno je glupo da nemas nesto sto si platio |
Probaj dignuti napon za memeoriju u biosu ili stavi postavku za napon na auto ako ti nije.
|
Vrati memoriju prodavaču!
A što se tiče nekvalitete Samsungove memorije,hmm, ja svoju DDR333 ganjam na DDR400 bez dizanja voltaže, a stroj je rock solid. Da se nisu u Samsungu zabunili pa stavili etikete od 400 na 333 i vice versa?:D |
Isprobao sam memoriju na drugom računalu i izgleda da je memorija ipak ispravna, znači postoji mogučnost nekompatibilnosti mem. modula ili je možda greška na matičnoj.
Više od ovoga ću znati tek onda kada isprobam modul drugog proizvođača... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:07. |