PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Izrada rasporeda (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5747)

BADSIM 03.09.2003. 21:54

Izrada rasporeda

Jel postoji program (domaći ili strani) za izradu školskog rasporeda sati?
Supruga je satničar i muči se svake godine sa rasporedom.

cyberphere 03.09.2003. 22:34

Pa ak imaš Excel onda s njim to možeš napraviti vrlo efikasno

matijas 03.09.2003. 23:19

Ako sam dobro shvatio tebi treba program za baratanje ljudskim resursima, a ne za nacrtati tablicu. Ukoliko je to slucaj, probaj sa M$ Projectom. Nikad nisam s njim radio, ali mislim da je on izmedju ostalog i za takve stvari...

choby 04.09.2003. 09:26

meni je frend bio satničar u srednjoj školi (samo jednu godinu). kaže da je probao naći nekakav software, ali da nije uspio. kao ima nekih pokušaja, ali to je kaže 'luk i voda'...

greg SE 04.09.2003. 10:28

zapravo ako se malo potrudi cak bi joj i Access mogao pomoci

Black Dragon 04.09.2003. 11:19

Posao satničara nije niti malo jednostavan. Nije ti raspored kao raspored sati koji smo svi imali / imamo u osnovnjaku, srednjj, faxu, ovaj raspored mora rasporediti sate i profesore tako da nema preklapanja. Npr. ne može jedan prof matematike u isto vrijeme predavat u tri razreda, a istovremeno ne može jedan razred ne imati ništa 3. i 5. sat u jednom danu. Ne znam, možda M$ Project da proba:confused:

Elven 04.09.2003. 12:57

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
Posao satničara nije niti malo jednostavan. Nije ti raspored kao raspored sati koji smo svi imali / imamo u osnovnjaku, srednjj, faxu, ovaj raspored mora rasporediti sate i profesore tako da nema preklapanja. Npr. ne može jedan prof matematike u isto vrijeme predavat u tri razreda, a istovremeno ne može jedan razred ne imati ništa 3. i 5. sat u jednom danu. Ne znam, možda M$ Project da proba:confused:
Taj posao je totalna banana. Jos pamtim lice gospodje koja je bila satnicar u X. (mojoj srednjoj).
Iako se nemam ja pravo javljat, brijem da cu i ja tak izgledat kad zavrsim Statistiku i racunarstvo, pa odem radit u npr. kladionicu, racunat koeficjente

BADSIM 04.09.2003. 21:14

Najveći je problem je što u osnovnoj školi imaš ograničenja, kao što je da matematika i hrvatski moraju biti od 1 do 4 sata. A nije često da profesori rade na dvije škole, pa da nemaju puno rupa između sati... Pa onda želje i željice.
Živa ludnica. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo da se radi o većoj školi.

Kad bi se netko prihvatio programiranja mogao bi to dobro prodati.

msvrtan 04.09.2003. 22:42

1)u svijetu jos nitko nije rjesio generalnu verziju satnicara..jer svakoj ustanovi trebaju specificne stvari..

2)jedna srednja skola u zagrebu je kupila irski software za to pa su dobili pare natrag nakon dva tjedna...jer nije namjenjeno za vise od 40 razreda i profesora...a ovo je cini mi se najveca srednjaskola zg bila u pitanju...frendov stari je satnicar ili tako nes...

3)filozofski faks ti je prije 10 godina raspisao natjecaj koji jos uvijek stoji ne ispunjen u kojem je vrtoglavo velika cifra da se napravi satnicar..i jos se nitko nije primio toga

4)po meni jedina varijanta da to neko radi su decki s deep bluea ili kak se vec ona sah masina zove...

choby 05.09.2003. 08:13

čisto sumnjam da je to izvedivo u realnom vremenu. čak sam nešto negdje čitao o tome, neka grana matematike se bavi time. uglavnom, olovku u ruke i žeži...

Elven 05.09.2003. 09:37

Citiraj:

Originally posted by msvrtan

2)...a ovo je cini mi se najveca srednjaskola zg bila u pitanju...frendov stari je satnicar ili tako nes...

Jel to mozda X. gimnazija (BTW ima jedna anegdota u vezi X. gim i policije, uglavnom jedan poznanik je zavrsio na murji jer je tvrdio da ide u X gimnaziju. Kad je dosao u postaju narednik je opo sa stolca od smijeha kak su mu policajci glupi i pustio ga uz ispriku)
Citiraj:

3)filozofski faks ti je prije 10 godina raspisao natjecaj koji jos uvijek stoji ne ispunjen u kojem je vrtoglavo velika cifra da se napravi satnicar..i jos se nitko nije primio toga

Budem ja to sa kompicem pokusao napraviti. Obojica pucamo na smjer statistika i racunartstvo

msvrtan 05.09.2003. 17:15

Citiraj:

Originally posted by Elven

Jel to mozda X. gimnazija (BTW ima jedna anegdota u vezi X. gim i policije, uglavnom jedan poznanik je zavrsio na murji jer je tvrdio da ide u X gimnaziju. Kad je dosao u postaju narednik je opo sa stolca od smijeha kak su mu policajci glupi i pustio ga uz ispriku)

Budem ja to sa kompicem pokusao napraviti. Obojica pucamo na smjer statistika i racunartstvo

1) ne...govorim o najvecoj srednjoj skoli...selska

2)ha ha sretno ti bilo...ali lakse je napraviti onu foru sa sahom...mislim da pobijedis kasparova i to

ako uspijes svaka ti cast...na pocetku ti se cini lagano ali ja sam isao iz zezancije na papiru razradivati ideju i shvatio da nemam dovoljno jak komp da mi to izvrti u godinu dana...

widowmaker 05.09.2003. 17:32

Nije mi jasno kaj je tu tak teško. Ako u Zagrebu ima , ne znam 300 škola, i 300 ljudi iz tih škola napravi raspored za par dana služeči se olovkom i papirom ne vidim razloga da komp to obrađuje godinu dana :beer:

msvrtan 05.09.2003. 20:44

ovako

svak skola ima

4 razreda
2 usmjerenja
3 razreda po usmjerenju

to su 24 razlicita razreda...

onda po 3 razreda imaju 12-17 istih predmeta..racunaj oko 70-tak razlicitih predmeta..moras uzeti da hrvatski 1-4,matematika i sl 1-4..zato ih je tak puno...bez brojki je 20-tak

pa ima nekih 30 profesora koji neki predaju i po 4 razlicita predmeta...pa neki od njih moraju raditi rano ujutro i kasno popodne jer rade jos u nekoj skoli...

ovo sam ti naveo primjer gimnazije koja ima samo opcu i matematicku npr...sad zamisli kako je kad imas tehnicku skolu s 10-tak smjerova i svaki od njih ima par egyoticnih predmeta...

a to sto si rekao da satnicarima treba par dana na papiru je istina..ali samo zato sto imaju stare rasporede koje onda malo modificiraju...u mojoj srednjoj skoli se raspored mjenjao i po dva mjeseca nakon pocetka skole...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:47.