![]() |
AMD 2500 problem
Imam Athlona 2500 i matičnu Asus A7V8X-MX SE.
Idem u bios i tamo su sve postavke za podizanje radnog takta zaključane. kaka da to otključam? help |
Pozdrav!
Nisam siguran al ti je možda proc zaključan,al biš barem mogao dizati fsb. U mom slučaju,imam bartona 2.8+,zaključan je al mogu dizati fsb,imam matičnu od gigabytea i ona ima neke skrivene postavke(pritisnem ctrl+F1 da bi ih dobio) pa potraži malo na netu da li i tvoja ima tako nešto.Vidi ako ti piše šta da je stavljeno na normal pa to stavi na manual pa možda budeš šta mogao... Pozdrav! |
Postavi sve na manual i onda mozes mijenjati. Inace, ploca ti je OK a i proc je dobar, tak da pretpostavljam da ces moci bez problema do 200MHz dici FSB.
|
evo stavio sam sve na enabled i ništa još je sve skriveno....
ili možda ja trebam ići u koje druge postavke.... http://img440.imageshack.us/img440/2...oto00362nu.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
brijem da ces to tesko otvorit bar kolko ja znam!!malo guglaj pa moza nađes nesto, kao sto neven kaze on ima ctrl + f1 probaj nac nes, sor nemrem pomoc
|
Bojim se da nikak, ta maticna ocito nije za OC. Mozes probat softverski iz Windowsa pomocu Clockgen-a ili Systool-a. Pogledj vise tu:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52555 |
SI updejto bios???Probaj stavit nekog moddanog!
|
a gle, ploca je oslabljena verzija A7V8X asusice, znaci kt400 chipset, banana, nema PCI/AGP lock... mozda imas podesavanje fsb-a na jumperima ako neide preko bios, ali onda imas samo na izbor 100/133/166/200, a taj barton nece raditi na 12.5*200 da ga hebes, mislim, mozda bi, ali sa boljim coolerom, povecanim naponom i treba biti fakat dobar stepping :D... nazalost izgleda da nista od toga... ako mislis oc-at nabavi neku plocu sa nForce 2 chipsetom i onda se igraj ;)
e da, ovo za moddani bios nije los prijedlog, makar neznam dal ces naci za tu plocu, moddane biose vecinom imaju poznatije ploce za OC :) |
Nisam ni skuzil ovaj MX na kraju... Definitivno nije za clockanje, ako pocnes dizati FSB rucno, dize ti i slotove, a to je najlaksi naci za skuriti sve u kucistu. Dakle, jedino ako kupis drugu maticnu. Imas u HG-u na aukciji.
Ako vec ne mozes naci neku sa nForce 2 chipsetom, onda jedino Via KT880 chipset dolazi u obzir (ima AGP/PCI lock), ostalog se kloni, nije za clockanje... |
e hvala na odgovorima....: goood : : goood :
a onda ništa od clockanja, a tako i tako sam mislio uzimat neki drugi komp.... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:08. |