![]() |
Molim pomoc oko wireless mreze!!
Pozdrav ekipi !!
Problem je slijedeci, u gradu pokusavamo napraviti wireless mrezu, medjutim konfiguracija terena je koma, ravnice ni za lijek. Sad me zanima sta da napravimo da bi svi imali solidan prijem signala ?, i koje antene i AP-e preporucate, signalom bi trebalo pokriti oko 3 kvadratna kilometra brdovitog terena i oko 20 korisnika. Hvala unaprijed !!!!!! |
Bilo bi super kad kad bi imal neku sliku ili kad bi bar mogo nacrtat kak to izgleda
|
Točno opiši malo kako su ti client-i raspoređeni, poslikaj malo krajolik, pa ga u ;) paintu ;) označi sa klijentima itd, itd.
|
Sutra cu kod lokalnog geodeta pokusat dobit kartu grada, tamo su oznacena sva brda, odnosno dobro se vidi krajolik, i na karti cu oznacit sve cilente pa cu to postat. Mislim da ce vam onda sve biti puno jasnije.
|
da ne moze se nista napravit bez skice.Samo ti dobro nacrtaj gdje ce biti buduci klijenti i gdje mislite stavit "glavni" node,tj.AP
|
Evo uspio sam nabaviti kartu dijela grada koji je najkriticniji, tamo su najvise izrazena brda i doline, tako da uopce nemam ideju gdje staviti glavni AP. Bila je opcija da ga stavimo na crkvu, ali to je otpalo jer nismo dobili dozvolu, a to bi bilo najidealnije jer je najvisa tocka koju svi vide.
Na karti sam crvenim tockama oznacio samo one klijente koji su kriticni, jer ako oni dobiju signal ostali ce ga sigurno vidjeti. Ajmo ljudi pomagajte!!!!!!! http://img404.imageshack.us/img404/9386/bezimenazo4.png Hvala !! |
Ajmo ljudi gdje je zapelo?? Pomagajte!!
|
slika ti baš i nije nešto..otiđi na najviše brdo iz kojeg se vidi cijelo mjesto pa to poslikaj s nekim dobrim digitalcem pa da vidimo kakva je situacija...prema ovoj slici teško da ti bude netko mogao pomoći..koju opremu namjeravaš koristiti?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53. |